PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=708601}

Transformers: Ostatni Rycerz

Transformers: The Last Knight
2017
5,8 57 tys. ocen
5,8 10 1 56736
3,2 18 krytyków
Transformers: Ostatni Rycerz
powrót do forum filmu Transformers: Ostatni Rycerz
ocenił(a) film na 5
n8n

Kim jest Unicron?
Czytając co niektóre tematy i komentarze napotykam się na Unicrona.
Możesz mi przybliżyć tę postać? :)

ocenił(a) film na 5
lukasz12548

W takiej starej bajce (manga?) o Transformerach był jeden gigantyczny transformer, wielkości planety, który właśnie planety pożerał :) polecam tę starą bajkę, a link tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=n4--l_PaGng

ocenił(a) film na 5
lukasz12548

Aj wybacz, tamto były najlepsze momenty, a tu cały film: https://www.youtube.com/watch?v=355Ryw435Ds

ocenił(a) film na 5
n8n

Filmu (bajki) nie chcę mi się oglądać, ale dzięki za napisanie kim był i co robił :)
Jak będzie Unicorn to chyba seria się zakończy, bo co może przebić walkę z pożeraczem planet? :)

lukasz12548

Powstanie TF i planety Cybertron. A animację warto obejrzeć. Ja co jakiś czas od ponad 20 lat oglądam :)

lukasz12548

Jeśli już to "filmu animowanego/kreskówki" a nie żadnej bajki.

ocenił(a) film na 5
TheBlur

Czy w dzieciństwie też się kłóciłeś z rówieśnikami, że oglądałeś film animowany/kreskówkę, a nie bajkę?

Wiem, że poprawnie mówi się film animowany/rysunkowy bądź kreskówkę, jeśli chodzi o krótki filmik typu Johnny Bravo.

lukasz12548

Długość nie ma znaczenia. Liczy się technika - a to jest film animowany/rysunkowy/kreskówka. Bajka to określenie takie jak baśń czy przypowieść. Nie wiem co za bałwan to rozpowszechnił, tak jak nazywanie utworu literackiego "książką" czy muzycznego "piosenką".

ocenił(a) film na 8
TheBlur

To prawda.

ocenił(a) film na 9
lukasz12548

Nie wiem czy mi się wydawało, ale dla mnie Unicronem może być ten duży obiekt z zwiastunu...

użytkownik usunięty
lukasz12548

mam gdzieś komiks ostatnia część jak walczą z Unicronem - przeczytanie go było dla mnie epicką sprawą, zatem film będzie czyms niesamowitym i po trailerze widzę że ów Unicron będzie :)

n8n

Z tego co wiem, oglądając film to na pewno pojawi się Galvatron. Jednak jestem sama ciekawa Unicrona w filmie :)

ocenił(a) film na 5
Soldier123

No ja też mam taką nadzieję, no i nadzieję, że nie spieprzą tego filmu robiąc go pod gimbazę, żeby był FAJNY, a nie komercyjny i śmieszny na siłę :)

n8n

Film był na prawdę słaby. Brak fabuła, aktorzy nijacy i tym razem brak było Be.

ocenił(a) film na 5
Soldier123

Zgadzam się, fajne były tylko efekty, ale też nie wszystkie i tylko do pewnego momentu, bo się mogły przejeść :P

Soldier123

No to jak pojawi się Galvatron, to i Unicron musi być - w końcu to on stworzył Galvatrona.

gizmo666

Unicron będzie na bank, ale na pewno w filmie nie stworzy Galvatrona. Fabuła oryginału przecież została zmieniona w filmie i Galvatrona stworzyli ludzie. Sądzę, że Unicrona podepną pod te tajemnicze istoty z czwórki.
Bay pozmieniał fabułę oryginału jak chciał. Chociażby sprawa z Dinobotami i Devastatorem. Z tego co pamiętam to Dinoboty w G1 były stworzone przez Autoboty a później Megatron, żeby je pokonać stworzył Devastatora. Bay nie dość, że rozbił te roboty na różne części filmowe tak, że nie ma opcji, żeby się spotkały w walce to jeszcze Dinoboty też są jakimiś tajemniczymi wojownikami, ale może w następnych częściach będzie wyjaśnione ich stworzenie.

kamillo1

Tak, Dinoboty zostały stworzone przez Autoboty, ale Devastator (Constructicony) pojawiły się... z dupy. Jak wiele postaci w tym serialu, który w moim odczuciu wypada blado przy Armadzie. Generalnie naiwność G1 jest tak przeogromna, że momentami myślałem, że ornę. Obejrzałem tę serię stosunkowo niedawno, ale mogę stwierdzić spokojnie, że za dzieciaka też bym był zażenowany kompletnym brakiem logiczności w tym filmie. Nie mówię oczywiście o fabule, w końcu to SF, ale brak konsekwencji wizualnej po prostu przeraża - raz Devastator jest wielki jak kilkunastopiętrowy budynek, w innej scenie przecietny człowiek sięga mu do połowy nogi... jest tam masa tego typu przykładów. Za dzieciaka mnie już takie rzeczy w bajkach irytowały, a co dopiero teraz. Wg mnie powinni się wziąć za ekranizację Armady, bo to zdecydowanie seria bardziej godna uwagi.

gizmo666

Niestety Armady nie oglądałem a na G1 może byłem zbyt młody, żeby zauważać takie pierdółki ;)
Zobaczymy co wymyśli tych 11 scenarzystów. Może wszystko będzie jakoś bardziej trzymało się kupy i stworzą fajne uniwersum.

gizmo666

Lepiej obejrzyj serial Transformers Prime
https://www.youtube.com/watch?v=PVUKfXr3lKY
ze moim zdaniem najlepszy ze wszytkich seriali Transformers. Trzeba się tylko przyzwyczaić do grafiki komputerowej. Dodatkowo przed pierwszym sezonem wypuszczono 5 odcinkowy sezon pilotowy po którego obejrzeniu możesz zdecydować czy chcesz oglądać dalej czy nie.

gizmo666

Constructicony akurat przeprogramował Megatron jeszcze za czasów świetności Cybertronu. Constructicony przyjażniły sie z Omegą Supreme i to one uszkodziły mowę Omegi. Tyle o ich przeszłości było w TF G1

ocenił(a) film na 8
n8n

Oby! :D

ocenił(a) film na 10
n8n

Mam nadzieję, że pojawi się w filmie :D

1Ironhide1

Mam pytanko:kim był Devastator i czy pojawiał w filmie.Osobiście nie oglądałem z transformersów nic oprucz filmu, więc nie wiem.

ocenił(a) film na 4
MrNaczos

Devastator był w TF2.
Ale skopali go całkowicie. To był ten co "zbudował" się z pojazdów budowlanych (Constructicony) w Egipcie i nieudolnie wdrapywał się na piramidę.

frantic84

Aha, dzięki.