Ciekawy dokument. Film zainspirował mnie do odwiedzenia Karpackiej Troi. Skansen, muzeum
rozczarowało mnie. Fatalna przewodniczka z wadą wymowy i samo miejsce... porażka
ja bylem na objazdowce i miedzy innymi tam...nuda...brak klimatu..ale za to bunkier hitlera gdzie magazynowane byly jakby pociagi to rewelka :D
ale ja nie napisalem ze tam jest..tylko ze bylem na objazdowce w bunkrze i ten bunkier jest jednak ciekawy za to skansen slaby
gdzie te bunkry Hitlera widziałeś? bo na dzisiejszych terenach woj dolnośląskiego jest dużo miejsc liźniętych historią II WŚ, mało tego tu rodziła się historia. Tu są tajemnice Rzeszy, ale Podkarpacia tam nie ma nic związanego z IIWŚ.
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/99999999/TURYSTYKA01/799770185
Kolego chyba czegoś nie rozumiesz. Pytasz się gdzie są bunkry na Podkarpaciu, dostajesz link do Stępiny, która od Trzcinicy jest oddalona może o 15-20 km i mówisz że nie o to ci chodziło. Trzeba się zdecydować :) Stępiny ze Strzyżowem też nie należy mylić, bo to zupełnie 2 różne obiekty.