PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617373}
7,3 162 tys. ocen
7,3 10 1 161985
6,4 29 krytyków
Szybcy i wściekli 6
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 6

1. Dlaczego w Fast Five pojawia się postać Hana, która została uśmiercona w Tokio Drift?
2. Analogicznie, co robi postać Letty w Fast 6 skoro została ona uśmiercona jeszcze w czwartej cześci?

ocenił(a) film na 10
Ms_Paulla

1.było już tyle razy a wy dalej o to pytacie <facepalm> fast five dzieje się przed TD..
2. też było, nie była pokazana jej śmierć tylko wyobraźnia doma, ona mogła wyjść, ponieważ fenix widział jak się pali samochód a nie to że ona zginęła.

ocenił(a) film na 10
adam_231

adam_231 - chyba odnajdę i wkleję tu swój stary temat który kiedyś napisałem z kojelnością akcji bo widzę, ze ciągle ludzie nie mają pojęcia jak to naprawdę jest...

Ms_Paulla

1.Fast five dzieje się przed TD ( można się domyśleć a poza tym na końcu filmu mówi, że jeszcze nie był w Tokio...
2.Nie była pokazana jej śmierć i no często tak robią Mody na sukces nie widziałaś....;)

ocenił(a) film na 7
ELIKA_

Dzięki za odpowiedzi i jednocześnie przepraszam za powtarzanie tematu ;)

ELIKA_ ~ nie, nie oglądam Mody na sukces :P

Ms_Paulla

Ja widziałam 2 odcinki i to wystarczy by zrozumieć , ale nie polecam oglądać Mody na sukces.

P.S. Miło spotkać kolejną dziewczynę, która ogląda takie filmy ;)

ocenił(a) film na 7
ELIKA_

Haha ... Miło to szłyszeć. Lubię też porządne westerny i filmy akcji/sensacyjne.

To mówisz że Moda na sukces jest przewidywalna? Powiedz to mojej babci, która nie może znieść tego jak przegapi pierwsze dwie minuty danego odcinka :P :P

Ms_Paulla

Mówię to swojej ;P Również lubię westerny ostatnio oglądałam Rio Bravo a filmy akcji to chyba mój ulubiony gatunek no i przygodowe ( władca pierścieni - jestem wielką fanką) ;)

ocenił(a) film na 7
ELIKA_

Dodaję Cię natychmiast do znajomych! :) Dziewczyno, nawet nie wiesz jak ja uwielbiam Rio Bravo i Władcę Pierścieni (chociaż szczerzę wolę książkę ale film jest naprawdę dobrze zrobiony). xD

Ms_Paulla

Miło mi ;) Rio Bravo obejrzałam 3 dni temu i przez te 3 dni obejrzałam go 4 razy ;) A władca pierścieni to to ... ja to kocham i film i książkę czekam na Hobbita ;)

ocenił(a) film na 7
ELIKA_

podobno Hobbit dużo straci na tym ze go podzielą na dwie części. No chyba że ... :P

Ms_Paulla

Mam nadzieję, że nie straci ;) może nawet lepiej bo będzie bardzo szczegółowy miejmy nadzieje ;)

ocenił(a) film na 7
ELIKA_

Miejmy. :)

Ms_Paulla

;) Jaka jest twoja ulubiona postać z Władcy Pierścieni ?

ocenił(a) film na 7
ELIKA_

Hm ... duzo ich. Gandalf , duet Gimli i Legolas, może Aragorn, lubię też duet Pippi i Marry. :)

Ms_Paulla

Ktoś kiedyś zadał mi to pytanie ,,Jaka jest twoja ulubiona postać z Władcy Pierścieni '' i wiesz co myślałam i myślałam i wymyśliłam nie mam takiej..... BO UWIELBIAM WSZYSTKICH ! ! ! Do każdego czuję coś innego....Gandalfa jak ojca (własnego nie mam) Arwenę i Eowinę jak siostry Legolas i Aragorn to jeszcze coś innego ;)

ocenił(a) film na 7
ELIKA_

Wiesz co? W sumie to podzielam Twoje zdanie. Każdego pozytywnego bohatera kocha się za coś innego. A negatywnych podziwia za upór. :)

Ms_Paulla

Aż mi głupio nie przedstawiłam się jestem Monika a nie Elika ;)

ocenił(a) film na 7
ELIKA_

Czasem w wirtualnym świecie to nie ma znaczenia. A ja Paulina :P

Ms_Paulla

Domyśliłam się... A więc Paulino jakie jeszcze lubisz filmy obcy? Incepcja?zmierzch?gwiezdne wojny?gladiator?fatalne zauroczenie?itd.

ocenił(a) film na 7
ELIKA_

hm ... mniej więcej, Z tym ze sagę zmierzch lubię połowicznie i to tylko w wersji pisanej.

Ms_Paulla

Ja nie przepadam za zmierzchem (nie czytałam książki) a fatalne zauroczenie - po prostu trzeba zobaczyć ;) aktualnie czytam dumę i uprzedzenie Jane Austen bo oglądałam 5 godzinną wersje filmową z 1995 z Colinem Firthem

ocenił(a) film na 10
ELIKA_

a dziewczyny wybieracie się na mroczny rycerz powstaje z Christian bale polecam bardzo seksowny aktor 27 lipca 2012 premiera w Polsce musicie obejrzeć pozdrawiam

krzyk3

Ja nie mogę się doczekać batmana nie byłam fanką ale jak w tvn'nie puścili to mi szczena opadła potem mój ulubiony mroczny rycerz czekam i idę do kina ;)

ocenił(a) film na 10
ELIKA_

aha to spoko

ocenił(a) film na 7
ELIKA_

Colin Frith jest the best w tym filmie :P

Ms_Paulla

I ta mokra koszula.....

ocenił(a) film na 7
ELIKA_

ta koszula jest najlepsza ... :P

Ms_Paulla

Ja moja mama i siostra oglądamy ten serial co najmniej dwa razy w roku

ocenił(a) film na 7
ELIKA_

heh ... ja miałam przyjemność obejrzec tylko dwa razy, :) Zazdroszcze.

Ms_Paulla

Mam na płycie...;)

ocenił(a) film na 8
Ms_Paulla

Co do pierwszego pytania to już wyjaśniono .
Co do drugiego ta na samym końcu filmu szybcy i wściekli 5 jest taki fragment że do tego Luke Hobbsa przychodzi jakaś agentka czy policjantka co tam z nim pracuje i pokazuje mu zdjęcia na których jest Letty i mówi że coś tam obrabowała ( już nie pamiętam ) :))) no tak że tego jak chcesz więcej wiedzieć to musisz obejrzeć końcówkę :D

ocenił(a) film na 10
gab11

ale, tu nie chodziło o to czy wykonała napad na konwój, tylko o to czemu ona żyję jak została uśmiercona w 4 części i na to już też opowiedziałem.

ocenił(a) film na 8
adam_231

no masz racje że nie było widać jej śmierci więc nw było czy żyje czy nie , ale ostatnia scena w 5 części potwierdza że żyje i na pewno będzie w 6 części :))

ocenił(a) film na 10
gab11

no tak potwierdza ;) tak samo jej udział został już potwierdzony :)

ocenił(a) film na 10
adam_231

Adam on jest zawsze taki mądry,hi hi

ocenił(a) film na 8
Ms_Paulla

1.Ponieważ 3 czyli "Tokyo Drift" dzieję się jako ostatnia czyli 4,5,6 i być może 7 dzieje sie przed 3 .
2.Tak naprawdę , Don , wyobrażał sobie tylko jak Letty mogła zginąć a pogrzeb mógł być udawany . Nie pokazali czy tak naprawdę Letty zginęła w tym samochodzie i czy ona leżała w tej trumnie.

ocenił(a) film na 10
Monika_981

już zostało to wyjaśnione dawno w tym temacie ...

użytkownik usunięty
Monika_981

Mi się wydawało, że Phenix w którejś ze scen, powiedział Dominicowi, że zabił Letty.

ocenił(a) film na 10

tak powiedział, ale pow, że widział kiedy płonęła i nie koniecznie widział ją tylko samochód jak się palił a jej już mogło tam nie być ;)

ocenił(a) film na 8
Ms_Paulla

http://www.filmweb.pl/film/Fast+and+the+Furious+6%2C+The-2013-617373/discussion/ Kolejno%C5%9B%C4%87+akcji...,1989903