PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=707970}
7,7 183 tys. ocen
7,7 10 1 182556
6,9 72 krytyków
Thor: Ragnarok
powrót do forum filmu Thor: Ragnarok

W mitologii Ragnarok to ciąg wydarzeń składających się na kilka epickich walk min. Odyna z Fenrirem, czy Thora z Jormungandem oraz w efekcie zniszczenie Asgardu. Opis filmu sugeruje jednak że Ragnarok to jakaś konkretna postać, to błąd autora czy po prostu ten film nie będzie miał nic wspólnego z mitycznym Ragnarokiem ? Co o tym myślicie ?

ocenił(a) film na 8
Alien366

Opis filmu stworzył i umieścił jakiś kretyn, który nie wie co to słowo nawet znaczy, a admini Filmweba pozwolili to wstawić, bo sami nie są lepsi. Ragnarok zapewne będzie ostatnią częścią Thora, więc Marvel przedstawi tam swoją wizję upadku Asgardu i wielkiej bitwy, gdzie po jednej stronie stanie właśnie Loki na czele z lodowymi gigantami i różnymi bestiami związanymi z mitycznym Ragnarokiem jak Fenrir czy Wąż Midgardu, a po drugiej Thor i reszta ekipy Asgardu. Na razie nic o filmie nie wiadomo, można jednak sądzić, że będzie to wielki, epicki finał historii Thora. Czy zginie? może tak, może nie, nie wiadomo.

Frieza

Jeßli zginie to... SPOILLLLLEEEEEEEEERRRRRRRRR!!!!"!!!

Powróci w finale Infinity War razem z wskrzeszonym Capem i powracającym z kosmosu Iron Manem

Frieza

Powiem mi ktoś jak z datą premiery? Najpierw jest 28 lipca potem 3 listopad a tutaj 24 lipiec

użytkownik usunięty
Zartanxxx

Z najnowszych wieści wynika, że premiera jest przewidywana na 3 listopada 2017.

Kurcze szkoda,przez kolejny reebot Spider Mana...

Zartanxxx

ciekawe co sie stało z odynem co nie czy zyje czy nie?

marvelfan_filmweb

Zakładam że siedzi w więzieniu czy znowu zapadł w śpiączkę. Czytałem z 3 miesiące temu że Hopkins ma zagrać więc pewnie żyję i pomoże Thorowi w walce z... No właśnie kim

Zartanxxx

moze z ragnarokiem swoim klonem lub wezem mitgardu nie wiadomo zobaczymy jak wyjdzie tego trailer to wtedy bedzie wiadomo?

marvelfan_filmweb

Nie wiem,ja liczę na Surtura z całych sił a nie jakiś klonów czy czegoś podobnego.

Zartanxxx

Ragnarok jest klonem ;p

kiogu1

W komiksie ale tutaj wątpię w to

użytkownik usunięty
Zartanxxx

no straszna lipa, a jeszcze bardziej jestem wściekły bo wizje Thora w AOU zrobiły mi smaka na Ragnarok

takie pytanie jaką rolę będzie odgrywał Loki w Ragnaroku, dziwne że o nim w AOU nie wspomnieli przecież ten zwiał... nie dość go nie było to jeszcze nic nie wspomnieli...

Dla mnie właśnie bomba,co to za frajda walczyć z sobowtórem którego dodajmy że w komiksie stworzył sam Stark.

użytkownik usunięty
Zartanxxx

Nosz cholewcia. Myślałam, że się nie dodało i dodałam jeszcze raz :o

ocenił(a) film na 8
Frieza

"Ragnarok is a fictional character, a supervillain who appears in comic books published by Marvel Comics. He first appeared in Civil War #3 (July 2006) and is a cyborg clone of Thor."

http://en. wikipedia.org/wiki/Ragnarok_%28comics%29

ocenił(a) film na 8
Frieza

Zanim zaczniesz wyzywać ludzi od kretynów, najpierw sam się dowiedź, co to znaczy w komiksach (filmy te na podstawie komiksów są, a nie nie mitologii nordyckiej).

http://marvel.wikia.com/Thor_Odinson_%28Ragnarok%29_%28Earth-616%29

ocenił(a) film na 8
selene_

A to już chyba wiemy kto umieścił ten opis :) No ale to nie zmienia mojego zdania o autorze, tudzież autorce, która mając do wyboru dwie skrajnie odmienne opcje, czyli film o wielkiej wojnie między Asgardzkini bogami i lodowyni gigantami pod wodzą Lokiego, kończąca wszelki byt, życie wielu ludzi oraz bogów, która w poprzednich filmach z cyklu została subtelnie zasugerowana i film o klonie Thora, wybrał to drugie :) No i generalnie jeśli nie wie się nic o fabule, gdyż nie została ona upubliczniona, to nie pakuje się pierwszej lepszej informacji znalezionej na Wikipedii, nie snuje domysłów i nie strzela jak w teleturnieju Milionerzy, a nóż widelec to to, tylko czeka na jakiś skrawek informacji od twórców czy ze stron zajmujących się takimi newsami :) Sam kiedyś próbowałem umieszczać domysły na Filmwebie, ale szanowni weryfikatorxy nie uznali tego i niestety mój opis został odrzucony. Dziwię się więc, że taka informacja została tutaj przyjęta, choć domyślam się, że moc "samoweryfikacji" dużo tutaj pomogła :) Jeśli uraziłem, to najmocniej przepraszam, może faktycznie to będzie film o klonie Thora, kto wie, jednak moim zdaniem nic na to nie wskazuje, a wszelkie obecne newsy sugerują, że to jednak będzie koniec serii "Thor", którą zwieńczy jednak Wojna, a nie klon Thora :)

ocenił(a) film na 8
Frieza

Ten zarys nie należy do mnie (nie współtworzę strony - wystarczy zerknąć).
A Twoje zdanie nie ma tu nic do rzeczy, Ragnarok to w komiksie villain i o starciu z nim zapewne będzie ten film. Chcesz dokładniejszych informacji - umieść je w opisie, zarys mówi o tym tylko ogólnikowo i ten jako taki się tu sprawdza.

ocenił(a) film na 8
selene_

Nie wiem i nie obchodzi mnie kto stworzył ten za przeproszeniem "zarys fabuły", ale to nadal nic nie zmienia - jest kretyński, nielogiczny i błędny. Nie sprawdza się, tylko wywołuje zażenowanie u osób, które muszą to czytać, którzy mają chociaż minimalne pojęcie o Thorze, filmach z nim i komiksach z jego udziałem. I nie, film nie będzie o Ragnaroku jako postaci (super niszowej w dodatku), tylko o Ragnaroku jako wydarzeniu, Apokalipsie, Końcu Wszechrzrczy, Armagedonie, będzie inspirowany tym wydarzeniem tak samo, jak Marvelowski Thor inspirowany jest nordyckim bóstwem. Sam Kevin Feige - szef Marvel Studios - na gali przedstawiającej listę i daty premier filmów Marvela oznajmił, że Ragnarok oznacza Koniec Wszechrzeczy, nie wspominał słowem o postaci o tym samym imieniu. Wiem, bo ze 3 razy oglądałem to show. Nie da się walczyć z Ragnarokiem-wydarzeniem, film nie będzie o Ragnaroku-postaci, opis wprowadza w błąd, jest po prostu błędny, głupi i bez sensu, dlatego się czepiam. Tyle :)

ocenił(a) film na 8
Frieza

Co się wygaduje na konferencjach prasowych czy jakiś tam eventach , nie zawsze znajduje odzwierciedlenie w rzeczywistości, tym bardziej, że koleś nie jest twórcą scenariusza.
Jednak jeśli okaże się, że aktualne informacje są niezgodne z tym, co będzie w filmie, pewnikiem zostanie to zmienione, ale to byłoby odcinanie się od swoich komiksowych korzeni (bo twórca tego zarysu pisał co pisał zapewne ze znajomości komiksu). Jednak moim skromnym zdaniem nie pójdą na to, co twierdzisz, bo nie oprą się przyjemności wprowadzenia nowego bohatera i dania jakiemuś fajnemu hollywoodzkiemu aktorowi poszaleć i porzucać tekstami typu "zniszczę was wszystkich".
Okaże się za 2 lata.

ocenił(a) film na 10
Frieza

A skąd Ty to możesz wiedzieć? o czym będzie ten film? Cała seria Dark Avengers bazowała na walkach z Ragnarokiem (jako postać). Jasne, że był też komiks o Ragnaroku tak jak piszesz, że cykl życia, walki lodowych gigantów i tak dalej. A co zobaczymy w filmie to raczej nie zależy od Ciebie ;) także może być i to i to. Bardziej skłaniałbym się do opcji z Dark Avengers bo mają większe pole do popisu.

ocenił(a) film na 7
Frieza

Fenrir był synem Lokiego, a sam Loki był lodowym olbrzymem w mitologii. Stąd jak widać marvel raczej nie trzyma zgodności z przekazami ; )

Frieza

Ragnarok (wydarzenie) wcale nie zakończył serii komiksów o thorze. Wątpię żeby miał tu zginąć.

Alien366

To tak
https://www.youtube.com/watch?v=Vw3LKmFPQ0A
https://www.youtube.com/watch?v=ru6Kw8h7_yA
https://www.youtube.com/watch?v=--mXKTJzH7g
https://www.youtube.com/watch?v=gpUCCVDL_Lg
Ja obstawiam Surtura, kiedy miał twilight sword mógł zniszczyć galaktykę i wielokrotnie przerastał mocą odyna