PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=538756}
7,0 27 tys. ocen
7,0 10 1 27131
6,1 13 krytyków
This Is It
powrót do forum filmu This Is It

Czy Jackson był Pedo???

użytkownik usunięty

"Paweł Kukiz nie zamierza przyłączać się do obowiązującej od czwartku mody i udawać, że był fanem Michaela Jacksona. Wręcz przeciwnie. W wywiadzie z internetowym wydaniem Dziennika przypomina, że Jackson był pedofilem. Został wprawdzie uniewinniony, ale zdaniem Kukiza fakty są jednoznaczne i przemawiają na jego niekorzyść. Uważa też, że Michael był "odtwórcą" a nie "twórcą":
Nigdy nie byłem fanem Michaela Jacksona. Szanuję go za to, że był człowiekiem bardzo pracowitym, obdarzonym wielkim talentem, jego twórczość była jednak muzyką producentów. Był to amerykański show-biznes. Michael był w większym stopniu odtwórcą, niż twórcą.
Całkowicie odsunęły mnie od Jacksona sprawy związane z oskarżeniami artysty o pedofilię. Co prawda został on uniewinniony, ale wcześniej zapłacił 20 milionów dolarów ugodowego. Nie starał się nawet dowieść swojej niewinności, a już samo to jest dla mnie podejrzane. Ten kto idzie na ugodę, z pewnością ma coś na sumieniu. Od czasu, gdy zapłacił tak ogromne pieniądze, by uniknąć procesu, przestał dla mnie istnieć. Takie historie deprecjonują nawet gwiazdy o największych osiągnięciach."

"Dziennikarka "New York Post", Linda Stasi, w ostrych słowach zaatakowała amerykańskiego artystę w artykule zatytułowanym "Nie ronię łez za pokręconym psycholem".

"W mediach mamy prawdziwy festiwal miłości, jakby co najmniej tragiczną śmiercią zginął papież, który całe życie opiekował się trędowatymi" - w ten sposób Stasi zaczyna swój tekst.Dziennikarka charakteryzuje Jacksona jako "naćpanego, tak odrażającego, że nie można tego opisać słowami i oskarżonego o pedofilię" człowieka, który "dosłownie kupił sobie dzieci od dwóch kur wysiadujących jaja i swojego dermatologa". Ostatnie sformułowanie dotyczy podejrzeń, że to osobisty lekarz "Jacko" jest prawdziwym ojcem trójki dzieci artysty.

Według Stasi piosenkarz wyglądał jak "upiór w operze", a jego zachowanie dziennikarka porównała do "pełzania robaka".

"Kiedyś był utalentowanym czarnoskórym artystą, który później zamienił się w białą kobietę, by ostatecznie stać się potworem" - czytamy w "New York Post".

Lindę Stasi zastanowił również fakt, że hołd takiemu "dziwakowi", jak Jackson, złożył sam prezydent Barack Obama.

Artykuł, który wywołał oburzenie wśród fanów artysty, kończy się słowami: "Król umarł, ale ja nie mam zamiaru po nim płakać".

P.S. Jackson to może był Pedofil, ale Polański nie! I Kropka!

użytkownik usunięty

"W wywiadzie nadanym wczoraj nad ranem czasu polskiego przez telewizję CBS Jackson stanowczo bronił się przed zarzutami prokuratury w Kalifornii. Co więcej - oskarżył policję o złe traktowanie. Jackson twierdzi, że ma stłuczone ramię z powodu złego skucia kajdankami.

Wielu dziennikarzy w USA uważa, że Jackson pogrążył się, mówiąc w wywiadzie po raz kolejny, że nie uważa spania z dziećmi za nic złego. - Jeśli masz zamiar być pedofilem lub Kubą Rozpruwaczem, to spanie z dziećmi nie jest dobrym pomysłem - mówił Jackson. - Ale ja prędzej podciąłbym sobie żyły, niż skrzywdził dziecko.

45-letni Jackson czeka na rozprawę w Kalifornii, gdzie został oskarżony o czyny nierządne z 14-letnim chłopcem. Zapytany przez dziennikarza CBS, czy pozwoliłby swoim dzieciom spać z 45-letnim mężczyzną, Jackson odparł: - Gdy zadajesz takie pytanie, myślisz o seksie. Mój umysł nie działa w ten sposób. Patrząc na dzieci, widzę twarz Boga, dlatego tak bardzo je kocham."

Tak, tyle że to samo widzą księża którzy gwałcą ministrantów.

użytkownik usunięty

P.S. Nie ważne co się myśli o człowieku po jego śmierci, tylko jak sie myślało o nim za jego życia. Więc zgaście wszystkie znicze i wsadźcie je do toreb, The king Is DEAD - Marry X-Mas!

ocenił(a) film na 10

Przepraszam a kto to Paweł Kukiz?

użytkownik usunięty
magdafilm

Taki artysta plastyk ;) A, jeśli to pytanie na serio to... w sumie dawno o nim nikt nie słyszał, więc może i pytanie na czasie...

Śmiesznie się to czyta po tylu latach, kiedy Kukiz znany jest bardziej jako polityk :D

magdafilm

Chyba sobie żartujesz.

Moniia

Myślę, że jeśli Michael został uniewinniony od zarzutów przez sąd to ani Ty, ani żaden Paweł Kukiz z jakiś pożal się Boże pisemek nie ma prawa nazywać go pedofilem, więc licz się waść ze słowami. (:

forever

i czemu piszesz słowo pedofil dużą literą? w świetle prawa to i tak Polańskiemu chyba bliżej do pedofilii niż Jaksonowi, bo z tego co mi wiadomo to Polańskiemu postanowiono zarzuty a póki co nie został uniewinniony.

forever

blackjackwhite, wszystkie Twoje wypowiedzi w tym temacie mogę podsumować jednym słowem: BULLSHIT!!! :]
P.S. Żal ludzi takich jak Ty, którzy nie wiedzą czym jest medialna manipulacja :/

użytkownik usunięty

istnieje cos takiego jak komunikacja pozawerbalna(mowa ciala, ton glosu,
mimika, etc.) no i mysle ze znam sie troche na ludziach. ogladalam z nim
wywiady i mysle,ze nie klamal. on mi raczej wyglada na aseksualiste.no ale
to moja obserwacja. tyle ze psycholodzy sadowi z kolei stwierdzili, ze
zeznania dzieciakow nie byly wiarygodne i zostaly zmuszone do klamstwa.
michael zostal uniewinniony. to tyle.

ocenił(a) film na 10

Rodziny, które go oskarżyły zrobiły to dla pieniędzy. A Michael zapłacił ponieważ nie chciał żeby to się ciągnęło latami. Chciał dalej żyć i tworzyć. Był ojcem, bał się o swoje dzieci. A ta rodzina, która go jako pierwsza oskarżyła podobno wykorzystała wcześniej dużo osób.

ocenił(a) film na 10

Boże jak można pisać takie ohydne rzeczy o takim wspaniałym człowieku !

ocenił(a) film na 8

po co w ogóle czytać brednie pseudo artysty który NIGDY nie osiągnie takiego poziom Jacksona w wieku 9 lat. Niestety taka jest polska rzeczywistość. w Naszym pięknym kraju ŻADEN "artysta" nie prezentuje takiego poziomu. Czemu u nas nie było nie ma i pewnie nie będzie ludzi formatu Elvisa, Jacksona, The Beatles, Rolling Stones, Madonna? U nas naprawdę wysoki poziom jesli chodzi o muzyków; Doda, Mandaryna, Ich Troje, Górniak, Kukulska, Kowalska brawo!!!

kenai

kenai, to przykre, że na polską muzykę patrzysz tak słabo i to w dodatku muzykę tylko jednego gatunku. Nie będę wymieniać nazwisk takich ludzi pochodzących z Polski jak Jan A.P. Kaczmarek czy Zbigniew Preisner, bo przecież to nie są "artyści" w Twoim mniemaniu. Może nigdy nie będą muzyką dla piszczących nastolatek, ale nie zmienia to faktu, że można być z nich dumnym, bo jakby nie patrzeć, są z Polski i odnoszą sukcesy na arenie międzynarodowej.
Ludzi formatu? Myślę, że każdy z tych muzyków i zespołów, które podałeś to tak duże indywidualności i osobne historie, że nie można ich wrzucać do jednego worka. Łączy ich sukces, ale nie można porównywać
A najpiękniejsze w Polsce i tak jest to typowo polskie narzekanie na wszystko, czego nie ma, dziekuję Ci, że mi przypomniałeś w jakim kraju żyję - ludzi wiecznie narzekających. (: Cudze chwalicie swego nie znacie, więcej optymizmu...

ocenił(a) film na 8
forever

ja mówię o pseudo gwiazdach których lansują polskie media. nie mówię o takich osobach jak Kaczmarek Preisner, Grechuta, Niemen. Kompletnie nie zrozumiałaś czemu podałem takie a nie inne przykłady. Ja po prostu mam dość lansowania debili którzy robią karierę tylko dlatego że zrobili jeden hit a potem stają się pupilami polskich mediów. Nie wrzucam Presleya Madonne Beatlesów do jednego worka. Chodzi mi oto że wszystkie te zespoły soliści zrobili ogromną karierę międzynarodową, a ich muzyka to był kamień milowy w dziedzinie muzyki zwłaszcza Presley, Armstrong, Glen Miller czy Jackson. Ja podałem konkretne przykłady polskich "artystów" gdybym myślał że ŻADEN artysta w tym Preisner (akurat mam jego jedną płytę) prezentował poziom Dody i innych medialnych gówien to bym to napisał wprost. Powiedz czemu nie puszczą w radiu Grechuty, Niemena i innych? Tylko wiecznie to samo - Doda, Mandaryna, Feel? Żal dupę ściska.

kenai

Wiesz, dla mnie takie osoby powinno się określać mianem legendy a nie gwiazdy. A co do naszych polskich gwiazd to są legendy (ale na naszej, polskie scenie), gwiazdy i gwiazdeczki. Z czego te ostatnie kierują się zasadą pani Dody, że bez względu na to jak się mówi, ważne, żeby się mówiło.
Takie jest moje zdanie na ten temat.
A patrząc tak bardziej globalnie to jest raczej tylko kilka krajów, z których wypłynęły legendy o których wspominasz i cała masa (w tym Polska), z których takowe legendy nie wypłynęły i wydaję mi się, że nie ma co narzekać, nie wiemy co będzie za kilkadziesiąt lat.
Takie osbowości i postacie wydaję mi się, że zdarzają się dość rzadko i jasne, fajnie byłoby mieć kogoś takiego w Polsce, ale kto wie może kiedyś na nas padnie... Staram się trzymać pozytywnych rzeczy- mamy autorytetyz Polski w innych dziedzinach :)

ocenił(a) film na 8
forever

i oto mi chodziło... jeszcze jakiś czas poczekamy aż w naszym kraju narodzi się legenda muzyki. Może i mamy autorytety w innych dziedzinach ale mowa tutaj o Jacksonie więc temat jest z dziedziny muzyki.

ocenił(a) film na 10
kenai

Czytajac wasze wypowiedzi moge powiedziec tylko tyle oboje macie po czesci racje... nie ma co sie oszukiwac polska muzyka jest glownie po to zeby sie sprzedac w Polsce.... i szczerze w ogole mnie to nie dziwi.... Jednakze tak naprawde na Polskiej scenie muzycznej mamy naprawde bardzo wiele artystow ktorzy mogliby zaistniec na rynku miedzynarodowym, ale niestety nasz kraj sam w sobie nie jest slawny wiec czego sie tu spodziewac.... napewno nie czegos pokroju Jacksona czy The Beatles ktore pochodza z krajow bardzo znanych (mam na mysli to ze mieszkaniec prawie kazdego kraju na ziemi moze powiedziec gdzie znajduje sie ktorys z tych krajow)....

ocenił(a) film na 8
sisi421

"(mam na mysli to ze mieszkaniec prawie kazdego kraju na ziemi moze powiedziec gdzie znajduje sie ktorys z tych krajow)...."

tutaj się nie mogę zgodzić bo uwierz naród amerykański jest wyjątkowo głupim narodem mówię tu o zwykłych mieszkańcach i znalezienie na mapie Nowej Zelandii albo kim był Fidel Castro staje się dla nich wyjątkowo kłopotliwe.

ocenił(a) film na 10
kenai

tego mi nie musisz mowic bo wiem z jakimi ludzmi obecnie spotykam sie na codzien.... ;p Ale naprawde praktycznie kazdy Amerykanin wie gdzie jest Anglia i ich wlasny kraj na mapie swiata :) Natomiast jezeli zapytasz gdzie jest Polska to juz problem :D zreszta nie powiesz mi ze obywatele innych krajow na swiecie nie sa w stanie okreslic gdzie znajduje sie Anglia i USA.... :)

ocenił(a) film na 8
sisi421

ehhhh. kiedyś w tv widziałem reportaż amerykańskiej stacji tv o amerykanach który pokazywał prawdę na temat znajomości historii i geografii świata w amerykańskim społeczeństwie.

użytkownik usunięty
kenai

stary, moja kolezanka (Amerykanka) mowila, ze kiedys gadala z gosciem,
ktory jak go zapytala, czy byl za granica (mieszka w texasie), stwierdzil
,,tak, w connecticut''. zal

kenai

:/
Nie rozumiem, dlaczego ty nie rozumiesz.
Po pierwsze ja nie wiem czy ci których wymieniłeś to jest akurat poziom artystyczny czy to jest po prostu...pokaz umiejętności show-biznesu amerykańskiego.
Czy można porównywać 'poziom artystyczny' Preisnera i The Beatles (?) Czy jak sobie przetłumaczysz teksty the Beatles, Madonny na POLSKI i zaśpiewasz PO POLSKU na głos - to dalej wydają ci się takie fenomenalne i oryginalne ? Że nikt inny nie potrafiłby takich wymyśleć (nie wiem, jakby tu porównać - "Czerwone Gitary" :D ).

No i druga sprawa - przecież to wszystko zależy od wpychanych pieniędzy w artystę czy on jest znany i popularny czy nie. I polski nigdy nie będzie tak popularny na całym świecie - bo tu nie ma takich pieniędzy, a po drugie....na całym świecie nikt speccjalnie nie lubi piosenek po polsku :)

Wyobraźcie sobie taką sytuację: Ktoś oskarżył Ciebie o molestowanie seksualne nieletnich, a Ty tego nie zrobiłeś. Robisz wszystko by z tego wybrnąć, chodzisz po sądach i z całych sił starasz się dowieść że to nie byłeś Ty. Udało Ci się! Zostałeś uniewinniony, w dodatku jednogłośnie! Wydaje się że to już koniec twoich zmartwień. Jednak nie tak prędko, bo ludzka mentalność już Ci nie odpuści, nie ważne co zrobisz, dla nich w mniejszym lub większym stopniu już będziesz pedofilem.

ocenił(a) film na 8
Elvis_Presley

co z tego!
Rodzice rzekomych molestowanych dzieci przez Jacksona widząc ich dzieci bawiących się u bogatego człowieka widzieli też okazje do niezłego zarobku i wymyślali bajki. To przykre ale prawdziwe że ludzie potrafią zniszczyć kogoś niewinnego dla pieniędzy.

kenai

"Myślę, że jeśli Michael został uniewinniony od zarzutów przez sąd to ani Ty, ani żaden Paweł Kukiz z jakiś pożal się Boże pisemek nie ma prawa nazywać go pedofilem, więc licz się waść ze słowami. (:"

OJ Simpson też został uniewinniony a wszyscy dobrze wiemy, że zamordował 2 osoby.
Amerykańskie sądy to kpina!

Ale nie sądzę, że Jackson był pedofilem. Był po prostu dziwakiem od którego można było łatwo wyłudzić kasę.

kenai

taaa, i dlatego ten bialoczarny pedo tak skwapliwie i szybko zaplacil 20 baniek w dolcach tymze wlasnie oszukanczym i pomawiajacym go rodzicom, szkoda ze umarl, wolalbym widziec jak zdycha w celi, ale zreszta podobno i tak ktos wykonal na tej szmacie wyrok, jeszcze tylko Polanski i juz 2 pedo mniej na swiecie.

scum721_2

Widzę scum, że baaardzo mało wiesz o sprawie i o okolicznościach. Ja na ten temat czytałem przez kilka lat różne artykuł, oglądałem wywiady i przyglądałem się kopiom przeróżnych dokumentów. Jackson nie był pedofilem, a dobrym, otwartym, a jednocześnie skromnym i wrażliwym na cierpienia innych człowiekiem. Dla chorych i nieszczęśliwych dzieciaków zrobił BARDZO dużo dobrego, czego z mediów NIGDY się nie dowiesz. A oskarżenia o molestowania, idiotyczne zeznania, które czytałem, ludzie, którzy chcieli od Jacksona wyłudzić pieniądze. Ojciec dziecka, z którym Michael się przyjaźnił potrzebował tych pieniędzy, bo był niespełnionym scenarzystą i odwoływał się do różnych przekrętów, żeby oczernić tego człowieka. Już o rodzinie Garvizo nie wspominając. Rodzice dwójki chłopców wielokrotnie chwalili Michaela i dziękowali mu, raz nawet podczas wywiadu, za to, że zapłacił za leczenie ich syna (który był bardzo słaby psychicznie i fizycznie), a potem oskarżali go, że przetrzymywał ich jako zakładników itd. mimo, że Janet Arvizo, matka chłopaków, na koszt Michaela urządzała sobie drogie zabiegi kosmetyczne i wychodziła z Neverlandu z rodziną, kiedy tylko chciała. Ponadto rodzina ta znana jest z wielu innych przekrętów robionych na znanych osobach. Polecam też poczytać poezję Michaela, jego biografię, obejrzeć wywiady i poczytać o działalności charytatywnej (300 mln $ na same cele dobroczynne, fundowanie dzieciom pomieszczeń szpitalnych w Neverlandzie, odwiedzanie ich praktycznie wszędzie w szpitalach i sierocińcach).

https://www.youtube.com/watch?v=DPe_c5F-_Ng

scum721_2

Nawet nie znałeś tego człowieka, a nazywasz go szmatą. Wstydź się.

I przestań łykać medialną papkę, bo tabloidy tak naginają prawdę i ją dostosowują, że ludzie wierzą w to, co one chcą, żeby wierzyli.

ocenił(a) film na 8

Ludzie, dajcie mu już wreszcie spokój...

użytkownik usunięty
Shayen

Dziś o 16:44 umarł Gal Asterix. 50 letni bohater komiksów dostarczał rozrywkę setkom ludzi na całym świecie. Niestety w ostatnich latach nie miał za dużo szczęścia, ponowne oskarżenia o molestowanie Bolka i Lolka kiedy byli mali [10 lat temu zakończona 20 mln ugodą wypłaconą polskim gwiazdom animacji] nie przyniosły mu dobrej prasy. W proces wciągnięto nawet Smerfika, który na pytania o nieprzyzwoite zachowanie Asterixa na ranczu z Bonanzy odpowiadał "Nie wiem." Asterix został w końcu uniewinniony jednak, prasa i opinia publiczna nie dawała temu tematowi spokoju, co zaowocowało jego wyjazdem z Francji do Holandii, gdzie jak spekulowano porzucił pogaństwo na rzecz Islamu. Jego osobisty lekarz Panoramiks przyznał, że wielokrotne operacjie plastyczne, mające na celu zatrzymanie wzrostu Asterixa, by zawsze miał ten sam, wywołały uzależnienie od środków przeciwbólowych. Policja bada tzw. "Magiczny Napój", który Panoramiks wieloletnie podawał zmarłemu. Nie jest narazie wiadome czy specjalna nowa mikstura, którą Panoramiks podał Asterixowi by przemóc uzależnienie miała coś wspólnego ze zgonem. Policja jak na razie nie potwierdza, czy aresztuje Panorakiksa. Tysiące "Fanów" Asterixa żegnało swego idola na ulicach trzymając zapalone świece.

P.S. Proces Jacksona nie był nawet w 1/3 takim CYRKIEM MEDIALNYM jak jego śmierć. A zabiła go sława i jej brak, czyli wy - "drodzy" fani. Bo to dla rauszu wrzasków na scenie chciał wrócić, a jego organizm już nie mógł sobie poradzić z tempem jakie sobie narzucił. Dragi też mu w tym nie ulżyły, no i się wykończył.

To czy był pedofilem zawsze będzie niewiadome, ja na 90% myślę że nie, a moje wcześniejsze stwierdzenie że był, to prowokacja by temat był popularny. Jednak sam fakt, że pozwolił na taki zwrot jego kariery [w mediach] świadczy o tym, że się już dawno wypalił, ale jego "fani" nie mogli odpuścić, więc musiał zginąć jako chłopiec, który nigdy nie dorósł. Współczuję jego dzieciom, ale jeśli zarobią choć trochę z tego żałosnego filmu, to spoko.

użytkownik usunięty

ale ten film nie jest zalosny, no przynajmniej ja tak mysle. obejrzales
juz?

użytkownik usunięty

Poczekam na wersje dvd na 'necie'
Poza tym nie lubię chodzić na najbardziej popularne rzeczy w czasie gdy są popularne. A ten film to jedna wielka kampania na rzecz oglądania zombie w akcji. Zresztą czy rozrywka jest naszym narkotykiem, czy ludzie już na zawsze będą woleli kolorowe rozbłyski świateł i kolesia wirującego na scenie zamiast dobrej, pobudzającej intelektualnie książki?
Nikt mi nie powie, że Michael Jackson jest ważniejszy niż czuły dotyk bliskiej osoby, lub ciepły posiłek.
Czemu zawsze wybieramy to co łatwiejsze i przyjemne od tego co po trudzie i znoju rozwija?
Plemiona żyjące bez elektryczności słyszały o Jacksonie i Coca Coli.
Zastanówcie się jak to o nas świadczy!
I niach mi nikt nie pisze, że jego muzyka rozwija, BO KAŻDA ROZWIJA [mniej lub bardziej], i kropka.

Michael Jackson? Kto to był? Ja nie wiem.

... i wy też nie powinniście!

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10

Jestem wstrząśnięta twoim poziomem a raczej brakiem poziomu...żenada...a kim ty jesteś? wolę nie wiedzieć i nikt nie powinien...

Jeżeli chcesz dowodów na to, że Michael Jackson NIE był pedofilem,a sprawa z 2005 roku była tylko wymuszeniem to odsyłam do lektury "The Conspiracy" Aphrodite Jones. Tam jest wszystko dokładnie wyjaśnione. Autorka miała nawet dostęp do dowodów sądowych. Natomiast jeżeli chodzi o sprawę z 1993 roku to chyba w ogóle nie ma o czym mówić - chłopak (właściwie teraz to już mężczyzna) przyznał się do kłamstwa.
I z łaski swojej zanim wypowiesz się publicznie oczerniając kogoś w jakiejkolwiek sprawie, poznaj wszystkie fakty. Inaczej ludzie obeznani w temacie widzą Cię jako nie grzeszącego mądrością ignoranta.
Pozdrawiam

użytkownik usunięty
kasiahp

W obliczu tego cyrku wolę być ignorantem, niż kimś kto się tym interesuje. Media, co za koncept. Nie wierzyłem w oskarżenia w 1993, nie wierzyłem w 2005, ale nie zamierzam też chwalić Michaela po jego śmierci. Zresztą co mu po tym. Albo wam. Peany pośmiertne od wszystkich za to że umarł. Jak już mówiłem to wina fanów i presji od managerów i ludzi, którzy zarobiliby na jego koncertach. Tyle, że możliwe jest, że teraz na jego śmierci zarobili więcej.

http://www.youtube.com/watch?v=tVACUjHn6yU

P.S. "Wątpię więc myślę. Myślę więc jestem."

ocenił(a) film na 10

Jak to moja siostra kiedys przez przejezyczenie powiedziala: "Czlowiek nie wie a watpic musi" moim zdaniem to Cie bardzo dobrze okresla....

Zal....

A Paweł Kukiz to może nie odtwórca?? Może kiedyś był artystą niezależnym, gdy był wokalistą Aya RL ale teraz zaprzeczył temu co wraz z zespołem głosił;/ Każdy dąży za sławą i pieniądzem... egoistczny świat

ocenił(a) film na 8
rafalmtb

Ja natomiast jednoznacznie z wywiadów z Majkelem wywnioskowałem, że był po
prostu infantylną zabawką mediów. Był głupcem.
I zgodzę się z Kukizem, jego twórczość to bardziej zamysł producentów,
aniżeli własna idea, choć odmówić mu pewnych pomysłów i własnej
interpretacji nie można.
Oceniając go jako muzyka, naprawdę wielki pozytyw, jako człowieka... szkoda
gadać.

era

Jako człowiek był naprawdę złotą osobą, naiwną, ale chcącą zmienić tyle rzeczy na lepsze. Proszę, obejrzyj ten krótki film. Mimo, że przesadził z wyglądem (kilka operacji nosa za dużo, dosłownie kilka, bo łącznie miał 6 przez całe zycie i jedną podbródka), był osobą głęboko wierzącą w Boga, niezwykle ciepłą i zawsze uprzejmą. Nawet kiedy w latach 80. był chyba najbardziej populranym muzykiem, nagrania z kamer pokazują, z jaką kulturą traktował ludzi, z którymi pracował, zwykłych pracowników, dźwiękowców. A w kontakcie z dziećmi był bardzo czuły i troskliwy. Sam badam sprawę od kilku lat i to media przeistoczyły Michaela w potwora. Jego charakter nigdy się nie zmienił.

ocenił(a) film na 10

Ciekawe czy Kukiz równie chętnie wypowiadałby się o fizyce jądrowej, gdyby
go zapytać. Myślę, że nie, bo do tego trzeba mieć wiedzę. Do nazywania
kogoś pedofilem nie trzeba, jak widać.
Ktokolwiek, zanim sobie na to pozwoli, powinien poznać wszystkie fakty
dotyczące sprawy, a nie tak jak Kukiz i wielu innych, którzy swoją opinię
oparli na co najwyżej 25 procentach. Tak, te 25% wygląda podejrzanie. Ale
pozostałe 75% ośmiesza te podejrzenia.

Po pierwsze Kukiz jest zwyczajnym prostakiem szukającym rozgłosu w dodatku jest pijakiem ,więc może zeżarło mu wszystkie szare komórki, po drugie Polański przyznał się do wszystkiego, a Michaela oczyszczono z zarzutów, więc jakim prawem w ogóle porównujecie sytuacje? Po trzecie myślicie ,że tyle ludzi na śweicie uważających go za króla popu dostało jakiejś zbiorowej halucynacji?????

Fiona321_2

O ku...twa :D Jaki argument :D Zupełnie w tym stylu:
"Jedźcie gówno....MILIONY MUCH NIE MOŻE SIĘ MYLIĆ"
:D

ocenił(a) film na 8
rhotax

rhotax, coś podobnego chciałem napisać. Co prawda nie wiem, o jaki kontekst
Ci chodziło, ale mi o 'Majkel jest niewinny, bo go uniewinnili. W ogóle
Majkel jest kul, ekstra, bo fajnie śpiewa.' Od kiedy się płaci 20 baniek,
jeśli jest się niewinnym?
Ludzie, poziom merytoryczny waszych argumentów to naprawdę żenada.

era

Proponuję napierw zapoznać się z okolicznościami. Michael był w trakcie trasy koncertowej i doradzono mu, żeby zapłacił i tak niewiele dla niego pieniędzy, żeby Evan Chandler, zazdrośnik, ojciec, który podał swojemu dziecku narkotyki, kiedy zeznawało ono przed Michaelem (ten chłopiec to Jordan Chandler), ponadto jego ojciec rozpaczliwie potrzebował pieniędzy. Kilkakrotnie pytano go przy zmysłach czy Michael naprawde mu coś seksualnego i chlopak zawsze odpowiadal, ze nie. Kiedy byl juz dorosly, w 2005 roku, kiedy odbywal sie proces przeciwko Michaelowi Jordan po prostu sie nie zjawil, a zamiast niego jego matka, ktora powiedziala, ze od kilku lat nie mają z ojcem z nim żadnego kontaktu. To tylko mala czesc podejrzanych ciekawostek. Widzę, że najcześciej lubią wypowiadac się ci, ktorzy bardzo malo wiedza o sprawie. Polecam lekture ksiażki Aphrodite Jones "michael jackson conspiracy" - kobieta ta, podobnie jak wielu innych dziennikarzy, przekonana byla, ze Michael byl pedofilem i zbierala przeciwko niemu material, ale kiedy dostala w swoje rece materialy dowodowe, zrodla, w zasadzie wszystko, co sad jej udostepnil, zmienila zdanie i postanowila napisac te ksiazke. A co z rodziną Arvizo, która przez wiele czasu korzystala z dobrodziejstw Michaela i tak go wychwalala, a potem ci oszusci finansowi (znani tez z innych przekretow) postanowili go oskarzyc? Czy po obejrzeniu tego filmiku dalej bedziesz twierdzic, ze Michael byl winny i krzywdzil dzieci, molestowal je?

"P.S. Jackson to może był Pedofil, ale Polański nie! I Kropka!"

Chyba na odwrót...Polański przyznał się do stosunku z nieletnią wówczas dziewczynką, a Jacksona
uniewinniono.

ocenił(a) film na 7

Zamiast posilać się super newsami z brukowców, plotków itd, polecam prawdziwa lekture, jak już ktoś chce się w tym kierunku kształcić, to wypadałoby to robić trafnie i poprawnie, dlatego zalecam zapoznanie się z takimi tytułami jak "The Trials Of Michael Jackson" (Lynton Guest) oraz "Michael Jackson Conspiracy"(Aphrodite Jones) i zycze miłej lektury;) pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
kocur_Jacksona

Nie chce wam puszczać kazanie ale już nie wiem czy śmiać się z was czy płakać. Ten człowiek nie żyje i nasze zdanie(choć każdy oczywiście może mieć własne)jest nieistotne. Teraz osądzi go bóg. Sąd go uniewinnił i też powinniśmy się z ty6m liczyć. blackjackwhite napisał że ten kto idzie na ugodę na pewno ma coś na sumieniu. Ale pomyśl jaki rodzic poszedłby na ugodę z człowiekiem, który molestował mu dziecko?! Dlatego nie masz racji blackjackwhite myślę że on wiedział że w tym procesie najbardziej ucierpią te dzieci dlatego poszedł na ugodę. Jednak to jest to moje zdanie i możesz się z nim nie zgadzać. Ale taką zatwardziałą fanką jacksona nie jestem i uważam że nie powinniśmy też gloryfikować bo on też był CZŁOWIEKIEM i nie jedno miał na sumieniu ale to nie nasza sprawa. Oceniamy go żle na podstawie tego co piszą brukowce ale fani oceniają go dobrze poprzez jego świetną(jak dla mnie)muzykę.ALE MY NIE MOŻEMY GO OCENIAĆ TAK NAPRAWADĘ!Nie znaliśmy go osobiście i nic w rzeczywistości o nim nie wiemy- może był dupkiem może nie.

ocenił(a) film na 8
anek13

Jeżeli chodzi o film. Po to się je produkuje by na nich ZARABIAĆ. Więc producentom się nie dziwcie. Oni mogą zarobić a my możemy obejrzeć ostatnie próby Jacksona przed koncertem i każdy korzysta. Co do rodziny to naprawdę smutne, że od razu po jego śmierci robili wszystko by na nim zarobić ale mówi się trudno. A Polański to już całkiem inna sprawa. Artyści i różni przedstawiciele władz go bronią tylko dlatego że jest sławny a innych takich ludzi zaraz by ukamieniowali. Nie chodzi mi o to że wszystkich takich ludzi powinniśmy popierać tylko żeby żadnego. A Polański powinien być sądzony na równi z innymi. Według mnie to wstyd że ludzie go tak popierają bo on właśnie jaką gwiazda powinien dawać przykład i takich rzeczy nie robić ale on też jest człowiekiem więc trudno. Jednakże naprawdę wstydem jest że popeiają go bo jest sławny.