Muzyka jaka wychodzi od Jamesa Hornera i Howarda Shore'a to arcydzieło. Dla mnie świetny soundtrack.
z całego soundtracku (nie wiem która to wersja, bo podobno są dwie) najlepsza jest piosenka końcowa, śpiewana przez Josha Grobana.
Muzyka bardzo mi sie podobala i w zwiazku z tym mam pytanie. Czy ktos zna tytoly piosenek wraz z autorami, bardzo mi na nich zalezy.
http://www.kolporter.pl/55217,Muzyka_Soundtrack_Troy-Troja.html
wystarczy minutę poszperać w internecie. ;)
Wiedziałem, że skądś znam tą muzykę. Nie myliłem się. Niektóre elementy muzyczne pochodzą z "Wroga u bram", do którego ścieżkę dźwiękową napisał ten sam kompozytor. Zauważyliście to?
Muzyka bardzo jakby dopasowana do filmu. Wszystko się idealnie ze sobą pokrywa. Cudo.
Ale tak do słuchania w domu ?? To nie to samo.
jak dla mnie muzyka cudowna. słychac ją od samego początku filmu, dzięki czemu wprowadza w ten historyczny, sentymentalny klimat. każdy utwór ma idealne przystosowanie do scen filmowych. i nie zgadzam się! ja słucham tego soundtracku codziennie, jadąc do szkoły muzycznej! ;) nadaje się więc do słuchania na codzień :) to tylko zależy od nastroju i gustu :) ale rozumiem, że nie każdy jest fanem muzyki filmowej jak ja... :D
a 'Remember' Grobana jest przerażające! boję się tej piosenki! :D naprawdę ;p ma cudowny, dramatyczny klimat. to tak jakby Achilles śpiewał do tej swojej ukochanej, której imienia za cholere zapamiętać nie moge ;p w każdym razie: straszna ale dzięki temu przepiękna piosenka!
i potwierdzę, że kompozycje Shore'a też są cudowne^^ ale ja jeszcze dorzuciłabym Zimmera i Gregsona-Williamsa ;) taki zalążek najlepszych wg mnie kompozytorów ;)
Ukochana Achillesa ma na imię Bryzeida ;P Zimmer komponuje zarąbistą muzykę filmową xD
To chyba rzeczywiście kwestia gustu :) Za każdym razem kiedy oglądam film muzyka świetnie się komponuje z całością.Ale kiedy słuchałem jej w domu z płyty już nie budziła we mnie takich emocji :].
Co do piosenki to rzeczywiście, powala na kolana :]
true ture - jak dla mnie Troja powinna byc w pierwszej dziesiatce najlepszych filmow
cudowna!! A szczególnie piosenka Josha Grobana "Remember me" z napisów końcowych wesji kinowej, cudowna i jedna z moich ulubionych! http://www.youtube.com/watch?v=V-Q49gRpjZk
..chyba tylko muzyka jest tu naprawdę dobra. taka jaka powinna być przy takim filmie: pompatyczna tam gdzie ma być, smutna gdzie trzeba.. nawet miejscami chwyta za serce (tam gdzie aktorom nie udaje się wyrazić odpowiednich emocji ;))..