też widziałam ten zwiastun w kinie.. zapowiada się naprawdę przerażający film.. warto wierzyć w to że ta historia jest oparta na prawdziwych wydarzeniach??
Oglądałam zwiastun tego filmu przez cały wczorajszy dzień i oczywiście skończyło się na tym, że bałam się zasnąć w nocy lub iść do toalety. Ale nadal twardo zamierzam obejrzeć film w całości. :D U mnie to normalne, że po ekranizacjach tego typu mam przez pewien czas zrytą psychikę. Kiedy po raz pierwszy obejrzałam 'Egzorcyzmy Emily Rose', a potem 'Egzorcyzmy Annaliese Michel', nie mogłam zasnąć przez bite 2 miesiące. ^
Egzorcyzmy Annaliese Michel widziałam niedawno na TVP1 z mamą oglądałyśmy dokument. NAPRAWDĘ MOCNY DOKUMENT!!!!
NAWET PUSZCZALI Z TAŚMY NAGRANIA DEMONÓW...
ICH KRZYKI, WRZASKI, ŚMIECH........
NIEZWYKLE ODDZIAŁYWUJE NA PSYCHIKĘ NIŻ NIE JEDEN DOBRY HORROR!
Dokument opowiada historię opętania Annaliese i jest świetnym przedstawieniem jak zachowuje się osoba opętana.
W tym filmie wypowiada się ksiądz, który chciał uwolnić jej duszę od złych demonów...wypowiada się też matka Michel...warto zobaczyć jeżeli ktoś się interesuje opętaniem oraz oglądał Egzorcyzmy Emili Rose i sie nie bał
Oglądałam ten dokument i tuż po nim stwierdziłam, że żaden horror nie dorówna faktom. Prawdziwym faktom, które dzieją się w naszych czasach, a na temat których nie mamy nawet pojęcia. Na początku trudno było mi uwierzyć, że demony istnieją, ale usłyszałam te nieludzkie głosy puszczone z zachowanych kaset, zmieniłam zdanie.
Ponoć na faktach. Na Discovery był dokument o tym przypadku trochę inaczej to wyglądało ale wiadomo trzeba coś ubarwić:)
Zwiastun fajowy!!!!
Wczoraj oglądałam na go na "jutiubie" bo chciałam pokazać mamuśce. Mi się tak spodobał, że puszczałam sobie kilka razy, za to mamuśka wymiękła w połowie.
Co najciekawsze dzisiaj stwierdziła, ze w sumie by poszła na ten film, ale dopiero wtedy, gdy ja go obejrzę i ocenie czy na nim wytrzyma :P
Obejrzałam zwiastun i ztwierdziłam , ze MUSZĘ na to iść !!!!
Zapowiada sie niezłe kino ^^
Nie wiem czy to było oparte na faktach nie mam pojęcia, być może to jest chwyt marketingowy, ale myślę , że może być to nieły film
TYLKO ŻEBY SIĘ NIE OKAZAŁO , ŻE ZWIASTUN BYŁ OK A FILM OKAZAŁ SIĘ ZWYKŁYM BADZIEWEM TAK JAK BYŁO TO W PRZYPADKU ZMIERZCHU.
Właśnie :/
Bo w sumie zwiastun zawiera najmocniejsze sceny które są na filmie. Widziałam fragmenty na youtube, i w sumie najstraszniejsze były po części pokazane na zwiastunie.
Pamiętam że zawiodłam się tak na filmie Frontieres (nuuuuuda). Zwiastun było ok, ale cały film. FUJ! Beznadzieja :/
Dokładnie dokładnie zgadzam się z Tobą!
Frontieres zapowiadał , że super okładka filmu naprawdę była niezła
i to , że zawiera sceny o wyjątkowym stopniu okrucieństwa,ale film???
Barachło jakich niemało!!!
Zlepek horrorów np. Piły , Taksańskiej Masakry jest głupi.
Film był beznadziejny!
0 własnego pomysłu wszystko zaczerpnięte od innych filmów...
o który zwiastun wam chodzi? widziałam bodajże 3 i żaden nie był nawet w najmniejszym stopniu przerażający. byłabym wdzięczna za linka. ;)
Ok. To czemu ja się nie bałam? :D. Według mnie najstraszniejszy był 'Ring' oczywiscie w wersji oryginalnej.
Gorszy był Yu-On.
A bałaś się nie wiem czemu, każdy z nas schizuje przed czym innym.
Ot co. Taka prawda.
Znam osoby które się przeraziły Salad Fingers'em :D :D :D
kurde w kinie 2 razy widziałem zwiastun tego filmu i nie jestem jakiś super ekstra twardzielem ale to dla mnie była bajka na dobranoc. Tylko jednego horroru się bałem tak naprawdę - "Zejście" ale to dlatego że bardzo boje się ciasnych pomieszczeń :/ a jak byłem mały to Freddy niszczył mi beret strasznie... pozdrawiam
zwiastun to nic w porównaniu z całym filmem. byłam dzisiaj na nim i szczerze mówiąc film jest niezły. jestem w szoku cały czas, bo co to tam zwykły horror, ale gdy jest on oparty na faktach to na wszystko patrzy się inaczej.
Pażiwiom Uwidim :P
W czwartek się na to wybieram (w końcu!)
A co do oparcia na faktach, to teksańska masakra też była oparta na prawdziwych zdarzeniach a była beznadziejna. Zasnęło mi się w połowie i obudziłam sie pod koniec. Później oglądałam całość, zeby zobaczyć co przegapiłam ale tylko się utwierdziłam w przekonaniu, że był to głupi film.
Mam wrażenie że tutaj wypowiadają się 14stoletnie dzieci :/ "nie mogłem spać 2 miesiące?" to coś nie tak z psychom macie.
Dlatego na takich filmach pisze od 18stu lat i nie wiem dlaczego do kin wpuszczają też młodszych... Myślę że człowiek po 18stce zdaje se sprawę że to tylko film. fakty autentyczne? zapewne ze to napisano dla picu :)
o jaaaaa!
Każdy sie boi czego innego.
Znaczy 2 miesiące bez snu to jest rzecz niemożliwa, bo by organizm się wykończył :P
A tak na serio, to znam osoby, które po Pile III, Milczeniu Owiec, Teksańskiej Masakrze czy coś w tym stylu naprawdę miały jazdy i to konkretne a miały od 20-30 lat.
Każdy ma inną psychikę i to nie zależy od wieku i tyle.
Aha i jeszcze jedno.
W wieku (13-15) lat zaliczyłam takie filmy jak Lśnienie Kubricka, Se7en, Milczenie Owiec, Dobermann, Dziewiąte Wrota, Omen (1-3), Łowca Jeleni, Egzorcystę itp. Po żadnym z nich nie miałam nigdy jakichś lęków, ani tym bardziej problemów ze spaniem :P
Klątwę Yu-On oglądałam mając lat 19. I ten fil kojarzę jako najstraszniejszy z tych wszystkich które oglądałam dotychczas. Nie wiem czemu. Pamiętam, że jak wracałam od kumpeli( z "seansu filmowego" na którym dane mi to oglądnąć), między 5-6 rano(była zima, więc było ciemno) to odczuwałam niepokój i dyskomfort psychiczny heheheheh.
Widzę, że każdy się wypowiada na temat tego filmu, a tak na prawdę nikt
jeszcze na nim nie był ;P. Ja parę godzin temu wróciłam z kina i moim
zdaniem to jeden z najlepszych horrorów jakie zdarzyło mi się obejrzeć. Nie
przez samo to, że jest straszny, tylko faktycznie daje do myślenia. Jeśli
potraktować na poważnie to, iż film jest wyreżyserowany na faktach to można
mieć te przysłowiowe kłopoty z zaśnięciem ;D.
Polecam, ale ludziom którzy pójdą i spojrzą na film obiektywnie, a nie tym
którzy wypatrują tylko czegoś co można by było skrytykować.
Ach i jeszcze jedno. Polecam wybrać się na późniejszą godzinę tym którzy
nie chcą słyszeć krzyków na sali ;))
Heheheheh, z zaśnieciem wątpie żeby były u mnie jakies problemy. Łykam tabletki nasenne. :P
A tak na serio, to już się nie mogę doczekać tego filmu. Mam nadzieję tylko że nie oberwę popcornem albo czymś w tym stylu :P
hehe może i tak kobiety mają :P
ja od paru lat szukam horroru po którym bym nie spał i wiecie co jeszcze nie znalazłem :( To znaczy ze jestem inny heh??
dlatego nie lubie horrorów a najbardziej gore.
Uwielbiam dramaty i filmy akcji oraz komedie, najbardziej lubię filmy więzienne :-)
Gore to dupa a nie filmy. Nudne do wyrzygania. Oglądałam kilka ale mam takie zdanie:
martwica mózgu - miałam ubaw
martwe zło czy coś takiego ohyda :/
Bezguście, tandeta która raczej bawi niż straszy.
Oglądnij sobie Story Of Ricky :P :P :P
http://www.filmweb.pl/f113228/Lik+wong,1991
hmm zobacze a co fajny? karate O_o
a ogladalas moze http://www.filmweb.pl/f431435/Poughkeepsie+Tapes%2C+The,2007 ?? fajny bo realistyczny i jakos mam do niego sentyment ponieważ interesuje sie seryjnymi mordercami i dokumentami:)
No zdania co do niego są podzielone:
http://www.joemonster.org/filmy/5593/Najbrutalniejszy_film_na_swiecie_2
tu jest fragment.
Oceń sam.
Nie może nie straszny, ale na pewno krwawy :P
A tego Poughkeepsie nie oglądałam. Kiedyś coś mi się obiło o uszy.
Może oglądne, ale to dopiero jak sobie kupię zapas tablet nasennych :P
bo na tej stronce pisze, że:
"Baliście się "Piły"? Lubicie japońskie horrory? Chodzicie do kina na wszystkie krwawe produkcje? Podobają się wam historie o seryjnych mordercach? Nawet jeśli nie, ale lubicie się bać, to ten film może sprawić, że nic nie będzie już takie samo. "The Poughkeepsie Tapes", to horror jakiego jeszcze nie było. Zrobiony jak paradokument i ponoć tak sugestywny, że ludzie obejrzawszy go nie mogą spać po nocach. Dlaczego?"
http://www.popcorner.pl/popcorner/1,81588,4879134.html
Az tak?
Bo mi nie chcę się załadować trailer i nie mogę ocenić :P
JESTEM WIELKĄ FANKĄ PIŁY ....
ALE UWAŻAM, IŻ 1 CZĘŚĆ BYŁA PSYCHOLOGICZNA I JEDNA Z NAJLEPSZYCH....
A KOLEJNE MIAŁY NA CELU POKAZANIE JAK NAJWIĘKSZEGO UPOKOŻENIA CZŁOWIEKA, ALE PRAWDĘ MÓWIĄC TE CAŁE 'MACHINY' SĄ INTRYGUJĄCE ....
BRAWA DLA SCENARZYSTÓW ZA POMYSŁ
Przypomniał mi się film po którym nie spałam prawie całą noc, bo było mi niedobrze.
Był to dokument pt. "wypasacze" ang. "feeders". O laskach ważących po 200-400 kilo, które występowały w filmach erotycznych i o ich facetach, którzy je cały czas karmili.
Bohaterkami są właśnie takie "lasencje" które np są tak grube, że nie mogą zmieścić się w drzwiach, w szpitalach muszą mieć specjalne łózka, bo normalne pękają, do wind się nie zmieszczą itp.
Jedna z nich, która z tego "utuczenia" dostała problemów z sercem, musiała być przetransportowana do szpitala. Musieli ją dźwigiem wyciągać z domu przez okno :/ nie przeszła przez drzwi.
A najokropniejsza scena, która do tego czasu wywołuje u mnie mdłości (teraz też), a film widziałam z 4-5 lat temu, była taka, że:
Jedna z tych "pięknych" leżała na ogromnym łożu (nago!!!!) a jej facet dawał jej czekoladki, kurczaka, chipsy (dłuuuuuga lista) aż w końcu dał jej lejek do ust i wlał olej, chyba z litr, i ona to wypiła... O fuck...
Znowu nie będę jeść przez 2 dni <lol>
Szukam gdzieś linka do tego, tu jest jakaś adnotacja:
http://forum.wp.pl/fid,53,tid,190810,temat.html?ticaid=1842e
ech...
Polecam dla tych co się odchudzają. Jadłowstręt przez kilka dni gwarantowany!
A PROPO TEGO http://www.joemonster.org/filmy/5593/Najbrutalniejszy_film_n...
TO JEST ŚMIESZNE.....
HORROR MA DZIAŁAĆ NA LUDZKĄ PSYCHIKĘ ....
TERAZ POWSTAJĄ TAKIE TANDENTNE FILMY, KTÓRE MAJĄ NA CELU SZOKOWAĆ BRUTALNOŚCIĄ I ILOŚCIĄ PRZELANYCH LITRÓW KRWI....
TAKA JEST PRAWDA , ŻE STARE FILMY SĄ O NIEBO LEPSZE , BO BARDZIEJ ODDZIAŁYWYJĄ NA UMYSŁ CZŁOWIEKA....
hehehe :P
co do tego filmu to nie jest aż taki straszny dla mnie możesz obejrzeć, zauważ w Polsce nie było premiery...
co do tych feedeersów to w sumie nie interesuje mnie życie tych bab. Jak chcą sobie dużo ważyć to niech ważą, a że nie dbają o siebie to ich sprawa. Też bym obrzydzenia dostał jak bym zobaczył taką babę nago :/
Co do odchudzania to wątpię czy niejedzenie to jest najlepszy pomysł u kobiet. Lepiej iść na siłownie i wprowadzić dietę razem z lekarzem niż nic nie jeść i wreszcie zachorować na anoreksje :)
No wiadomo, że lepiej ale ten film tak na mnie działa. Wczoraj o nim pisałam i mi się sceny przypomniały to nie jadłam cały dzień, bo mi autentycznie wykręcało bebechy :/
FUJ!
Jezuu ludzie!Kilka dni temu widziałem spoiler i jakoś mnie specjalnie nie przeraził, choć film może być w porządku.I weźcie coś pomyślcie czasem!Nawet jeśli taka historia miała miejsce to jest przykoloryzowana.
Jakbyście obejrzeli "Gulczas a jak myślisz" to jestem pewien że już nigdy byście nie zasnęli.Tak ten film "ryje beret"!
Oj ryje ryje.
Ech dziś nie poszłam na tego filma, bo mi parę rzeczy wypadło, ale myśle, że zaliczę go jutro lub w weekend.
:/
Zwałe mam!
oglądałem dzisiaj w nocy ten film hehe dośc ciekawa fabuła i ocena odemnie 8/10
psycha zryta? niby po czym... napewno jest to horror bo mamy do czynienia z rzeczami nadprzyrodzonymi, ale prawdą jest to że horrory są beznadziejne bo przecież zmarły człowiek ci krzywdy nie wyrządzi.
zdania nie zmienie horrory są do bani