PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=157878}

Szczury wojny

Battle Rats
1988
6,1 215  ocen
6,1 10 1 215
Szczury wojny
powrót do forum filmu Szczury wojny

Jak myślicie, jak wyglądałby ten film w dzisiejszych czasach?

ocenił(a) film na 8
karoman4

Trudno powiedzieć , jak by wyglądał ? Na pewno był by znacznie mniej brutalny ,złagodzony ,scenę w bijaniem palcy w gałki oczny czymś innym by zastąpiono pewnie ,łagodniejszymi torturami .Mogli by zrobić kinowy Remake tego filmu ? Ciekawy wątek ,temat o walce amerykańskich żołnierzy w kanałach w dżungli z żółtkami .

ocenił(a) film na 8
bradock

Wątek z żółtkami już by nie przeszedł raczej, bo wojna w Wietnamie, to już czas przeszły. A w latach 80-tych był popyt na filmy o tej tematyce, gdyż ówcześnie, żołnierze wracali z frontów po wielu latach walk. Temat był świeży i na czasie.

Teraz pewnie Afganistan albo inne kraje Wschodu, z którymi dziś Ameryka toczy boje.

Co do brutalności, to pewnie masz rację. Zależy też jaką kategorię film dostałby. No i pełno cgi i innego paskudztwa napchano by. Rwane ujęcia itp.

ocenił(a) film na 8
karoman4

,,Szczury Wojny ,, są nawet na CDA -wersja VHS z lektorem Lucjanem Szołajskim .Troszkę dziś sobie w urywkach to przypomniałem ,co tu dużo mówić ,Kozak Film !!! Krwawy i Brutalny Klasyk Epoki VHS !!!

ocenił(a) film na 8
bradock

Wiem, widziałam, że jest taka kopia na cda.

ocenił(a) film na 8
karoman4

http://www.filmweb.pl/film/Szczury+tunelowe-2008-433365

ocenił(a) film na 8
Axel

O tym filmie wiem, bo sama go gdzieś podrzucałam w jednym z wątków pod filmem, pod którym jesteśmy obecnie. Ale dzięki.