http://www.oneddl.com/music/daft_punk-tron_legacy_special_edition_bonus_disc_ost -2010-fray/
A ja się pytam: gdzie jest "Am i not human?" ?! :((((
Bojkotuję! :P
Cała nadzieja jeszcze w exclusive'ach z iTunes... a potem to już będzie załamka, bo się napaliłem na ten utwór ;)
jak to ? Ja mam - zrobilem se wlasną wersje bonus dysku z "Humanem" i tym co wycieklo pol roku temu i wali mnie to.
Ta wersja, która "wyciekła" jest o wiele gorszej jakości od tej z pierwszego trailera w HD i jest praktycznie tym samym fragmentem zapętlonym wielokrotnie... Ja chciałem posłuchać pełnego utworu w wysokiej jakości w wykonaniu Daft Punk. Na razie nigdzie go nie ma.
wcale nie jest taka zla jakosc i wole taką niż przerywaną gadaniem i dzwiekami z filmu.
Cały soundtrack ma ponoć 31 utworów. Jak znajdziecie namiary na pełny to dajcie znać. Ja na razie nie znalazłem.
Pełny OST Tron Legacy:
CD1:
1. Overture
2. The Grid
3. The Son Of Flynn
4. Recognizer
5. Armory
6. Arena
7. Rinzler
8. The Game Has Changed
9. Outlands
10. Adagio For TRON
11. Nocturne
12. End Of Line
13. Derezzed
14. Fall
15. Solar Sailer
16. Rectifier
17. Disc Wars
18. C.L.U.
19. Arrival
20. Flynn Lives
21. TRON Legacy (End Titles)
22. Finale
CD2:
23. ENCOM, Part I
24. ENCOM, Part II
25. Round One
26. Castor
27. Reflections
iTunes:
28. Father and Son (iTunes)
29. Outlands, Pt. II (iTunes)
Amazon:
30. Sea of Simulation (Amazon Exclusive)
Walmart? Empik?!
31. TRON: Legacy Enhancement
wersje specjalną w empiku zamówiłem kilka dni temu. wczoraj odebrałem i mam już w domu.
ten 31 tron: legacy enhancement to poprostu bonusowe filmiki na płycie i jakieś bonusy netowe- w zasadzie nic specjalnego, Najważniejsza jest muzyka! :)
Jest tam utwór przypominający ten:
http://www.youtube.com/watch?v=gKmz3buuDag
przesłuchałem te 27 i go tam nie ma :(
Jest może w tle do tych bonusów w 31.?
raczej nie. tam są tylko małe filmiki gdzie aktorzy pierdzą o tym jaki ten film jest fajny.
co do kawałków z itunes, to można sobie nagrać z youtube http://www.youtube.com/user/SoundtrackStation3#p/c/7F37BB1A67E0238D/34/0LWPXeTMk pk ten koles ma tutaj wszystkie utwory w dobrej jakości. lepiej się spieszyć bo pewnie zaraz go tam zbanują :P
a jeśli chodzi o utwór który ty szukasz to wątpię żeby go gdziekolwiek umieścili na płycie lub gdziekolwiek. to był utwór pewnie napisany na kolanie żeby tylko zobrazować ten filmik koncepcyjny w którym został wykorzystany. Kawałek do pełnego filmu ewoluował do postaci tego co mamy na płytach. W filmie też go raczej nie będzie.
Ewentualnie pozostaje ci pisanie maili i listów do Kosińskiego i/lub Duft Punkt wraz z modlitwą :] albo pisanie jakiejś petycji :P
Autorami tego utworu jest Two Steps From Hell, w pierwszy teaserze Trona pojawiła się jego zmodyfikowana, znacznie lepsza wersja. Możliwe, że autorami tej wersji z TRONa wcale nie jest Daft Punk tylko również TSFH, więc nie dali tego na płytę... szkoda.
Na płytach od TSFH znalazłem tylko oryginał "Am I not human?".
Ten soundtrack jest zbyt dobry ;] Cholernie dobry, że aż zaskakujący, powiem nawet oscarowy, ale że jako Daft Punk debiutuje w muzyce filmowej (jak dla mnie jakieś Interstella 5555 się nie liczy) to czy mogą się ubiegać o Oscara? Czy to przystoi tak zacnej akademii rozdawanie nagród nowicjuszom? - tak sobie tam myślą pewnie... Szybką i pełną dobrych soundtracków karierę im wróżę. Nominację mogą mieć, ale w tym roku wygrywa mi jak na razie Incepcja. Wątpię by Turysta lub Nobady przebiły te dwa filmy w moim rankingu 2010 ;)
Incepcja nie ma dużych szans, bo dla nas może soundtrack dobry, ale dla krytyków nie jest to nic specjalnego.
Tron najprawdopodobniej nie dostanie nawet nominacji - to mój ulubiony soundtrack tego roku, ale nie oszukujmy się, dla Akademii istnieć nie będzie.
incepcja ma klimat i fajne brzmienie i bardzo lubie go słuchać, ale niestety konstrukcyjnie i kompozycyjnie to nic szczególnego niestety. z tronem jest troche podobnie, jest sporo tam melodii z muzyki klasycznej, operowej, albo po prostu dobry dobór dźwięków.
dla mnie to chyba pierwszy soundtrack od paru lat który moge z przyjemnością słuchać CAŁY utwór po utworze, bo w innych soundtrackach bywało różnie (jedne kawałki fajne, inne nie, czasem tylko jeden na całą płyte był fajny)