Czy to jest w ogóle wykonalne, żeby ten samochód poderwał przednie koła do góry? Przecież on ma silnik z przodu, a więc większa część masy przypada na przód, nie wydaje mi się też aby istniały aż tak przyczepne opony, no chyba że posmarować je klejem, a do bagażnika wrzucić ze 300 kg obciążenia.
W pierwszej części też była taka scena na koniec filmu, tyle że był to Dodge Charger, pamiętam jak było pokazane w chwili startu jak opona się wręcz zwijała na feldze a po chwili auto ruszyło na dwóch kołach.
Tak więc, czy to jest wykonalne, czy może Dominic Toretto jest tak świetnym kierowcą, że opracował technikę na taki sposób ruszania.
Druga sprawa to dźwięk silnika tej fury, który jest obłędny, no coś pięknego, było kilka krótkich momentów, w których było go dość wyraźnie słychać. Może i auta typu muscle car są nieco prymitywne (chociaż dzięki temu proste konstrukcyjnie i wytrzymałe) i nie są mistrzami w zakrętach, ale mimo to mają swój urok, no i ten dźwięk...
Po 1.. Sam jesteś prymitywny.. Bez obrazy ale muscle car mimo swojego wieku i tego że są mniej dopracowane technologicznie to i tak większość nowych aut się przy nich chowa..
Po 2 jeśli chodzi czy jest wykonalna jazda SS na tylnych kołach..?? Sam osobiście widziałem w Austrii i Niemczech jak stawiają MC na tylne koła (zawody "wheelie car")
Po 3 co do dźwięku silnika... Muszę się zgodzić bo jet piękny.. Ale od SS, Mustang '67 Eleanor jeszcze lepiej brzmi.. ^^
Wiedziałem, że zaraz ktoś rzuci Eleanor na stół. Jeszcze na pewno masz na myśli Eleanor 1967 z filmu Gone in 60sec z Mikołajem Klatką... Z jakiegoś dziwnego powodu ludzie sobie wkręcili że Shelby Mustang GT500 z 1967 wygląda jak z tego filmu.
Shelby Mustang GT500E - Eleanor - samochód, który powstał na potrzeby filmu 60 sekund z 2000 roku. Bazą do stworzenia Eleonory był Ford Mustang z 1967 r. Wstępny szkic wykonał Steve Stanford natomiast pierwowzory elementów nadwozia z włókna szklanego Chip Foose - za Wikipedią.
Osobiście dla mnie mistrzem w dźwięku silnika jest Dodge Charger R/T z pierwszego filmu F&F.
Dzwięk pojazdy który zmiata wszystko z powierzchni ziemii.