PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37311}

Troja

Troy
2004
7,4 347 tys. ocen
7,4 10 1 347068
6,0 53 krytyków
Troja
powrót do forum filmu Troja

Na takie miano zasługuje moim zdaniem scena walki Hektora z Achillesem. Widowiskowa, dramatyczna, trzymająca w napięciu, opatrzona świetną muzyką i doskonale nakręcona. Choreografia jest naprawdę pomysłowa i dobrze przemyślana. Na uwagę zasługuje fakt, że aktorzy zagrali ją sami, bez pomocy kaskaderów i dublerów. Wielkie uznanie. Scena na długo zapada w pamięć, i w moim odczuciu jest najlepszą sceną z całego filmu. A wy co sądzicie o tej walce?
http://www.youtube.com/watch?v=hf4IoxEUmHM&feature=related

nero3

W pełni się z tobą zgadzam:) Najlepsza walka jaką kiedykolwiek widziałam. Tylko szkoda, że Hektor nie wygrał:(

glebalina111

Dla mnie ta walka to mistrzostwo świata:)

ocenił(a) film na 10
galgata666

BEST FIGHT EVER!!!!!!!!!

sarabi1234

Ja też uważam, że ta wlka jest kapitalna. Mi po obejrzniu filmu na długo została w pamięci.

ocenił(a) film na 10
nero3

Może nie najlepsza w historii kina, ale na pewno w pierwszej piątce :)

ocenił(a) film na 9
kyloss1

A jakie są pierwsze cztery? Pytam z ciekawości. Odpisz jak możesz.

nero3

Fajnie, że nie tylko ja odniosłem takie wrażenie - znaczy - coś w tym jest ;)
Rzeczywiście "ciekawa" choreografia, ale nie aż tak 'bajkowa' jak w chińskich filmach czy matrixie. Mocne ciosy, sprawność Achillesa, ciekawe ujęcia i .. i ta "gra" Achillesa podczas walki. Moc, pewność siebie, dominacja itd.
A wszystko tylko z prostymi bębenkami w tle, które dodają powagi pojedynkowi i sztucznie go nie napędzają.

ocenił(a) film na 8
rhotax

zgadzam się z wami, walka była mega efektowna! Idealnie dopracowana i sposób w jaki Achilles załatwił Hektora - piękna akcja. W ogóle sceny walk na miecze i batalistyka to majstersztyk w tym filmie. Zapadają mocno w pamięci

ocenił(a) film na 10
nero3

Majstersztyk :) Na pewno cieszy oko ta scena. Widowiskowa gra aktorska.