Właśnie dorwałem soudtrack w swoje ręce i musze powiedzieć, że jest po prostu rewelacyjny! Są tam znane kawałki z filmu, te nostalgiczne, krótkie przygrywki gitarowe, jak i utwory, których w filmie nie było. Z tych zdecydowanie polecam "I don't wan't to say Goodbye". Piosenka po prostu świetna, bez żadnych zabarwień homoseksualnych (chociaż oczywiście do filmu pasuje jak najbardziej), można ją odnieść do wielu sytuacji w naszym zyciu. Poza tym wszystkie inne utwory też są świetne. Nigdy nie przepadałem za muzyką country, ale ta jest naprawdę powalająca.
Polecam wszystkim, naprawdę jest czego posłuchać:D
Oczywiście,że jest czego posłuchać,bo to kawał dobrej roboty:) Ale pokaż mi tam piosenkę o zabarwieniu homoseksualnym...zastanawiam się czy gdybyś nie wiedział,że to do tego silmu soundtrack,to też byś niektóre piosenki odbierał jako takie...bo"A love that will never grow old",owszem,była napisana specjalnie dla filmu,ale tekst wcale nic nie sugeruje...albo "He was a friend of mine"też piękna piosenka o przyjaźni :)
pozdrawiam!i absolutnie się zgadzam,że muzyka niesamowita!
"I don't wan't to say Goodbye" - to moj ulubiony kawalek z soundtracku, poza oczywiscie tymi gitarowymi :)
Zdecydowanie ta piosenka jest najlepsza, "A Love That Will Never Grow Old" tej też niczego nie brakuje. Ale wielkiego uroku dodaje muzyka Gustavo Santaolalla - pięknia i delikatna. Polecam muzykę tego pana z innych filmów np. "North Country"
Pozdrawiam
a mi sie najbardziej podoba instrumentalne 'the wings'.
jak to uslyszalam od razu chwycilam za gitare
I co, udało ci się do tego dotrzeć? Ja też gdy to usłyszałem pobiegłem do gitary, ale nie miałem za dużo czasu, aby się z tym pobawić. Gdybyś mogła dać wskazówki,l jak to leci, byłbym ogromnie wdzięczny.
czesc 1 czesc2
e |--X----X----X----x----x---x-- -x---x--|--x---x----x----x---- x----x----x--|
A |--0----1----3----6----5---1-- -1---0--|--0---1----0----x---- x----x----x--|
D |--X----X----X----x----x---x-- -x---x--|--x---x----x----2---- x----x----x--|
G |--X----X----X----x----x---x-- -x---x--|--x---x----x----x---- 2----2----x--|
B |--X----0----2----5----3---0-- -0---x--|--x---0----x----0---- 3----3----2--|
E |--3----X----X----x----x---x-- -x---3--|--3---x----3----x---- x----x----3--|
jak to zagrasz,powtarzasz czesc 1 x3 ,potem czesc 2 x 2
czesc 3 czesc4
e |--x----x----x----x----x---x-- -x---x--|--x---x----x----x---- x----x----3--|
A |--x----1----3----6----5---5-- -5---x--|--x---1----x----0---- 0----0----0--|
D |--0----0----0----7----5---5-- -5---4--|--0---0----0----2---- 0----0----0--|
G |--0----2----0----7----5---5-- -5---5--|--0---2----0----2---- 2----2----0--|
B |--2----0----2----5----3---3-- -3---5--|--2---0----2----0---- 3----3----2--|
E |--3----0----x----5----3---3-- -3---3--|--3---0----3----0---- 0----0----3--|
brzmi przepieknie,po prostu niesamowicie na gitarze akustycznej,troche zabawy,ale polecam!
[nie musisz tlumic tych strun w czesci 3 i 4,mozesz zagrac akordy]