PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629025}

Tylko ciebie chcę

Tengo ganas de ti
2012
7,3 85 tys. ocen
7,3 10 1 85402
5,5 2 krytyków
Tylko ciebie chcę
powrót do forum filmu Tylko ciebie chcę

oglądałam film po hiszpańsku ale jakoś nie zaciekawił, pierwsza część o wiele lepsza, oby
jak najprędzej powstała trzecia część

Izkax_fw

Gdzie moge zobaczyć tą hiszpańska wersje?

ocenił(a) film na 10
Hipnotikpoison

na torrenty jest :)

ocenił(a) film na 10
Aselka

czy jest na torrenty przetłumaczony?

ocenił(a) film na 10
zocha28

tak jest z lektorem:-)

Aselka

mogłabyś podać link torrent (jeśli to nie problem) z drugą czescią filmu z góry dzięki :)... Pozdrawiam :))

ocenił(a) film na 10
martusia3318_fw

http://torrenty.org/torrent/586377 tu jest druga część ale włoska bo hiszpańskiej jeszcze nie ma na torrenty jest tylko pierwsza część hiszpańskiej jak na razie. :) Tam musisz się zalogować i ściągnąć

Aselka

aaaa to nie ja czekam na hispańska wersje :)) ale i tak dzięki ;))

Hipnotikpoison

szukałam w google.es i znalazłam stronkę ale ja oglądałam na youtube, chyba ktoś nagrał go w kinie ale już dziś jest niedostępny, http://www.peliculas4.com/ver-tengo-ganas-de-ti-2012-online-15-4584.html na tej stronce jest :)

Izkax_fw

Na zalukaj są dwie wersje włoskie i pierwsza hiszpańska ;) Miejmy nadzieje,że za jakiś czas będzie tam tengo ganas de ti ;) oby nie za jakiś rok ;( ...

ocenił(a) film na 10
Izkax_fw

a jak oceniasz tą drugą część na ile? co Ci się nie podobało w tej części? :)

Aselka

druga mnie za bardzo nie zachwyciła ale obejrzę z polskim lektorem to może się coś zmieni, w pierwszej części było więcej Babi i coś się działo a w drugiej czyli ,,Tylko ciebię chcę'' to od początku nic mnie nie zachywciło, prawie przez większość filmu były nudy,trochę było o Hache no i o jego nowej dziewczynie ale jak dla mnie to Babi w 100% była lepsza, w całym filmie Babi pokazała się chyba z 3 razy i między głównymi bohaterami nic się nie działo jak w pierwszej części, myślałam że wrócą do siebie a tu nic ... można powiedzieć nudy ciąg dalszy ,,trzy metry nad niebem'' ale myślę, że w trzecia część wszystkich nas zachwyci, oby powstała jak najszybciej !

Izkax_fw

Czyli pierwsza część o wiele lepsza głownie dlatego,ze Hache był z Babi ; ) szkoda,ze w 2 nie wrócili do siebie,tylko powstał tak jakby nowy wątek .

cuzthisisme

tak,zdecydowanie pierwsza jest najlepsza :) super film, również wywołał we mnie takie same emocje film ,,piękna i szalona''
oby takich filmów było więcej !

ocenił(a) film na 10
Izkax_fw

kurcze ja też ogladalam druga czesc po hiszpansku niewiele z niej rozumiejac, mysle ze moje wrazenia teraz mimo to sa calkiem dobre... ujal mnie ten film bo nie ma banalnego zakonczenia... pokazuje ze milosc nie wystarczy w zyciu by byc razem,,, czasem sa przeszkody nie do pokonania... cieszy mnie ze w tym filmie akurat bohaterowie nie zostaja razem i zyja dlugo i szczesliwie... takie zakonczenia sa przeslodzone i nadwyraz wyimaginowane... dla mnie powstanie trzeciej czesci bedzie tylko komercyjnym wyzwaniem, a sama historia straci na wartosci.... niestety w tak szarym swiecie i pelnym smutku szukamy chwii zapomnienia w filmach, ktora dodaja nam wiary w piekna prawdziwa milosc, ktora jest w stanie pokonac wszelkie przeszkody... jak dla mnie film rewelacja i czesc pierwsza i druga, a wloska ekranizacja powiesci duuuzo gorsza i mniej w niej emocji i autentycznosci... czekam na polskie napisy :)

kinia1223

też z niej nie wiele rozumiałam ale obejrzę po polsku, ale zdania nie zmienię trzy metry nad niebem to o wile lepszy od tylko ciebię chcę

Izkax_fw

Jak obejrzę drugą część za co się zabieram (ale jakoś ten fakt, że nie będą już razem mnie zniechęca...) to wtedy ocenię.
Masz racje w życiu nie zawsze tak jest,ale w tym filmie mogło być !! xd ;p

ocenił(a) film na 10
kinia1223

oo tak zgadzam sie! we włoskiej wersji tych emocji prawie nie ma a to za sprawa tego, ze aktorzy tak słabo tam grali.

ocenił(a) film na 10
Izkax_fw

no to szkoda:( mam nadzieje, że bedzie ta trzecia czesc...bo wlasnie przeczytalam ksiazke i obejrzałam po raz drugi Trzy mtery nad niebem i cały czas o tym myśle...bardzo szkoda mi głównego bohatera ale sam zawinił bo Babi nie chciała kogoś takiego co wszystkich bije..ale z drugiej strony nie dziwie sie, ze taki był po takiej przeszłości... Gdy teraz pomysle, że w drugiej czesc on ma sie zwiazac z inna dziewczyna nie przyjmuje tego do wiadomosci! On tak kochał Babi i ona go to piękna miłość.
Jak obejrze druga czesc dam znac co o niej mysle :) tylko czekam na polskie napisy.

Aselka

też nie mogłam tego pojąć że kręci z inną dziewczyną, przecież ich miłość miała być na zawsze, kurczę ale jak już wcześniej pisałam to dramat i musiał skończyć się tragicznie szkoda że to nie jest film romantyczny to zakończenie wyglądałoby inaczej, główni bohaterowi pewnie byliby razem i żyli długo i szczęśliwie :)

ocenił(a) film na 10
Izkax_fw

no tak dramat faktycznie niby fajnie, ze sie tak skonczyl bo wieksze emocje ale jak juz zrobili druga czesc to myslalam, ze jednak sie zejda :(

Aselka

Wczoraj obejrzałam ponownie Trzy metry nad niebem i jakoś nadal nie chce mi się wierzyć,ze w drugiej cz. nie będą razem...cóż dramat to dramat ; (

cuzthisisme

no niestety,szkoda że w drugiej części nie będą razem :) szkoda mi ich

Izkax_fw

W sumie nie zgadzam się, że szkoda głównych bohaterów. Po przeczytaniu tej książki nauczyłam się 2 rzeczy, po pierwsze, coś się w życiu kończy, a coś zaczyna. A po drugie, ludzie się zmieniają. Hache i Babi kochali się naprawdę, ale czasami zdarza się że miłość umiera, ale wówczas jesteśmy gotowi na to, by znowu się kogoś pokochać. Hache poznaje świetną dziewczynę i to ona staje się sensem jego życia, nie zdradza Babi, bo ona ma narzeczonego. Oczywiście nadal czują coś do siebie, ale wydaje mi się że łączą ich jedynie wspomnienia, bo oboje się zmienili, Babi na gorsze, Hache wydoroślał. Uważam, że nie potrafiliby pokochać się po tych 2 latach, bo zmienili się i to co u siebie ich fascynowało, zmieniło się. Miłość, która była pomiędzy nimi była prawdziwa, szczera i naprawdę wierzyli, że na zawsze będą razem, ale po prostu się wypaliła. A teraz Babi ma narzeczonego, a Hache kocha Gin nad życie i dlatego im kibicuje :) Coś się kończy, a coś zaczyna :)

ocenił(a) film na 10
kindziorek123451

No tak coś w tym jest...jednak nie zapominajmy, ze Hache dzieki Babi się tak zmienił. To dzieki niej on stał sie lepszym człowiekiem...to jej to zawdzięcza. Gdyby nie Babi nadal był by takim chuliganem a teraz stał sie dobrym czlowiekiem.

ocenił(a) film na 10
Izkax_fw

heh, nie przesadzajmy ;) ja głęboko wierze, że 3 część o której jest co raz głośniej w Hiszpanii powstanie, te dwie były odwzorowaniem książki, więc w 3 części pewnie H i B będą razem

beatha1988

Ale dlaczego mają być razem? To co między nimi było skończyło się, są teraz innymi ludźmi, Hache kocha Gin, a Babi chyba kocha swojego narzeczonego, więc powrót ich do siebie byłby bezsensowny.

kindziorek123451

no nie wiem czy Hache kocha Gin, to jakaś przygoda i nic więcej, przecież Babi też kochał,może tak być że w 3 części nie będzie nawet z Babi ani z Gin tylko jeszcze z inną dziewczyną

Izkax_fw

Może ich związek się skończył,ale miłość zapewne trwa i będzie trwała dalej oby zostało to pokazane w 3 części ; p ; )

ocenił(a) film na 10
cuzthisisme

Ładnie to powiedziane :) Właśnie w trzeciej czesc fajnie było by gdyby Babi i Hache oczywiscie byli razem ale rowniez zeby Babi znowu zaczela sie zadawac ze swoja przyjaciolka bardzo ją lubiłam :) A wiecie jak to było, że Hache wybrał jednak Gin? on tak chciał czy Babi zadecydowała ze nie powraca do niego??

Aselka

Hache tak chciał, po prostu zakochał się w Gin :)

kindziorek123451

oj nie do końca się zgodzę, może i chciał, ale moim zdaniem zadecydował tak w dużej mierze dlatego, że po spotkaniu z Baby na plaży, ta oznajmiła mu, że wychodzi za mąż. Baby ułożyła sobie życie, nie chciał rozwalać jej związku, do Gin coś czuł, więc wybrał ją. Gdyby nie kochał Baby, nie spędził by nocy z nią zostawiając Gin. Wystarczyłoby jedno słowo Baby a byliby razem, ale skoro ona wychodziła za mąż to dla niego ich związek stał się zamknięty. Ja tak to odebrałam

ewelinam1988

W książce było napisane, że Hache podczas nocy z Babi na plaży chciał się wycofać, ale ona mu nie dała. Jak dla mnie, ich uczucie się wypaliło, a spędzili ze sobą noc bardziej ze względu na sentyment niż na łączące ich uczucie. Mnie się wydaje, że Hache doszedł do wniosku, że tak bardzo się zmieniła, że nie kocha już nowej Babi, teraz kocha Gin. Ale jak pisałam wcześniej, w trailerze jest to chyba trochę inaczej ukazane, ich uczucie wygląda jakby się jeszcze nie wypaliło, jakby coś do siebie czuli. Zakończenie książki znam, więc jak dla mnie, ich miłość należy do przeszłości, ale nie jestem pewna jak to w filmie zostanie ukazane. Wizualnie bardziej mi oni do siebie pasują, niż Gin z Hache, ale to nie jest zbytnio istotne.

kindziorek123451

no właśnie w książce, ja nie czytałam książki, ale oglądałam film, i tam Hache wciąż myśli o Baby, na dyskotece widzi ją choć jej tam nie ma, czuje jej obecność, na kolejnej imprezie gdzie jest już z Gin gdy dowiaduje się od Katiny, że Baby też na niej jest zostawia Gin i jak szalony szuka Baby. Cały czas o niej myśli. Przed spotkaniem na plaży przecież też nie przypadkiem na siebie tam wpadają tylko on przyjeżdża na impreze gdzie jest Baby( nie powiem dokładnie dlaczego bo nie do końca rozumiałam tekst, Katina do niego zadzwoniła i pojechał do Baby) zostawiając Gin. Za każdym razem Baby była ważniejsza, gdy tylko miał okazję ją zobaczyć to reszta go nie obchodziła, leciał za nią

ewelinam1988

dlatego uważam, że wybrał Gin bo nie mógł wybrać Babi, na pewno coś do Gin czuł ale całym sercem kochał Babi

ewelinam1988

No to stawia sprawę w innym w świetle, w książce było, że na impreze pojechał, bo kolega go zaprosił i nie wiedział, że Babi tam będzie. Ale nie była ukazana jakaś straszliwa tęsknota, nie było sceny gdzie leżał na tej fladze, na której kiedyś leżał z Babi. Czyli obejrzałaś już Tylko Ciebie Chcę?

kindziorek123451

tak obejrzałam TGDT, tu też nie ma tej sceny, to znaczy jest na poczatku gdy Hache ma sen o Babi że są na plaży, no wiesz który, jeszcze przed premierą na yt był, sam początek filmu. Zresztą na końcu Babi gdy przymierza suknie ślubną jest smutna(płacze? nie wiem bo przy kinówce słabo widać) i wygląda za okno, patrzy na budkę telefoniczną, wciąż o nim myśli. Na początku nie wierzyłam, że będzie kolejna część, ale ktoś dał mi link do jakiegoś artykułu i teraz mam małą nadzieję, że tak będzie, oby tylko ta kolejna część skupiała się na Babi i Hache a nie na innych postaciach

ewelinam1988

W książce Babi ukazana jest jako egoistyczna suka, dlatego nie zgadzało mi się troche:) A zakończenie takie jak w książce? Że Hache pisze Ginie na ścianie Tylko Ciebie Chcę? W sumie ciekawe co byłoby w 3 części? Coś mi się obiło o uszy, że będzie o postaciach drugoplanowych:/

kindziorek123451

ciężko powiedzieć, bo sam końcówkę słabo widać, ktoś kto nagrywał więcej sufitu i ściany nagrał pod koniec niż samego filmu, a jest fragment, że w ogóle nic nie widać, więc nie wiem, na końcu Hache pisze list do Gin, może tam to jej wyznaje, nie wiem, bo jak pisałam nie rozumiałam większości, (hmm..może jeszcze raz zobaczę ten fragment i się wsłucham) a w książce napisał jej list?

ewelinam1988

Na ścianie kamienicy jej napisał, nie w liście. Ja z oglądaniem poczekam do wersji z polskimi napisami :) Ale ciekawa jestem jak to wszystko ukaże reżyser.

ocenił(a) film na 10
kindziorek123451

napisałam to w oparciu o to, co przeczytałam na hiszpańskiej stronie w wywiadzie z filmową Babi. poza tym wiele kwestii w 2 części nie zostało wyjaśnionych i tak naprawdę nie wiadomo jak producenci będą chcieli zakończyc losy głównych bohaterów

ocenił(a) film na 10
beatha1988

fajnie było by gdyby w tej 3 czesci wrocili do siebie zaczeli sie na nowo spotykac z poczatku jako przyjaciele i jak by Babi nadal kumplowała sie z tą swoja dawna przyjaciolka, ktora zostawiła.

ocenił(a) film na 10
Aselka

też bardzo lubię postać Katiny:)

ocenił(a) film na 10
cuzthisisme

no tak to dramat. Cały czas o tym myśle bo to Babi go zmieniła na lepszego człowieka i nie moge zniesc, ze teraz on zejdzie sie z inna kobieta..

ocenił(a) film na 8
Aselka

ja też wolałabym, żeby był z Babi, ale można zauważyć na końcu filmu, że oni i tak nadal się kochają! W porównaniu do włoskiego filmu to 100% lepszy (włoskie obie części nie bardzo mi się podobały), jeśłi chodzi o porównanie do pierwszej części, to równie dobra... no może troszeczkę słabsza dla niektórych bo mniej romantyczna czy mniej scen bójek, jednak film jako całość dobry:) Faktycznie na podstawie książki, niczego z głównych wątków mi nie brakowało, niektóre teksty powalające :D Zdjęcia jak dla mnie super, podobnie muzyka (tyczy się to obu części hiszpańskich). Gra aktorska: Może faktycznie ktoś się może przyczepić, że ostatnio ma takie płaczliwe role, ale uważam, że tak potrafi pokazać emocje, że nawet jeśli by się nie odzywał, każdy widz zrozumiałby o co chodzi dla mnie Perfecta :) Gin: zakochana w H. to fakt, jednak dla mnie troszkę irytująca postać, nie można było jednak jej w tej części pominąć, tak samo jak nie można było dać więcej Babi, w końcu jest to ekranizacja powieści... Osobiście bardzo mi się podobał, ale również nie mogę doczekać się kolejnej części :)

oglądałam na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=F9hZ_xtBscI

ocenił(a) film na 10
ana_osw

Musze w końcu to oglądnąć :) jestem bardzo ciekawa tej części. A jak to jest Hache wybiera Gin zamiast Babi czy to Babi nie chce do niego wracać po tym jak sie przespali itd... ?

Aselka

Hache mówi Gin o tym, że przespał się z Babi, ona jakby zrywa i on wtedy zrozumiał, że ją naprawdę kocha i to dla niej napisał Tylko Ciebie Chcę na ścianie czy gdzieś tam, w ogóle nie było wtedy tematu Babi, liczyła się tylko Gin :)

kindziorek123451

W sumie to chciałam jeszcze dodać, że w trailerze jest cała historia trochę inaczej ukazana. Pokazane jest jakby łagodniejsze oblicze Babi, myśli ona o Hache, on o niej też. Nie było też w książce sceny, w której ona dzwoni do Hache, a odbiera Gin, więc w sumie nie jestem pewna czy Babi i Hache nie wrócą do siebie w 3 części, tak na pocieszenie dla niektórych :)

ocenił(a) film na 10
kindziorek123451

no własnie ja ogladalam fragmenty tengo ganas de ti i widzialam, że Babi na prawde zalezalo na Hache i nadal go kocha. Choćby jak zaczela plakac w tym samochodzie czy jak patrzyla przez okno...

Aselka

W książce nie ma w ogóle sceny w której Babi wspomina Hache jako miłość, skupiona jest na organizowaniu wesela i nawet chce zaprosić Hache na nie. Ale widać zły stosunek autora do jej postaci, krytykuje ją nawet wprost. Widać, że w filmie chcieli pokazać, że nie wszystko stracone, że jeszcze się kochają, ciekawa więc będzie 3 część książki :)

ocenił(a) film na 10
kindziorek123451

to będzie 3 cześć książki? bo słyszałam tylko że film ma powstać :-)