PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10018997}

Wąwóz

The Gorge
2025
6,1 12 tys. ocen
6,1 10 1 11547
5,0 13 krytyków
Wąwóz
powrót do forum filmu Wąwóz

Już koncepcja wygląda kretyńsko. Nawet gdyby wrota do piekła istniały w rzeczywistości, nawet gdyby to było bardzo dobrze trzymane w tajemnicy to były by obstawione przez armie a nie zostawione na pastwę dwóch ludzi.

ocenił(a) film na 6
peju

nic dodać nic ująć. Pewnie oglądane dla wielkookiej ale nie będę się cieszył :)

ocenił(a) film na 7
pojala

zwłaszcza oglądane jak premierą ma dzisiaj 2 miesiące po wysrywie tego barana...

peju

Nie podoba mi się pomysł że ta dziura to "wrota do piekieł". Nigdy nie uważałem że piekło jest pod ziemią a niebo nad głowami, dla mnie to raczej inne równoległe wymiary, do których przechodzą ludzie w formie duchowej.

CorporalHicks

Sorry za podwójny post, to przez ten głupi ENTER, któy zatwierdza wysyłkę zamiast utworzyć nowy akapit. Uważam lepszym pomysłem byłoby sięgnięcie po mitologię Lovecrafta - otchłań mogłaby prowadzić do świata Przedwiecznych Istot, a nasi bohaterowie mają zapobiec przeniknięciu ich do naszego świata.

CorporalHicks

To że coś nie zgadza się z Twoja koncepcja, nie znaczy, że jest złe. Zresztą piekło to bajeczka, więc można przedstawiać jak tylko się chce

disposable

Bajeczka tylko dla takiego ograniczonego przedstawiciela ateistycznej mniejszości jak ty

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
CorporalHicks

Jeszcze jedno debilu, jak taki chojrak jesteś, to nie czekaj na jakichś narodowców tylko sam załatw sprawę. No tak zapomniałem, że po ojcu niezła p.i.z.d

CorporalHicks

Uczucia religijne hahahaha bardzo cię uraziło, czy potrzebny był lekarz

ocenił(a) film na 7
disposable

zostaw debila a jak przegnie to idiota nawet się nie spostrzeże że anonimowy nie jest, ale to musiał by mu tik tak co go ma zamiast mózgu spuchnąć...

disposable

.
- Piekło?
- Trochę. Ale jak posmarował dyszel kremem, to przestało.

ocenił(a) film na 6
peju

Już debile, co się wypowiadają nie oglądając to brzmią kretyńsko. Nie ma w tym filmie żadnych wrót do piekieł, ani nawet żadnej metafizyki. Wszystko jest pseudonaukowo wyjaśnione.

RipRoy

ja komentarz dawałem na długo przed premierą, na bazie trailera. Teraz po obejrzeniu tego filmu, mój komentarz niewiele się zmienia i nadal jest aktualny.

ocenił(a) film na 6
peju

No właśnie nie jest aktualny.

RipRoy

jest, nic się nie zmienia w jego znaczeniu.

peju

czy ktoś komentujących tutaj obejrzał ten film? bo nie wygląda

ocenił(a) film na 6
JoannaW_5

Skończyłem właśnie oglądać bo mnie żonka męczyła. A że miało być to nie tylko romansidło to z chęcią usiadłem zobaczyć. Film nie jest wcale taki zły jak ludzie tutaj to opisują. Zapewne właśnie nie widzieli bo jedyne nawiązanie do wrót piekieł w całym filmie jest jedno w jednej scenie. A i tak tylko sobie siedzą nad tym wąwozem i żołnierz co kończy zmianę na stanowisku tylko sobie tak głośno myśli co to tam może być. Także według mojej opinii film wcale zły nie jest. Spodziewać się nie można jakoś za wiele ale efekty nie kaleczą oczu jakoś szczególnie.

JoannaW_5

ja komentarz dawałem na długo przed premierą, na bazie trailera. Teraz po obejrzeniu tego filmu, mój komentarz niewiele się zmienia i nadal jest aktualny.