Wejdź w google.maps, daj tryb satelitarny, a w wyszukiwarce wklej te współrzędne : 61°45′17″N 59°27′46″E , napisz czy Ci się pojawiły zdjęcia w dobrej ostrości w miejscu oznaczonym literą " A " (w sensie, że możesz je sobie przybliżyć i są dalej w dobrej jakości).
Sprawdzałam wczoraj i nic nie widziałam. Niektórzy piszą, że widzą ja widzę jedynie pasmo które odznacza się od reszty terenu, jest jakby rozmazane.
Chodzi o to, że dokładnie w tym miejscu jest słabe jakościowo zdjęcie satelitarne, a wszędzie poza nim są dobrej jakości?
Czytałem że ta część właśnie na google maps jest specjalnie zamazana.Obecnie ten teren jest zamknięty i wojsko go kontroluje ale pewności nie mam.
No to chyba oczywiste, że powodem nie może być jedynie słynna tragedia, edług mnie powodem dla tej cenzury jest PRZYCZYNA owej tragedii.
Dokładnie tak. Musi "coś" tam być. Miejsc wypadków od tak się nie zamazuje. Sprawa przedawniona, zamknięta, wszystko utajnione, widać władze maczały w tym palce, a może to tylko moja teoria.
Strefa 51 w USA też posiada ograniczony stopień przybliżenia obrazu. Zdjęcia satelitarne powierzchni Księżyca też w pewnych miejscach są niewyraźne, niektóre wąskie pasy są zamazane, mimo że wokół obraz jest świetnej jakości. :) Będą się tłumaczyli, że to zwyczajne błędy aparatury robiącej zdjęcia. Jednak czy firma, która dąży do doskonałości (Google) pozwoliłaby sobie na pozostawienie choćby jednego skrawka powierzchni niewyraźnym? Coś za tym stoi.