Może już byly tkie posty ale chcialam bym sie dowiedziec co to jet za piosenka która leci na samym poczatku filmu (kiedy Sebastian jedzie samochodem) i piosenka kiedy Annet wjeżdza po schodach i na góże czeka na nia Sebastian ... prosze o pomoc ;)
Mi też ta muzyka się podoba. Na tyle, że kupiłem płytkę z tego filmu. W poniedziałek postaram Ci się przesłać tytuł i wykonawcę tej drugiej. Pierwszą potwierdzam.
ta piosenka która leci kiedy Annet wjeżdza po schodach i na górze czeka na nią Sebastian to Counting Crows - I Am Ready For Love :] tak mi się wydaje że o ten utwór ci właśnie chodzi :P.
Piosenka w momencie w ktorym Anette jedzie samochodem(ostatnia scena) to:
The Verve - Bitter Sweet Symphony
właśnie słucham :)
też własnie słucham ;) hi hi
piosenka zarąbiście się zaczyna (te skrzypce.. m,mmmm $)
colorblind słychać w tedy kiedy Anette i Sebastian kochają się, oglądalam ten film prawie 10 razy i znam momenty na pamięc ale na wszelki wypadek sprawdziłam i upewniłam się ze counting crows - I Am Ready For Love (colorblind) jest właśnie w tej scenie :)
Sory, że zejdę z tematu, ale wie ktoś jak nazywają się kawałki Edwarda Shearmur'a w tym filmie?? Chodzi mi o tą 'przygrywkę' na pianinie w różnych momentach filmu, m.in. jak Sebastian leży na drodze i mówi Annette, że ją kocha.....bardzo mi na tym zależy, proszę o pomoc!
jeśli chodzi o przygrywki to nie wiem ale poszukaj czegoś na angielskich stronach soudntack'ów z tego filmu napewno coś bedzie, postaram się znaleźć :)
http://www.last.fm/music/Edward+Shearmur/Cruel+Intentions
na tej stronie są chyba wszystkie tytuły kawałków Edwarda Shearmur'a w Cruel Intentions
nie ma za co :) sama bardzo lubie muzyke z tego filmu wiec szukanie tych kawałków to sama przyjemność :)
JA oglądając film powiedzmy, średniouważnie (nie przywiązywałem uwagi do muzyki) oceniłem go na 6.
Teraz wiem, że za muzykę można o oczko lub dwa (jeśli jest się fanem rocka gdyż takie piosenki się pojawiają w filmie) podwyższyć.
Ciekawe songi z filmu to PLACEBO "Every You, EVERY me", BLUR "COFFE AND TV", COUNTING CROWS "COLORBLIND" czy wspomniane przez was wcześniej THE VERVE "BITTER SWEET SYMPHONY".
Jak dla mnie ścieżka dźwiękowa wypas tymbardziej, że PLACEBO, BLUR należą do jednych z lepszych zespołow ROCKOWYCH, COUNTING CROWS też plasują sie na owej liście (dobrych bandów), a THE VERVE stworzyło pieśń znaną już chyba wszystkim.
Podsumowując - film ocenię ponownie na 7 (wcześniej było 6)
ee..no może nawet nie rockowych, ale britpopowych..z tym tylko, że nie jest to cukierkowy pop z głupimi tekścikami puszczany w radiu, ale świetna, brytyjska muzyka z rewelacyjnymi, głęboki tekstami.
a The Verve to już w ogóle piękne...:)
Sama muzyka jest cudowna, i za samą muzykę film powinien mieć conajn\mniej 4/10.
U mnie ma 10/10:)