PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=187}
7,3 788 tys. ocen
7,3 10 1 788438
7,3 84 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Jest jaks róznica ze zwyklym kreceniem 3d a takim jaki zobaczymy w titanicu? chodzi mi o krecenie filmu od podstaw 3d a juz powstalym. Kto byl niech napisze swoje zdanie o 3D.

VoldemortH

Tak na prawdę to 3D prawie tam nie ma. Więc jak ktoś chce iść tylko dla 3D to niech sobie daruje.. ale muszę przyznać, że efekty specjalne jak i sam film robi ogromne wrażenie więc pomimo słabego trójwymiaru polecam ;d

ocenił(a) film na 9
Johny999

Byłem na nim w 97' i naprawde warto go zobaczyc w kinie.To ze teraz wychodzi w 3D jest swojego rodzaju okazja dla tych którzy nie mieli tej przyjemnosci oglądac go w kinie.

ocenił(a) film na 10
vanu

Czyli idealna okazja dla mnie :) choć znam film na pamięć to chcę obejrzeć na wielkim ekranie :) Mniejsza o efekty 3D ;)
A mam pytanie dla tych co oglądali: ile dokładnie trwa seans "Titanic 3D"?

Priya12

195 min.. przynajmniej tak jest napisane na stronie kina ;)

ocenił(a) film na 10
Johny999

195 min z napisami, 180 min do końca ostatniej sceny.

ocenił(a) film na 10
VoldemortH

Powiem Ci szczerze, że warto. Albo inaczej. Nawet trzeba ten film zobaczyć w kinie. Kompletnie inny odbiór. Emocje nie do opisania mimo tego, że Titanica widziałem już milion razy. Zacząłem dostrzegać jeszcze większe plusy niż wcześniej. Co najważniejsze na seansie miałem inne podejście. Można powiedzieć, że pierwszy raz byłem zaangażowany w historię którą oglądałem nie wiadomo ile razy i znałem na pamięć.

ocenił(a) film na 10
tomb2525

Przepraszam za chaos w wypowiedzi, ale jeszcze nie mogę się otrząsnąć po filmie :)

ocenił(a) film na 10
tomb2525

A są jakieś dodatkowe sceny ,podobno początek jak się zaczyna jest inny i animacja co pokazuje starej Rouse ten facet też jest inna i podobno zakończenie jest inne ,czy to prawda ????

tytan5017

Byłam dzisiaj na premierze i polecam jak najbardziej !!! Film trwał około 3 h 20 min :d Fajnie było zobaczyć ten film po raz kolejny w technologii 3D, polecam opłaca się wybrać do kina

tytan5017

Nie było żadnych scen zmienionych. Oprócz tej animacji.

ocenił(a) film na 10
Johny999

eeeeeee to szkoda że nie dodał scen usuniętych ,a ta animacja tylko zaprzecza to jak film został nakręcony ,NO ALE I TAK GO KOCHAM :D

tytan5017

To może ja z takim prostym pytaniem... Również uwielbiam ten film i milion razy oglądałam ale czy opłaca się przejechać 120km do Wa-wy dla jego obejrzenia, jak sądzicie? :)

ani6serduszko

nie opłaca się.

ani6serduszko

hm.. jak bardzo ci zależy to tak ale ja bym na pewno nie jechał. :x nie zniechęcam cię jednak.

ocenił(a) film na 10
ani6serduszko

120 to stanowczo za dużo. Ja mimo tego, że jestem ogromnym fanem Titanica to raczej nie wybierał bym się w taką podróż. Aczkolwiek nie zniechęcam.

ani6serduszko

Heh okay, dziękuję za szczerą odpowiedź :)

tomb2525

Absolutnie sie zgadzam z ta wypowiedzia. Obejrzalam go wczoraj razem z kolezanka i obie bylysmy bardzo zadowolone. Zaznaczam, ze juz go wczesniej ogladalysmy. Moze tego efektu 3D nie dalo sie az tak wyczuc jak w przypadku innych produkcji typowo w 3D, to jednak wrazenia kinowe sa znacznie wieksze, niz te w domowym zaciszu. Bardziej skupilam sie na opowiedzianej historii i bardziej przezylam te tragedie, odczucia tych ludzi. Szczerze mowiac, to pomogl mi w tym obejrzany dokument o Costa Concordia, zrealizowany jedynie na podstawie nagran z komorek/aparatow pasazerow. Ogromnie wspolczuje im tego, co musieli przezyc.

Jesli ktos nie ogladal Titanica, to szczerze polecam zobaczyc go w kinie.

ocenił(a) film na 10
VoldemortH

Wersja w 3D to coś zupełnie innego niż ta w 2D. Zupełnie inne odczucia , wydaje ci się że sama przeżywasz to wszystko razem z bohaterami. Po wyjściu z kina stwierdzam że poszłabym na to jeszcze raz

ocenił(a) film na 10
Kasiabe92

A czy w Cinema City efekty 3D w ogole widac bo do IMAX mam daleko, wiec musze ogladac w CC...

Priya12

Właśnie, dołączam się do pytania, jest jakaś różnica pomiędzy CC a IMAX ? nawet nie chodzi o Titanic, czy ogólnie widać różnice?

ocenił(a) film na 10
VoldemortH

Byłam dziś w kinie i nie było dużo efektów 3D, ale kilka było. Wydaje mi się, że warto iść, nawet nie dla samego 3D, ale w kinie na dużym ekranie naprawdę fajnie to zobaczyć ten film, jeśli ktoś go lubi

vicky_on_drugs

Ja w pewnym momencie miałam wrażenie jakbym siedziała w szalupie razem z tymi ludźmi. No wartooo i to bardzo. Zwłaszcza jeśli ktoś nie widział nigdy - wrażenie będzie tym większe. Choć zapewne wielu już widziało dawno w tv.
Efekty 3 D spoko - nie są może jakieś spektakularne ale i tak warto.