PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=235470}
5,9 184 tys. ocen
5,9 10 1 184265
4,3 34 krytyków
Tylko mnie kochaj
powrót do forum filmu Tylko mnie kochaj

Film był beznadziejny. Świat wyidealizowany, wszyscy piękni, cudowni bogaci, czyste ulice. Ludzie, gdzie tak jest? Zero realizmu. Fabuła prosta, po połwie filmu było wiadomo jak się skończy. Autorom chyba nie wyszedł pomysł zaskoczenia widzów, kto jest mamą. No i ta wielkaaaaaa rodzinka i wszyscy na końcu się kochają. A ta mama też naiwna, która kobieta upokorzona przez mężczyznę robi coś takiego- brak dumy. Widzę dwa plusy tego filmu. Jeden to, że mimo płytkiej fabyłu i braku akcji film był w miarę ciekawy. A drugi plus to Julia, filmowa Michalina. dziewczynka jest słodka i świetne grała- rewelacyjne dialogi. Podsumowując Polacy nie umieją robić dobrych komedii romantycznych. A jeszcze jedno czy ktoś może mnie uświadomić po cholerę włączyli w ten film urywek z "Nigdy w życiu".

kamilka_3

zero realizmu bo to komedia romantyczna i uwazam ze bardzo dobrze ze tak wyidealizowany itd. fabula rzeczywiscie prosta ale w ktorej komedii romantycznej tak nie jest? scena koncowa hmm no nie potrzebnie:) Michalina swietna:) to byla chyba pierwsza komedia romantyczna polska ktora w miare ujdzie. co do "urywka" z Nigdy w życiu sama sobie pomysl.

Nitkacy

W swoim życiu widziałam dużo komedii romantycznych i w żadnej świat nie był tak wyidealizowany jak tutaj, nie uważasz, że lekka przesada? Urywek z "Nigdy w życiu" był kolejną przesadą tego filmu. Myśle, że jest za bardzo przereklamowany. Warto na niego iśc tylko dla Julki.

ocenił(a) film na 8
kamilka_3

Czasem ludzie idą do kina by obejrzeć taki wyidealizowany świat, gdzie każdy jest piękny, bogaty i szczęśliwy. W życiu takie rzeczy się nie zdażąją. Od czasu do czasu można sobie obejrzeć taką bajkę. Poza tym to komedia romantyczna. Taki już jest ten gatunek choć są wyjątki.

ocenił(a) film na 10
agnieszka_2

Dokładnie !! Nie zawsze na polskich filmach człowiek musi oglądać biedę, syf i wszechobecne narzekania. To mamy na codzień więc po co jeszcze za to płacić w kinie? ;) Lepiej dla odprężenia pooglądać świat w różowych kolorach.

kamilka_3

mi sie ten film jakos nie spodobał. Michalina była świetna ale mnie wkurzyła końcówka bo wszyscy sie okazali wielką rodziną. Nie znam takiego świata że wszyscy są super bogaci. Pełno kasy, super szybkie samochody, wielkie apartamenty ubrania za tysiące złotych. Naiwna fabuła. Trochę mi szkoda kasy, bo byłam na tym w kinie:

alien_2

Zgadzam się. Ja też byłam na tym w kinie,a le bilet wygrałam, więć kasy mi nie szkoda. Razem z moim chłopakiem zgadywaliśmy jak fabuła potoczy się dalej i oczywiście wszytko potoczyło się tak jak myśleliśmy. Uważam, że każdy dobry film, nawet jeśli jest to komedia romantyczna, która waidomo kończy się szczęśliwie, nie powinna mieć aż tak przewidującej fabułu. ALe to tylko moje prywatne zdanie.

ocenił(a) film na 10
alien_2

... no tak, lepiej pokazywać polską biedę piszczącą z każdego brudnego kąta ;)
Polacy nie są aż tak beznadziejni, żeby nikogo nie było stać na drogi samochód czy apartament z nowoczesnym wyposażeniem. Oczywiście polskie społeczeństwo przeciętnie nie należy do najbogatszych na świecie, ale film to tylko film i nie trzeba życia pokazywać zawsze z każdej strony, czasami można tylko z tej lepszej, bogatszej, piękniejszej i bardziej optymistycznej !! Tym bardziej jeśli obraz ten ma być komedią (w dodatku romantyczną). Nie każdy film musi przypominać "Świat według kiepskich" i o to chodzi!!

ocenił(a) film na 8
kamilka_3

Jak dla mnie, to był dobry, a już z pewnością o wiele lepszy od głupkowatych komedii płynących prosto z Hollywood typu Amerian Pie itp..., które zachwycają jedynie swoją "głupotą" i pannami ściągającymi majtki przez głowę... etc!
Mimo, iż fabuła prosta, to film zachwyca innymi względami - fabuła wcale nie była w nim najważniejsza. Przyjemnie się go oglądało, nie nudził, czas się nie dłużył i miło się zakończył.