PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=454284}

Trup jak Ja

Dead Like Me: Life After Death
2009
5,3 3,2 tys. ocen
5,3 10 1 3220
Trup jak Ja
powrót do forum filmu Trup jak Ja

wie ktoś może jaki jest polski tytuł tego filmu, czy jeszcze nie ma?

ocenił(a) film na 5
damien_4

`trup jak ja` przynajmniej ściagnełam to pod takim tytułem:)

damien_4

To było głupie i całkiem niepotrzebne pytanie. Jest coś takiego jak słowniki online np: www.translate.pl. Wystarczy wpisac zdanie i w cudowny sposób po chwili pojawia sie odp. A w ten sposób tylko zaśmiecasz forum zbędnymi postami.

fastman

To wpisz sobie do słownika on-line np. "Deep Impact", "Die Hard", "Cool as Ice", "Finding Neverland", "Lucky Number Slevin", "Black Hawk Down", "Fight Club", "Crash"... przykładów jest więcej. Porównaj z tytułami nadawanymi przez polskich dystrybutorów i zastanów się nad sensem swojego posta... Kto tu zaśmieca forum?

ocenił(a) film na 1
fastman

ale ty jestś sprytny. tytuły fiulmów nie są na ogół tłumaczone dosłownie.

ocenił(a) film na 1
damien_4

powyższy odpowedź kierowałem do fastman'a.
PS. dlaczego na tym forum nei ma opcji edytuj post ;/

ocenił(a) film na 8
damien_4

Bez zbędnej dyskusji i obrażania siebie na wzajem (co i tak już się tutaj stało)...
Podstawowa znajomość angielskiego oraz logiczne myślenie wystarczy żeby samemu wpaść na to jak powinien brzmieć polski tytuł (z zastrzeżeniem tego że trzymamy się już przetłumaczonej pierwszej części tytułu (po raz kolejny nieudolnie przetłumaczonej) przy okazji serialu):
"Trup jak ja: Życie po śmierci"
... jednak ponieważ -jak ktoś zauważył - polscy dystrybutorzy potrafią zaskoczyć (niestety zbyt często na minus) to nie zdziwiłbym się gdyby i tym razem wymyślili coś "ciekawego". Skoro potrafili skopać "Dead like me" to i z "Life after death" mogą sobie "poradzić" ;]

A tak w ogóle to sugeruję robienie tego co ja. Zawsze trzymam się oryginalnego tytułu i pod takimi zapamiętuję dane filmy. Z polskich tytułów co najwyżej się czasami pośmieję :) Co innego z tytułami anglojęzycznymi, których nie da się w prosty sposób przełożyć na polski bo czasami brzmiałoby to idiotycznie i bez sensu...

Pozdrawiam! :)