PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=851347}
5,9 5,8 tys. ocen
5,9 10 1 5815
6,6 5 krytyków
The Cursed
powrót do forum filmu The Cursed

Nie wiem skąd tytuł Eight for silver na netflix. Lektor porażka……

ocenił(a) film na 3
jeremi80

No właśnie - też mam problem z tym tytułem Eight for Silver. Doczytałem, że taki był pierwotny tytuł tego filmu, który później zmieniono na The Cursed. Ale nijak nie potrafię tego tytułu zrozumieć i powiązać z treścią filmu. Silver to ok, ale dlaczego liczba Eight??

Mcink

od piosenki, którą śpiewały dzieci

ocenił(a) film na 7
jeremi80

"Eight for silver, nine for gold.

ocenił(a) film na 7
jeremi80

"Eight for silver, nine for gold. Ten for a wolf and you won't die old". Taka gotycka wyliczanka z przestrogą w tle. A lektor rzeczywiście od czapy.

ocenił(a) film na 3
darex2709

Dzięki! No tak, teraz to ma sens!

ocenił(a) film na 6
darex2709

Dzieki

jeremi80

Już myślałem że po tej babie nie da się bardziej zjeba....nego lektora znaleźć ale Netflix jak zwykle mnie negatywnie zaskoczył i znalazł jeszcze gorszego. Typ jest chyba z ulicy złapany

pawulon1_2

kto oglada filmy z lektorem?

pawulon1_2

Popieram. Straszna kupa ten lektor. Czy oni ich nie słyszą ???

ocenił(a) film na 6
jeremi80

To jest tytuł festiwalowy, podobno, a jego geneza od wyliczanki, oczywiście. Oryginalnie "The Cursed". Lektor koszmarny, od razu po pierwszych zdaniach przełączyłem na napisy. Nie wiem, czy to nie jakaś AI, bo dosłownie tak brzmi. Jeśli to człowiek (nie chce mi się sprawdzać informacji po napisach), to powinien zmienić zajęcie, a od tego trzymać się z daleka. Słyszałem wielu lepszych amatorów czytających książki na yt.