Czy ktoś trafił na wersję VHS gdzie Knapik czyta dialog miedzy Sarą i Kylem nt. przyszłości :
- Ukrywamy się przed "JK"
- Co to jest?
- Jednostki Komandosów
Oczywiście chodziło o hunter- killers. Knapika nie obwiniam ale tego tłumacza ... może przeszedł na stronę Skynet?
Mam tę wersję. To był jakiś piracki VHS, zabawne jest w tej wersji tłumaczenia jak przez cały film Kyle i Sara zwracają się do siebie per "pan", "pani" :)
Moim zdaniem Pan Knapik, Pan Gudowski i pan Machnicki pasują do tej calej serii Terminatora jako Lektor :).
A tak przy okazji Knapik dla TVP nie czytal tekstu do Terminatora bo on nie wspólpracowywuje z TVP Agencją Filmową, tylko z Polsatem bo on tam współpracuje i mozna tam nawet rozpoznać jego glos :).
Do Terminatora tylko Knapik (który ten film czytał conajmniej kilka razy - min. na Polsacie i na różnych wydaniach VHS).
Brzostyński od biedy ujdzie, a ten cały Machnicki na DVD to jakieś kpiny.
Też tak uważam Tomasz Knapik miał moim zdaniem najbardziej niepowtarzalny głos w historii kina. Potrafi naprawdę świetnie tłumaczyć filmy. Szkoda że już nie usłyszymy jego głosu.
Zdecydowanie Tomasz Knapik. Wersja z Brzostyńskim dla TVP też jest bardzo dobra, a Machnicki w wydaniu DVD to nieporozumienie.
Ja dziś na TV1000 oglądałem z Knapikiem tylko tłumaczenie było kulawe.
Mi się najbardziej podobał na TCM - nie wiem kto był lektorem ale tłumaczenie wypasione.