PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=567359}

Teksas - Pola śmierci

Texas Killing Fields
2011
6,1 9,0 tys. ocen
6,1 10 1 8986
4,8 4 krytyków
Teksas - Pola śmierci
powrót do forum filmu Teksas - Pola śmierci

Czy tłumaczenie tytułu zrobiła osoba upośledzona umysłowo?

Shedao_Shai

może i był upośledzony ale kasy na pewno za to wziął więcej od Ciebie za miesiąc pracy

ocenił(a) film na 8
rradek21

to chyba nie za dobrze, co? ;p

Shedao_Shai

Myślę, że najbardziej upośledzony to jesteś ty. Akurat do tego tłumaczenia nie można się przyczepić, co nie zmienia faktu że zwykle nie tłumaczy się zagranicznych tytułow dosłownie, tylko dostosowuje się je do polskiej rzeczywistości. Penie i tak tego nie zrozumiesz....

ocenił(a) film na 8
zeus6666

Niby czemu ja jestem upośledzony? Poproszę o uzazadnienie, polaczku. Nie można się przyczepić? Czyli "Teksas" się nie odmienia twoim zdaniem?

Shedao_Shai

Polska nazwa powinna brzmieć jakoś w stylu : " Teksas zabijanie pola"

ocenił(a) film na 8
tomkow2

Pole, które zabiło Teksas

Shedao_Shai

Tytuł powinien brzmieć chyba Teksańskie Pola Śmierci ale co sie dziwić jak google tłumacz to tłumaczy na Teksas pola śmierci...

lukasz92

Najwyraźniej do przetłumaczenia tytułów zaczęto używać translatora gugla, taniej wychodzi a poziom wcale tak nie odbiega od dotychczasowych tłumaczeń :-)

ocenił(a) film na 5
Shedao_Shai

Tłumacz w kwestii tytułu raczej ma mało do powiedzenia. Tytuły filmu są zatwierdzane przez producentów i to wg. producenta, który wprowadza film do Polski jego tytuł ma być "chwytliwy" a jak tutaj widzimy jest zupełnie odwrotnie.

ocenił(a) film na 8
dragon88

nie sugerowałem nigdzie że to wina tłumacza, ale tak czy siak ktoś powinien za to odpowiedzieć, tłumaczenie jakie tu popełniono to głupota której by nie zrobiło 10letnie dziecko mające za sobą 2 lata nauki j.angielskiego. I takim ludziom się, k***a, płaci pieniądze?

Shedao_Shai

Według mnie tego tytułu nie powinno się tłumaczyć na polski

ocenił(a) film na 6
Shedao_Shai

No przecież! Walnąć tam kropkę chociaż po Teksas, skoro tak musi być i już by to jakoś brzmiało. To już nie kwestia upośledzenia tylko chyba podejścia - im gorzej tym lepiej.

ocenił(a) film na 6
Picu

A nie zaraz na okładce DVD jest "Teksas - pola śmierci" czyli jakoś ujdzie. Po prostu FW się dupnął.