Optimus w "połączeniu" z jakimś innym transformerem... ale ogólnie w 3 siał mordor :)
Może też być Shockwave
uwielbiam Shockwave'a a tak go mało było w filmie... ;( nawet optimus się z nim w kilka sekund rozprawił.
Optimus Prime i jego przyczepa :D O ile w poprzednich częściach walczył różnie, o tyle w trójce dał prawdziwy popis :)
Jak dla mnie najpotężniejszy był Optimus z trzeciej części, bo potrafił bez wysiłku gołą ręką rozerwać na hita każdego Decepticona jak papier -_- Czemu "z trzeciej"? Bo w poprzednich był znacznie słabszy.
Zaraz po nim Megatron z pierwszej części, ale ten z następnych już nie (wiadomo, po wskrzeszeniu stał się przysłowiową "ciotą").
Być może także Sentinel, bo solował Optiego.
Jak dla mnie najsilniejszy był Megatron z 1 części. Przegrał tylko dlatego bo ludzie nawalali w nim wszystkim czym się dało ( no i oczywiście dobro musiało zwyciężyć). Potem Optimus z 3 i Shockwave.
Według mnie Optimus i Bee z 3.
Przepraszam, że zmienię na chwilę temat, ale tak mi się przypomniało co się stało w Transformers Zemsta Upadłych z odłamkiem Wszechiskry który Sam dał Michaeli???