Mam pytanie do znawców tematu. Wiadomo, że Titanic zatonął naprawdę ale ile jest w tym filmie prawdy? Czy naprawdę był ktoś taki jak Rose? Czy naprawdę jako staruszka poszła do tych naukowców i im to wszystko opowieziała? I w ogule co w tym filmie jest prawdą a co nie?
poprostu było tak , że TITANIC zatonoł .
a tego , że była tam Rose i Jack którzy się w sobie zakochali nie było . to
poprostu dodali jak pisali scenariusz filmu ; )
żeby był o miłości .
prawdziwy titanic zatonoł jak ten w podobnych a nawet takich samych
okolicznościach , ale nie było tam Rose i Jacka .
Titanic nie zatonoł tylko zatonął, to raz. Dwa, temat uważam za prowokacje, bo chyba nie można być aż tak głupim, żeby wziąć to co wydarzyło się w filmie na serio...
no dobra.. tylko ze tak naprawde nikt nie ma 100% pewności że cos takiego nie miało miejsca...
wiem jak ma być ! tylko czasem jak pisze na szybkiego zdarza mi się
pomyłka! ale jak zauważyłam każdy tu czepia się małych błędów !
tu nie jest lekcja polskiego ! tylko gadamy luźno na różne tematy !
więc nie krytykuj osób których nawet nie znasz . !!!!!!!
Sam sobie tylko świadectwo wystawiasz robiąc byki, nie potrzebny mi jest osobisty kontakt z Tobą, by to stwierdzić. Nikt Cię nie goni podczas pisania posta.
Dawno, dawno temu, kiedy internet zarezerwowany był wyłącznie dla pewnej części społeczeństwa ludzie dbali o język. Odkąd stał się narzędziem dla mas, jego poziom leci na łeb na szyję...
Zacznijcie ludzie coś od siebie samych wymagać jeżeli cokolwiek w życiu chcecie osiągnąć...
i jeszcze "poprostu"... niedługo sama zacznę tak pisać, tyle osób robi ten podstawowy (!!!) błąd...
Katastrofa Titanica wydarzyła się naprawdę to chyba każdy wie.
Jack i Rose są absolutnie zmyśleni dla ubarwienia fabuły.
Niektóre osoby z filmu Titanic żyły naprawdę np.Bruce Ismay,Thomas Andrews,Edward Smith,William Murdoch.
A staruszka nie odwiedziła ekspedycji bo to też było zmyślone.
Fakty liczbowe też są przeważnie zgodne,jak liczba pasażerów Titanica,o połowę mniejsza liczba szalup,umieszczanie mniejszej liczby ludzi do szalup mogących pomieścic do 60-70 osób,ofiary śmiertelne,data wypłynięcia i zderzenia jest prawdziwa i wiele innych.
Jack Dawson istniał naprawde była taka osoba na statku jego nagrobek znajduje sie na cmentarzu halifax tylko ze nie ma to nic wspolnego z filmem z 1997 roku poprostu zbieżność nazwisk taka ciekawostka