Witam, poprzednie dwie części Transów wyszły na dvd w wydaniu dwupłytowym w opakowaniu które po rozłożeniu jest robotem... czy ma ktoś z Was informację czy 3 część też będzie wydana w takiej formie i kiedy? czekam z niecierpliwością bo mamy już 2 takie perełki na półce... teraz czekamy na trzecią (i pewnie kolejne)
No właśnie mam podobny problem tylko, że ja czekam na wersje w metalowym pudełku, bo obie częścu a nawet wersje animowana z 86roku mam w takim pudełeczku. Wiec chyba tylko pozostaje nam uzbroic sie w cierpliwosc i czekac. Ale skoro potrafilsmy czekac 2 lata na film, to co tam pare miesiecy na DVD xD
DVD to już powoli przechodzi do historii. Więc w przyszłości coraz mniejsze będą szanse na jakieś lepsze wydania na tym nośniku. Sugeruję przesiadkę na blu-ray. (chociaż TF3 w Niemczech wyszło w steelbooku ale bez dodatków)
Więcej informacji znajdziecie na forum: http://forum.kolekcjonerdvd.pl/index.php
Temat o Transformers: http://forum.kolekcjonerdvd.pl/viewtopic.php?f=24&t=137&start=30
Myśle, że dvd tak szybko nie zniknie jak jeszcze z 4 lata temu można było kupić filmy na VHS to dvd jeszcze troche się utrzyma. Zreszta Bluray to tez niezly wydatek jest na sam odtwarzac -.- nie mowiąc już o filmach które kosztuja po 100 i wiecej zł za plytke :(
DVD tak szybko nie zniknie, to prawda, ale już od kilku lat jest celowo udupiane przez wydawców. Wydania DVD pozbawiane są wszystkiego co jakoś bez problemu mogły mieć jeszcze kilka lat temu - większości dodatków, wersji rozszerzonych itd. Na chwilę obecną wydania 2DVD nowych filmów to już niebywała wręcz rzadkość. Do tego chodzi zwalona jakość - szczególnie filmy Warnera wygląają na DVD fatalnie w porównaniu z wydaniami sprzed 3-4 lat - celowo, by przepaśc między DVD a blu-ray wyglądała na większą niż być musi, żeby nakłonić ludzi do nowego formatu. Takie filmy jak Sherlock Holmes, Starcie Tytanów czy Incepcja pod względem obrazu na DVD wyglądają wręcz żałośnie, na szczęście inne wytwórnie jak Paramount czy Disney jeszcze tak jak Warner w kulki nie lecą, choć też zdarzają się wtopy jak fatalnie rozpikselizowany fragment sceny na Stark Expo na DVD Iron Mana 2).
Co do cen - trzeba wiedzieć gdzie kupować. Myślisz że ja płacę po 100 zeta za film? Pierwsze Transformers z napisami PL sprowadziłem z Włoch - wyniosło mnie 50 zł z wliczoną wysyłką, za tyle samo sprowadziłem z Włoch Braveheart z napisami i lektorem PL. X-Men First Class, wydanie szwedzkie (polskie napisy i lektor PL) kupiłem na allegro za 40 zł. Kolekcję Zabójczej Broni (4 filmy, polskie napisy i lektor) sprowadziłem z Anglii za jakieś 120 podczas gdy za polskie trzeba dać 2x tyle, trylogia X-Men z Włoch (napisy i lektor) za 140 (wszystkie trzy filmy w wydaniach dwupłytowych). Wiele wydań zagranicznych ma polską wersję językową (wystarczy sprawdzić jakie są wersje językowe w wydaniu PL żeby wiedzieć w których krajach szukać). A jeśli ktoś zna angielski to już w ogóle nie problem bo za granicą filmy na blu kosztują połowę tego co u nas albo i jeszcze mniej - przykłądowo 6 płytową antologię Aliena, która w polskch sklepach była po 500 zł kupiłem za 130 na angielskim Amazonie (a teraz kosztuje coś koło 80-90), fakt, nie ma polskiej wersji językowej, ale jak masz w kompie nagrywarkę BD to dorabiasz sobie do zakupionego oryginału kopię, do której dorzucasz napisy PL i po problemie.
A odtwarzacze blu-ray można już dostać po 300 zeta.
PS. na linkowanym wyżej forum można się na ten temat dowiedzieć praktycznie wszystkiego.
wydany w Meksyku steelbook: http://www.hidefninja.com/forums/showthread.php?t=12597