PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10067977}

Szpiedzy

Black Bag
2025
6,2 883  oceny
6,2 10 1 883
7,4 5 krytyków
Szpiedzy
powrót do forum filmu Szpiedzy

To autorski model biznesu Soderbergha: kolejny nowy film którego budżet prawdopodobnie w dużej mierze pochłaniają honoraria dla gwiazd, dzięki którym film trafia do kin. To pozbawiona emocji, ironiczna komedia szpiegowska przenosząca się od biura, do różnych eleganckich lokalizacji w mieście, w których ludzie odbierają telefony o życiu lub śmierci, poprzez przepiękny londyński dom, aż po mały wiejski dom, po którym George jeździ w czapce i Land Roverem i łowi ryby. Fassbender, w swoim typowym, beznamiętnym stylu, wygłasza kwestie dialogowe, które są aluzyjne, pośrednie, mają w sobie coś z żartu, ale czasami nie są tak zabawne i odkrywcze, jak powinny być. Jeśli można traktować poważnie ten nieco absurdalny pokaz, jego znaczenie tkwi w małżeńskiej miłości George'a i Kathryn.

Amfios

Amfiosie, jesteś Brytyjczykiem? Myślałem, że Jędrusiem.

jan_nowak_73

A nie, ty jesteś Janem Długoszem.

jan_nowak_73

Myślałem, że nie żyje przynajmniej od 5 stuleci. A tu żyje, działa, na forach FW się wypowiada, śmieje się, występując pod pseudonimem scenicznym ,,Amfios".

Amfios

Wiedziałem. Krytycy, którzy chcą być wow i jak to bardzo awangardowi, będą piali z zachwytu. Każdy, choćby milimetry wyżej od FilmWebowego "krytyka" machnie na film ręką.