Czy Rose pod koniec filmu umarła? Bo zawsze myślałam że ta końcowa scena co się z Jackiem całuje to są ci co umarli, nawet takie same ubrania mieli. Ale w trailerze Titanica 2 w pewnym momencie pojawia się "Last Titanic survivor dies at 102", a przecież ona w Titanicu miała niecałe 101...
Tak, Rose pod koniec filmu umarła. A ten zwiastun Titanica 2 to zwykła podróbka ;) Nie będzie Titanica 2!
No niby wiem, że nie będzie, a przynajmniej mam nadzieje.;)
No ale skądś to musieli wziąć, ci co tworzyli Trailer Titanica 2. W takim razie oni myśleli że nie umarła... No ale dzięki
a to że ona umarła to stwierdzasz na podstawie tej ostatniej sceny? bo ją w sumie można interpretować na kilka sposobów...
W zamyśle reżysera tą scenę można interpretować na dwa sposoby.Pierwszy-czyli Staruszka śpi i we śnie wraca na Titanica,albo opcja druga-Rose umiera i jej dusza wędruje tam,gdzie pozostało jej serce:-)osobiście skłaniam się ku drugiej opcji,ale tyle interpretacji ilu ludzi.Pozdrawiam
ja też zinterpretowałam to tak, że ona umiera... a po śmierci zaznaje szczęścia w ramionach ukochanego, na co czekała kilkadziesiąt lat ;). ten film jest piękny, za każdym razem wzrusza mnie tak samo...
JA MAM 13 LAT I PODEJŻEWAM ZE WY JESTEŚCIE ODE MNIE STARSI I W OGÓLE NIE ROZUMIECIE TEGO FILMU. A KTO BYŁ TĄ STARUSZKĄ, KTÓRA TO WSZYSTKO OPOWIADA?! ONA GŁĄBY JAK JEST STARA. TYLKO JACK UMARŁ.
ALE JESTEŚCIE CIĘŻKO KAPUJĄCY. JEŚLI NIE ROZUMIECIE TEGO RODZAJU FILMU TO ICH NIE OGLĄDAJCIE
^tu nie ma co rozumieć to sie widzi i kojarzy;]
nie rozumiem co oni mają z tym zgonem Rose...
Sam(a) jesteś głąbem skoro nie rozumiesz o czym tu piszemy. Ja się pytałam o końcówkę filmu, a nie o zatonięcie Titanica.
Rose przeżyła(ci ratownicy ją znaleźli) ponieważ potem to wszystko opowiada dziennikarzom( scena na początku filmu) a po drugie jak mam rozmawiać z osobą która uwierzyła w trailer Titanica 2...
Boże, ja nie uwierzyłam w niego, tylko kilka osób mi mówiłóo że chyba będzie, więc chciałam się upewnić, no i zastanawiałam się na jakiej podstawie oni stwierdzili że zmarła w wieku 102, może mieli takie podstawy żeby zrobić to w wymyślonym przez nich Trailerze titanica 2, ale tematem głównym nie jest Titanic 2 tylko czy Rose umarła NA KOŃCU FILMU.
kurde czy w zadnym temacie nie moze obyc sie bez obelg i glupich wypowiedzi 2 sprawy:
1. Jak juz ktos mowil zakonczenie mozna interpretowac na 2 sposoby: albo ze umarla, albo ze jej sie to snilo. W takim razie wybierz sobie jedna z tych 2 :)
2. Titanic 2 to zwykly zlepek filmow jak ktos ogladal filmy to wie o tym bo widac tam sceny m.in z: Ściganego, Złap mnie jeśli potrafisz, Austin Powers, Skazani na Shawshank i praru innych nie chce mi sie wymieniac wiec nie wiem o co tyle szumu wiadomo ze jest to fake bo w description jest tak napisane :)
Pozdro!
hahahaahhahahahaha dziewczyno rozwaliłaś mnie ! Widać, że masz 13 lat i nie kumasz tego jak to się skończyło.
Stara Rose opowiadała im historię i owszem, ale po opowiedzeniu w końcu komuś tej histori poszła spać, ale już się nie obudziła ale całe życie chciała znowu spotkać Jacka. Więc "wróciła" na titanica w takim wieku w jakim ocalała.
LUDZI, ROSE NA KOŃCU FILMU UMARŁA!!! "UMRZESZ JAKO STARUSZKA W CIEPLUTKIM ŁÓŻKU" - TAK POWIEDZIAŁ JEJ JACK. PAMIĘTACIE?
Wiemy, że ona to wszystko opowiadała tylko stara. Osobie, która założyła wątek chodzi o to, czy na końcu filmu, po opowiedzeniu całej historii, Rose umarła we śnie. Moim zdaniem tak, tak to dla mnie wygląda, a oglądałam film kilkakrotnie.
Mi się zdaje, że zmarła bo gdy wraca na Titanica to są tam osoby które już nie żyją, więc możliwe że ona również zmarła i po prostu dołączyła do nich bo jej dusza należała do Titanica, tam gdzie był Jack :)
ahahaha, i Ty uważasz, że wiesz więcej?!
"JEŚLI NIE ROZUMIECIE TEGO RODZAJU FILMU TO ICH NIE OGLĄDAJCIE " to chyba Ciebie się tyczy. Ty chyba w ogóle nie oglądałaś tego filmu. Nie rozumiesz, że Rose na początku filmu opowiada wszystko jak jest już stara i przez cały film lecą jej wspomnienia i na końcu jak już to opowiedziała to położyła się do łóżka i najprawdopodobniej umarła( bądź zasnęła, ale ja raczej sądzę, że umarła, po pierwsze była już stara, a po drugie tak by było lepiej, bo wreszcie ponownie spotkała by się z Jackiem). I umarła PO TYM jak to opowiedziała, na koniec filmu!!! Proponuję Ci obejrzenie Titanica jeszcze raz, zanim będziesz się wymądrzać na tematy, o których nie masz pojęcia.
"JA MAM 13 LAT ..." to wszystko tłumaczy...
Oh, skarbie, jasne że miałam kiedyś tyle lat co Ty i wierz mi, wiedziałam więcej rzeczy i zdecydowanie wiedziałam również, że "podejrzewam" pisze się przez "rz" , więc jeśli masz zamiar mówić mi, co na mój temat wiesz, bo jesteś taka wspaniała, że po jednej mojej wypowiedzi wiesz o mnie wszystko i wiesz, że wiedziałam tylko ile to jest 2+2 i 5x5, to najpierw sama się naucz kilku rzeczy, jak np. ortografii i dopiero potem mi ubliżaj. Nie mam czepiać się wieku? Ale to właśnie Ty napisałaś, że masz 13 lat i wiesz więcej niż my, a ja Ci udowodniłam, że nie wiesz i odniosłam się do wspomnianego wcześniej przez Ciebie wieku. Trzeba było o nim nie pisać, a nie teraz robisz mi jakieś wyrzuty, że mam się nie czepiać. I jeśli to nie ma nic do rzeczy, jak to napisałaś, to po co o tym wspomniałaś? A co do tematu to mam nadzieję, że wreszcie zrozumiałaś o co chodzi i nie będziesz się następnym razem wymądrzać.
I jeśli łaska to nie nazywaj "głąbami" i "ciężko kapującymi" najlepiej nikogo, bo się tylko ośmieszasz. Przeczytaj ten temat za kilka lat, jak podrośniesz i obejrzysz jeszcze raz Titanica i wtedy odpowiedz sobie na pytanie kto jest tym głąbem. Bo najwyraźniej to właśnie Ty nie rozumiesz tego rodzaju filmu i nie powinnaś tego oglądać.
nawet mi do głowy nie przyszło, że ona w ostatniej scenie umiera, ale po przemyśleniach to całkiem logiczne ;))