PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=512784}

Terminator: Genisys

Terminator Genisys
2015
6,1 72 tys. ocen
6,1 10 1 72479
3,9 33 krytyków
Terminator: Genisys
powrót do forum filmu Terminator: Genisys

czy w tej części filmu fabularnie t1000 wygląda tak jak w 2 części tylko po prostu tamten aktor ma swoje lata i musieli dobrać innego (ale należy patrzeć na niego jak na tego z 2 części) ?? czy po prostu t1000 zmienił wygląd na tego skośnookiego?

ocenił(a) film na 7
rotanimod

Nie wiadomo czy to ten sam T-1000 co z 2 części. Osobiście, podejrzewam, że tak. Moim zdaniem Pops jest T-800 z T2, a skośnooki T-1000 z T2, który tym razem (po zainfekowaniu Johna przez Skynet) cofnął się by zabić Sarę w dzieciństwie.

Dentarg

tez mysle ,ze to t1000 z t2 tylko gra go inny aktor... czemu tak mysle? t1000 ma taki sam stroj polcjanta co w t2 ;p

ocenił(a) film na 7
rotanimod

Czemu ja tak myślę? Bo z fabuły mi tak pasuje.
Patrz:
Rok 2029, tuż po wysłaniu T-800 i Kyle'a w przeszłość. Zainfekowany John/maszyna posiada wszystkie swoje ludzkie wspomnienia, a tym samym przekazuje Skynetowi informacje kto jest jego ojcem i gdzie mieszkają rodzice jego matki. Mając tę wiedzę (której nie miał w T2) Skynet wysyła swojego drugiego terminatora z inną misją i do innego roku niż w T2. Tą nową misją jest zabicie rodziców Sary (powiodło się), zabicie Sary w dzieciństwie (nie powiodło się) i zabicie Kyle'a tuż po jego pojawieniu się w 1984 r.
Analogicznie z Popsem. W T2 ten sam T-800 został wysłany w przeszłość przez Johna by chronił go w dzieciństwie. Tym razem to Sara jest zagrożona, więc T-800 zostaje wysłany z inną misją do innego roku niż oryginalnie. Zastanawiające jest jedynie to czy T-800/Popsa wysłał John czy może ktoś inny, ktoś kto miał być wprowadzony dopiero w kolejnej części nowej trylogii. Drugą zastanawiającą kwestią jest misja Popsa, która wyraźnie polega na ochronie Sary, ale nie Kyle'a. Wniosek jest taki, że komuś kto go wysłał w przeszłość nie zależało tak naprawdę na życiu Kyle'a i jednocześnie nie zależało mu na istnieniu Johna. Dla tego kogoś jedynie Sara się liczy i to ona odegra główne skrzypce w tej trylogii. O ile jakakolwiek część jeszcze powstanie.
Ciekawe czy przeczyta ktoś moje wypociny :D Pewnie nie.

Dentarg

mi chodzilo o t1000 a Ty sie rozpisales :D

ocenił(a) film na 7
rotanimod

Wiem, ale podłapałem wenę :D Sory :D

Dentarg

ok :D czyli konczac temat to ten sam t1000 co w terminatorze 2 :D

ocenił(a) film na 6
rotanimod

teoretycznie