uzasadnij dlaczego? a tak ogolnie rzecz biorąc to nie jest koncert TYLKO przygotowania
odezwał się mądry
nagle wszyscy kochają Jacksona żal. Na jego śmierci zbijają tylko kasę! To jest nieludzkie.
Osoba pisząca słowo - "żal" - powinna najpierw przeczytać znaczenie tego słowa w słowniku, następnie dorosnąć oraz podciągnąć spodnie, wyłączyć Hip Hop w komórce w spodniach i wziąć się ostro za naukę w gimnazjum :) pozdrawiam
o jeny ale przecież on nie jedzie po MJ. On jedzie po filmie, który jest nudny i kiepski. Przecież on w ogóle nie mówi o Jacksonie.
usuńcie ten wpis. ! sam jesteś shit. A co do filmu to trzeba sie zgodzic za na czyjej smierci zbijają kase.
Wpakowali w te koncerty sporo kasy, a nagle główna gwiazda zmarła. Wiadomo, że chcą odzyskać choć część kasy, którą włożyli. Dla nich to zwrot kosztów, dla fanów to piękne pożegnanie z ich idolem. Obie strony są zadowolone. Michael pewnie cieszyłby się, że w filmie został pokazany jako wciąż energiczny, wymagający i utalentowany piosenkarz i tancerz. Ty, szkot7, nie wyraziłeś swojego zdania o filmie, tylko o człowieku, który zmienił obraz muzyki, który zrewolucjonizował tworzenie teledysków, taniec i wiele innych rzeczy. Pisząc ,,Gorsze to są chyba tylko koncerty Hanny Montany" pokazujesz tylko, że nic o nim nie wiesz. Na początku filmu jest wyraźnie napisane: ,,DLA FANÓW". Skoro nie jesteś jego fanem, to po co to oglądałeś?
dodajmy do zasług, że był pierwszym czarnoskórym artystą, którego teledysk wyemitowało MTV(skończyło się tak ze thriller był puszczany 2 razy na godzinę)
Ja bym nawet nie porownywala tego co bylo dawniej do tego co mamy teraz..... Ja nie wiem jak mozna w jakimkolwiek znaczeniu porownac Hanne Montane do Michaela.... Wstydzil bys sie uzytowniku o loginie szkot7 za swoja ignorancje i prymitywnosc.....
"po co usuwać każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie ;P"
Ma prawo, ale do cholery w taki sposób aby nie obrażać osób trzecich.
Że też są jeszcze tacy ludzie. Nie wiem. czy sprawia ci przyjemność ukazywanie na forum publicznym swojej niewiedzy? Chciałabym zobaczyć ciebie, albo kogokolwiek innego w wieku 50 lat, tańczącego lepiej od 20 latków i mającego nadal idealny głos. Tak jak zostało to wcześniej wspomniane, jest to dla fanów , jak widać film powinien mieć ograniczenie wiekowe.
???? błagam bo zaraz normalnie sie posikam z e msiechu :P:P
idealny głos? oczywiście po obróbce cyfrowej
są tacy ludzie?? tzn że mam już nie żyć?
Myślę, że ktoś ma tu problemy ze zrozumieniem ,,że też są jeszcze tacy ludzie'' miałam na myśli to, że znajdują się osoby których nadal bawi prowokowanie i bycie najlepszym ekspertem. Co do twojej śmierci, nie przypominam sobie żebym w swojej wypowiedzi w jakikolwiek sposób życzyła ci śmierci, zatem się zastanów.
Co do obróbki cyfrowej, może przez jego 40 lat kariery też jej używali? Jak rozumiem najważniejsze jest twoje zdanie. Nie mówię nikomu, że ma kochać Michaela Jackona, jeżeli tak bardzo chcesz możesz dać this is it choćby 1/10, ale nie rań uczuć osób dla których Jackson jest idolem.
Nie obchodzi mnie czy napiszesz, że ,masz to gdzieś, że tarzasz czy ,,posikasz'' się ze śmiechu.
Nie odpowiedziałeś na jedno proste pytanie. Po co oglądałeś ten film? Czego się spodziewałeś?
A tak naprawdę to wątpię, żebyś go rzeczywiście oglądał. Nie było żadnej obróbki cyfrowej, w paru miejscach słychać drobne nieczystości (np przy Black or White), ale nie zmienia to faktu, że głos miał fenomenalny.
Ludzie naczytają się plotek o Michaelu, nie obejrzą filmu i potem piszą takie głupoty. Obejrzyj jego starsze koncerty, spójrz na reakcje publiczności, a dopiero potem komentuj. Dla mnie jesteś typowym trollem, który pisze ,,film jest do dupy", nie uzasadniając, dlaczego tak uważa i potem czeka, co ludzie napiszą.
ale przecież każdy ma własny gust i prawo do własnego zdania... ja tam lubiłam piosenki Jacksona, słuchało się ich często, ale nigdy nie powiedziałabym, że miał genialny głos. Sorry dla mnie to on lepiej komponował piosenki i pisał teksty, niż je wykonywał. Dla mnie prawdziwie fenomenalny głos jest mocny, pełny głębi, "gruby", taki przez który człowiek ma ciarki na ciele. Nie przepadam za takimi "piszczałkami". Także "tylko" lubię twórczość Jacksona, niektóre jego piosenki uważam za naprawdę bardzo dobre, nic więcej.
Co do autora to zdecydowanie przesadził z porównaniem do Montany... To coś to nie muzyka, to najgłębsze dno.
Co za nuda, kolejna prowokacja.
A niech Ci będzie,że jej uległam,tacy jak ty żyją tylko takimi akcjami i tym komentarzem pomogę ci przetrwać bo jak widać prowadzisz niezwykle nudne życie...
Powodzenia, pseudoznawco!
Matko co się z wami dzieje ludzie? każdy ktoś śmie najechać na chyba już boga tego świata jest dosłownie ostrzeliwany z każdej możliwej strony...
dlaczego dzisiaj ludzie nie mają prawa powiedzieć o kimś kto stał się (nieważne teraz czy słusznie czy niesłusznie) ikoną popkultury, królem popu itd, że im to się po prostu... nie podoba. To nie znaczy od razu, że są debilami, nie znają się i nie wiedzą co mówią.
Stałam ostatnio ze znajomą w empiku przy ozdobach z wizerunkami celebrytów. Koleżanka powiedziała na głos, że tutaj nic ciekawego nie widzi, bo gadżety z MJ jej nie interesują. Koło nas stała grupka ludzi, którzy po tych słowach odwrócili się do nas w tempie natychmiastowych i mierzyli nas, jedni ze złością, drudzy z niedowierzaniem. Mi tam się chciało śmiać.
Więc nie zgadzam się ani z autorem ani z Wami. Ale to chyba Wy bardziej przesadzacie.
Pewnie, że można napisać, że coś się nie podoba. Ale komentarze typu ,,To gówno jakich mało" czy ,,to gorsze od koncertów Hanny Montany" to nie jest wyrażanie swojego zdania, tylko obrażanie fanów. Ja widzę sporą różnicę, dziwne, że Ty nie.
Dodam jeszcze, że właśnie taki brak rozróżnienia między ,,nie podoba mi się", a ,,to wyjątkowe gówno" jest głównym powodem licznych kłótni na Filmwebie. Dopóki ludzie nie przestaną pisać 3-wyrazowych, obraźliwych zdań bez uzasadnienia, dopóty kłótnie tutaj się nie skończą.
Nie można też oczywiście przesadzać - Michael nie tańczy lepiej od 20-letnich tancerzy, jak ktoś wyżej napisał, ale jak na swój wiek rusza się bardzo dobrze. Jego głos określiłbym jako idealny, czysty, bez żadnych nieczystości - w filmie pojawiają się co prawda drobne nieczystości, ale trzeba przyznać, że głos 50-letniego Michaela nie różni się prawie wcale od głosu 20-letniego Michaela. No i Michael pokazał to, co pewnie chciał pokazać - że nie jest rozpadającym wrakiem człowieka, który nie może już śpiewać i tańczyć, jak twierdziły brukowce.
szkot7 - w ogóle nie znasz się na muzyce, jeśli porównujesz Michael'a Jackson'a do Hannah Montany... Każdy Ci to powie, nawet ktoś kto nie jest fanem MJ...
Ludzie! Przestańcie karmić trolla. Jakiś koleś robi was ch*** tak brzydko powiem, a wy się jeszcze nie potrzebnie złościcie ;) Widać, że kolega ma zero kultury.
Ale sluchaj. wlasnie takim ludziom trzeba wbijac do głowy to ze ich zdanie sie nie liczy... Kazdy kto chociaz troche sie zna na muzyce i zna muzyczne fakty dobrze o tym wie. Szkoda mi czasem ludzi ktorzy nic nie wiedzą o muzyce więc czasem staram sie ich uświadmiac :)
wiesz co? hanna montana to marna wykonawczyni.. czegos co jej pisza i dyktują inni.. od czego sie robi niedobrze...
MJ stworzył pierwsze teledyski, stworzył nowoczesne sposoby tworzenia muzyki w studio...nowoczesne style taneczne.. nie wiem ile ty masz lat ale wg mnie poprostu nie wiesz ze wiecej niż 50% tego co dzisiaj widzisz na MTV bazuje na tym co juz 20 lat temu wymyślił jako pierwszy wlasnie MJ.. był innowatorem.. Justin Timberlake.. czy Celine Dion. Sheryl Crow... to byli tylko fani Mja.. ktorzy poszli potem w jego ślady i bazowali na jego pomysłach ;) Tak ze nadrabiaj zaległości z wiedzy na temat innowatorów w muzyce swiatowej... to co widzisz w THIS IS IT.. to w 70% są rzeczy ktore Mj stworzył 20 lub 30 lat temu ;)