PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34565}
6,9 223 tys. ocen
6,9 10 1 223206
6,2 26 krytyków
The Ring
powrót do forum filmu The Ring

napiszcie co w tym filmie ma przerażać i w których momentach mam się bać, to obejrze sobie jeszcze raz i się pośmieje. :] :]

użytkownik usunięty
Anthony_Stabile

jak sie jest ciemnniakiem i wogule nie jarzy, ze to luksik film to niech lepiej sobie odmuwi...

heh... tak jasne, popracuj nad ortografią.

ocenił(a) film na 9
Anthony_Stabile

taaaa a może Satek Widmo Cie przestraszył?

Takie filmy nie maja być straszne. MAją budować napięcie, atmosfere. Horror nie oznacza, że musisz sie chować pod kszesło ze strachu, tylko to, że ma wywołąć w tobie lekkie uczucie przerażenia i niepewności.
Lecz jeżeli Ty się doszukujesz w filmach wyskakiwania z za winkla i wrzasków, no to gratuluje......

Goonies

okej. to inaczej : napisz mi w którym momencie ten film ma wywołać lekkie uczucie przerażenia i niepewności, i od kiedy zaczyna budować napięcie to obejrze sobie jeszcze raz i się pośmieje :] :]

ocenił(a) film na 9
Anthony_Stabile

to inaczej, powiedz jakie filmy Cie na prawde przerazily... bo widze , ze chyba nie rozumesz tego gatunku filmowego...

tak przy okazji nie ma sie tam z czego smiac (teoretycznie :] ) a w ujakich momentach powinienes sie bac? np koncowym, kiedy za chwilke wyjdzie z telewizora i bedzie przeskok w jej przejsciu, napiecie buduje cala scena w stajni, ogladanie tego "pokoju" na gorze, sama tasma z tym nagraniem, jej tajemniczosc, jej synek - a dokladnie jego oczy...

ocenił(a) film na 6
Goonies

A niekoniecznie, jak się filmy oglada w samo południe, w 10 osób, najlepiej sfazowanych którzy ledwo na oczy widzą, oczywiście żaluzje są odsłonięte(dla kontrastu). A oglądałeś np. Ju-on, niby tam sobie taki horrorek, a jednak przy pewnych scenach oczy zasłaniałem, potem oczywiście nie miałem ochoty spoglądać w sufit. The Ring jakby nei patrzeć to jeden z klimatycziejszych horrorów ostatnich lat, a jest ich naprawdę niewiele. Także ja polecam jednak takie filmy oglądać tylko w nocy i tylko SAMEMU wtedy to zupełnie inny film jak w ww. sytuacji.

Goonies

okej. dzięki za spełnienie mojej prośby. :] :]

ocenił(a) film na 10
Anthony_Stabile

Film ktory pewnie Ciebie przeraza to Krol Lew albo cos..... wiec wybaczam Ci brak zrozumienia dla tego gatunku\ tego znakomitego filmu. pzdr

Anthony_Stabile

Wydaję mi się, że ciebie podniecają takie filmy jak "Smakosz". A to taka tandeta..

Veridelll

nie oglądałem ale po tytule zapowiada się smakowicie...

Anthony_Stabile

Ja lubie i Smakosza i The Ring. Najlepiej obydwa filmy ogladac samemu i w nocy. :)

Anthony_Stabile

Co do Smakosza (a właściwie części 2..). Boże, jakież to jest beznadziejne.. Kto to wogóle ogląda? ;/

użytkownik usunięty
Veridelll

mnie najbardziej przeraził Kobuś Puchatek i Hefalumpy - naprawde przrażające - miałem po tym takie koszmary, że Rong to przy tym pikuś