PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=123698}
5,6 19 tys. ocen
5,6 10 1 19449
3,6 10 krytyków
Tekken
powrót do forum filmu Tekken

1. Eddy
2. Law
3. Paul
Kto bebnil w tekken 3 to wie.... ze mam racje

vasil_zajcev

I Eddy z całą pewnością nie należy do postaci poważanych. Oczywiście są gracze którzy rozpracowali tą postać ale głównie przeważaj osoby grające na zasadzie "x" i "o", że sie normalnie człowiek gotuje jak to widzi....
A, i powiem wam dodatkowo, że jeśli chcecie się uczyć grać w tekkena najlepiej to robić z żywym przeciwnikiem. Tak jak to mądry gracz powiedział na Honmaru: "Komputer uczy złych nawyków". Znaczy to że potrafi wyłapać wszystko to czego nie wyłapie normalny człowiek a położy się na czymś co nawet amator potrafi zrobić.

Shay

ehh w większości tak mówicie tutaj kto lepszy, kto gorszy, kim sie nie da walczyć itd a tak naprawde w Tekkenie obowiązuje od początku taka znana śpiewka że jak opanujesz w 100% obojętnie jaką postać czy ta ma cięższe kombinacje, czy szybsze czy wolniejsze to takie nauczenie sie kombosów postaci sprawia cie niezwyciężonym. Jednak trzeba tu wyróżnić z pośród serii Tekkenów najbardziej 2 orginalne postacie to Xiaoyu i Law. Xiaoyu ze wględu na swoją mistrzowską lekkość i płynność w walce, chyba najbardziej giętka postać w Tekkenie, jej kombosy posiadają najbardziej liczne ciosy gdy tak macha na przemian rękoma i kop, najlepiej to widać gdy do tyłu sunie za plecami napierdalając (taka gimnastyka kung-fu, dość zbzikowany orginalny styl jak ona sama) coś pięknego no i wogule jest strasznie urocza :) a Law ze względu na historie zmieniania histori sztuk walk. Law jak wszystkim normalnie znającym sie na świecie ludzi kojarzy sie z Brucem Lee i jest nim praktycznie bo to odworowano. Osobiście to Law ma bardzo skuteczny styl i jest taka teza co mi sie podoba że bez jakiegoś strasznie widowiskowego stylu, zabójczych kozackich kombosów i perfekcyjnie wyrzeźbionego ciała można być wyjątkowo skutecznym aż do bólu. Jak nauczy sie nim w 100% grać to nikt cie nie pokona. Fajne sie nim te koła w powietrzu na twarz robi jak ci wyjdzie jeszcze z tego kombo 3 tzw uderzeń 'ogonem smoka' to już po zawodach. Najfajniej kozacko wychodzą kombinacje ciosów z profilu 2 na ciało 3 na twarz 1 ciało puźniej twarz gdzieś tak około w 3 sek a na koniec masowa bomba lewą. Yoshimitsu też mi sie zajebiście gra, strasznie szybki i najbardziej oszukańczy zawodnik przez to latanie z miecziem, kręceniem sie i znikaniem. Powinien sie nazywać 'wojownik z nienacka'

ocenił(a) film na 3
Black_Spiderman

tekken 3 :
1.PAUL .... EDDYEGO NIE LICZE BO BYŁ ZBYT ŁATWĄ POSTACIĄ...
2.HEIHACHI
3.KING
4.BRYAN

tekken 6:
1.HOWARANG
2.LAW
3.HEIHACHI
4.KING

ocenił(a) film na 10
Black_Spiderman

Dla mnie nie ma najlepszych postaci w Tekkenie. Są jedynie te, którymi dobrze i przyjemnie się gra. Dla mnie takimi postaciami są:
-King nie potrafię wykonać jego combosów z łapaniem przeciwnika, ale za to już na samym początku potrafię zjechać połowę Hp przeciwnikowi (2 ciosy) i potem dobić przeciwnika jego kopniakiem z wyskoku
-Eddy na początku walki ciężko jest nim zdobyć przewagę, ale jak zacznie robić swoje combosy to przeciwnik może nie zadać już żadnego ciosu
-Bryan może jego silniejsze ciosy nie są tak szybkie jak reszty, ale za to dzięki jego combosowi z łokciami, kopniakowi z obrotu i z wyskoku można wygrać szybko walkę
-Xiaoyu nie raz można się wkurzyć jak zamiast ataku zrobi unik, ale jest bardzo zwinna i potrafi szybko nawalać rękoma, co w połączeniu z niskimi kopniakami pozwala przejąć inicjatywę
-Ogre/ True Ogre jego "niekończące" się combo kopniaków, dodatkowo silne i szybkie, ładujące się ataki +plus ogień True Ogra
-Hwoarang szybkie kopniaki, łączone w combo od 5 wzwyż oraz łatwe ogarnięcie tej postaci sprawia, że walki stają się prostsze
-Yoshimitsu już trzema ciosami można załatwić przeciwnika na samym początku, a dodatkowo możliwość regeneracji i teleportu sprawiają, że postać ma dużą przewagę nad innymi +moim zdaniem najlepsza postać na Gona
-Gun Jack może nie jest to najszybsza postać, ale za to jest jedną z najsilniejszych, dodatkowo możliwość przelatywania i spadania na przeciwników może zadecydować o wygranej
Tą ósemką najlepiej mi się gra, może dlatego że je najbardziej ogarniam. Postacie takie jak Nina, Anna, Bosconovitch, Kuma/Panda nie przypadły mi do gustu.

Swoją opinię oparłem na podstawie 9 letnich doświadczeniach z gry Tekken 3, w innych częściach nie mam tak dużego doświadczenia. Grałem w takie części: Tekken 2, Tekken 4, Tekken Tag Tournament, Tekken 5 Dark Resurection no i Tekken3.

ocenił(a) film na 2
dzieciol1992

dzieciol1992 masz racje, ale nie wziołeś pod uwagę jednej rzeczy, mianowicie bloku, i gry z kontry ;) ... na pierwszy rzut oka niewiele się ta mechanika zmieniła w stosunku do 3, jednak w T5DR doszły przechwyty, i wyrywanie z każdego bloku, a w T6 całkowite zbicie bloku. Teraz z każdej akcji można wyjść, .. dlatego 6 najlepsza część, mimo beznadziejnego i niepotrzebnego trybu Story, to walki dalej bez konkurencji.

więc tak z szóstki to spoko chodzą prawie wszyscy nowi (z wyjątkiem Leo) ze starej gwardi, prawie każdy dostał nowe ciosy, które rozwijają palete kombosów, takie tam nowe przejśćia i wykończenia, ...

mi akurat dobrze gra się postaciami które walczą więcej nogami ;PP ... czyli
Eddy Gordo, Lili, Hworang, Bruce, Law ... czasami Kazuya, (wyjątek) Steve, i jeszcze Raven Dragunov, Asuka, Jin, Lei ... ogólnie w tym nowym, to każdym można zagrać, nawet drewniana Julie da się rozbujać., Nie no sama seria to taki nr jeden wśród bijatyk, przed Mortal Kombatem, naprawde ... jedyna lipa, to zwierzaki, panda kangur, to jak maskotki, ale kto tym gra? po co ta szopka?

Black_Spiderman

najlepszy był Hwoarang i jego nie zawodne nogi :D

żal nie ma go w obsadzie :/

ocenił(a) film na 4
Black_Spiderman

Hworanga najbardziej lubilem :D
potem byl Eddy i GunJack :D:D:D
trzeba bylo umiec nim walczyc ;)

Black_Spiderman

1.Heihachi
2.Paul
gralem tylko tymi postaciami ale wedlug mnie w trojce byli najlepsi,mega wymiatacza jezeli oczywiscie opanuje sie wszystkie juggle to przecwinik nie spadnie nie zdarzy spasc na ziemie a juz straci polowe energi:]

makaveli1983

Skoro grałeś TYLKO tymi postaciami to skąd wiesz że są najlepsze:D

ocenił(a) film na 1
Black_Spiderman

ci w trójkę grali tylko i się mądrzą hehe

ocenił(a) film na 2
Black_Spiderman

Hwoarang rządzi :)

ocenił(a) film na 9
Black_Spiderman

Raven. Szkoda tylko że taki przepakowany. Jak umie się grać Eddie'm to nikt cię nie pokona, Ale ja najbardziej lubiłem grać Jinem.

ocenił(a) film na 5
Black_Spiderman

Moje top 10:

1. Xiaoyu
2. Hwoarang
3. King
4. Lili
5. Lei
6. Nina
7. Paul
8. Law
9. Asuka
10. Eddy

Grałem we wszystkie Tekkeny, oprócz TT2... tyle wspomnień.

Kierokat

3 najlepsze kurcze ciężko wybrać :D każda postać jest dobra jak się nią nauczy grać.

Ja tam najbardziej lubię grać tymi:
lei
lili
unknown
ogre
raven
Bosconovitch

ocenił(a) film na 4
Black_Spiderman

king eddy i christie

Black_Spiderman

Jaki stary post odnalazłam :o