PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10030488}
3,7 tys.
chce zobaczyć
Superman
powrót do forum filmu Superman

nie wygląda jak znak Supermana, nie widać tam S tylko -. Robią film z Supermanem czy z Minusmanem? Nie rozumiem dlaczego zawsze muszą wszystko tak zmieniać, bo co? Bo nowy film to musi być nowy znak nawet jak jest beznadziejny? Nie jestem zagorzałym betonem i dopuszczam zmiany ale takie z sensem.
Ja jestem fanem ogólnie filmów superbohaterskich a Superman jest jednym z moich ulubionych bohaterów jeśli nie najulubieńszym i rozpoznam go zawsze ale co z kimś kto nie miał wcześniej styczności z Supermanem? Usłyszy charakterystyczne zdanie:
LL "Co znaczy to S?"
S "To nie jest S. Na mojej planecie oznacza Nadzieję." i pomyśli "Zaraz... jakie S przecież tam jest -".
No chyba że zmienią dialogi:
LL "Co znaczy to -?"
S "To miało być S ale mój prawdziwy ojciec lubił zmieniać znak co dwie minuty i akurat jak to robił to planeta wybuchła. Miał oznaczać Nadzieję ale teraz znaczy Adzie." xD
Czy to ptak? Czy to samolot? Nie, to Minusman!

Minusman! Minusman! Bohater testów ciążowych i narkomanów :D
A na film i tak czekam. Pozdrawiam

Digital_Man

Bez przesady, wygląda jak S. Najwyżej lekko inspirowane wersją z Kingdom Come

Digital_Man

Weź wyjdź na dwór, poznaj nowych ludzi. Za dwa lata zrobią nowszą jeszcze wersje supermana

Digital_Man

ok boomer XD

Digital_Man

co film to gorsze zmiany, w kolejnych częściach przejdzie płynnie w symbol z "Superman: Red Son" xD

spasticink

Raczej będą go nazywać "LGBTQ-man" xD

Digital_Man

1) Jest to symbol z Kingdom Come, jednego z najlepszych komiksów o Supermanie,

2) Dlaczego pozaziemski symbol miałby przypominać 1 : 1 ziemski alfabet?

3) Symbol rodu El-ów sprawdza się znacznie lepiej, gdy przypomina kształtem literę "S", ale nie jest nią kropka w kropkę.

4) Nie mam pojęcia jak tam widzisz [-], ale jak dla mnie to znacznie bliżej mu do "S" niż minusa. No chyba, że od tej pory minus ma kilka zgięć i przypomina S-kę. Wtedy faktycznie będzie podobny.

Pozdrawiam :D

Naver2956

Ja opisałem go w sposób prześmiewczy. Niestety część poprzedników wzięła to na poważnie. W jednym się raczej nie pomyliłem, film będzie słaby w uj, niestety.

Digital_Man

Czemu miałby być słaby? Póki co - co potwierdzają oceny na yt oraz przedpremierowe recenzje - film zapowiada się na bardzo komiksowy i lepszy do ostatnich kinowych interpretacji Supermana.