PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10061685}

Strefa

Elevation
2024
5,1 2,4 tys. ocen
5,1 10 1 2356
5,1 9 krytyków
Strefa
powrót do forum filmu Strefa

Załatwili sobie w ten sposób połowę listy wymogów współczesnej sztuki filmowej. Do tego jeśli okaże się że któreś z nich jest LGBTQIA to już w ogóle nominacja do Oskarów gwarantowana…

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Tibn

Ok spoko. Zgłosiłeś się do jakiejś gry czy co? Mam cię zapisać do listy idiotów?

Ken_ROY

na pierwszym miejscu ulokuj siebie

Tibn

Kolejny postępowy otwarty umysł

minowy

KOLEJNY DE!IL ZE SRACZKĄ

Tibn

Dlaczego wstawiasz wykrzyknik w środku słowa? Coś tam nie styka pod kopułą?

KWTD

Twój chłopak że go tak bronisz , czy po prostu to twój ojciec który łapie cię za jajka ? Poza tym uj cię to obchodzi

Tibn

Kogo bronię? Zapytałem po prostu o twój styl pisania. Teraz uciąłeś pierwsze litery słowa. Chyba delikatny chłopczyk jesteś skoro nie jesteś w stanie jednego przekleństwa napisać bez cenzury haha.

KWTD

czyli jednak

ocenił(a) film na 6
Ken_ROY

deb!l

conneryfan

Miło mi. Ja jestem Jarek.

Ken_ROY

czyi serio debil, imie po naczelnym debilu PL

Ken_ROY

Nie widziałem filmu ale Hasson jest bi jeżeli to się liczy. Co do ciemnych to raz Ameryka jest coraz ciemniejsza a dwa to ta połowa więcej ogląda. Więc mamy klasyczny marketing

tomasz_sekula

Wg danych na 2020 rok Afroamerykanie stanowili 13% społeczeństwa. Nie szukałem statystyk dokładnych ale jestem pewien że z tych 13% co najmniej połowa nigdy nie była w kinie i nie zamierza być.

Ken_ROY

Masz racje ale też kiedyś widziałem statystyki - Netflix - kto ogląda pod kątem etniczności. A konkretnie kto ile ogląda i wychodzi na to że jak podzielimy świat na "białych" i resztę w USA to wychodzi ze 'RESZTA" jest w grupie co ogląda kilka razy dziennie, raz dziennie oraz kilka razy na tydzień. Jak podsumujesz to wyjdzie że Reszta ogląda od 4 do 6 razy więcej. Tak wiec produkt skrojony pod klienta.

tomasz_sekula

Tak jak w Polsce są skrojone reklamy dla Polaków, z reguły z obowiązkową Wakandą.

citizenexceed

W UK eutanazję reklamują same białasy ;-) . Też widziałem "TE" dziwne reklamy....

Ken_ROY

dopóki internetu nie było to tylko twoja rodzicielka wiedziała żeś głupi jak but :)

miko1980

To że u Ciebie tak to działa nie znaczy że u innych też ;-)

Ken_ROY

Człowieku, wyjdź poza Polskę, to zobaczysz, że w innych krajach jest więcej innych niż białych. Jesteś albo prowokatorem, albo bezmózgim yeti. Tak czy siak jesteś nikim. Ciemni i kobiety są wśród nas, gdybyś nie wiedział. Obudził się jełop.

alistair80

W krajach afrykańskich- zgadza się - ale co to w ogóle ma do rzeczy?

alistair80

on to tylko ameba umysłowa gdzie wszędzie widzi poprawność polityczną

Tibn

odezwala sie rasistowska ameba z jakiegos Gnojnika

johnny_klaus

tak wszystko z głowa w porządku czy do końca nie rozumiesz co oznacza słowo rasista , poza tym przeczytaj sobie cały post i zobacz kto tu zajeżdża rasizmem zanim kogoś o niego posadzisz

ocenił(a) film na 1
Ken_ROY

Podexy nie wiem czy są, bo dotrwałem do połowy, ale zapomniałeś o "osobie z niepełnosprawnością" i chrystianofobii.

Pies_Baskurwieluw

tak, jak was widze to mam atak chrystianofobii... ta milosc blizniego wydalana kazdym otworem to powoduje

ocenił(a) film na 1
johnny_klaus

Nie oszukuj się, ty po prostu nienawidzisz ludzi i szukasz tylko wymówek.

ocenił(a) film na 7
Ken_ROY

Bo Ken to ogląda tylko prawilne filmy z białymi młodymi mężczyznami. Cała obsada ma być biała w wieku 20-30 i obowiązkowo płci męskiej. Takie filmy uwielbia Ken_ROY. Chłopak ma takie preferencje.

Ken_ROY

Jeszcze wrzucą kosmitę na wózku, kolejny punkt

Ken_ROY

Boli? Dobrze, ma boleć.

Ken_ROY

Idź się lecz.

Ken_ROY

Oni nawet nie rozumieją po co te zabiegi w filmach. Celowo je tak kręcą aby osiągnąć cel upokarzania teraz białych. Żałuj że nie oglądałeś nowego salems lot. T

megakruker

urodziles sie taki glupi, czy brales korki ?

Ken_ROY

Masz mój miecz w walce z tymi tępakami w przyciasnych rurkach. Te tępaki wszędzie widzą rasizm a to tylko wytyczne Akademii aby stawać do Oskarów :) To jedziemy, dalszy tekst to część wytycznych dotycząca obsady, a są jeszcze do ekipy filmowców itp. I Reprezentacja na ekranie
(film musi spełnić co najmniej jeden z tych warunków)

Chociaż jeden z odtwórców ról pierwszoplanowych lub ważnej roli drugoplanowej musi mieć inne rasowe pochodzenie.

Co najmniej 30 proc. aktorów wcielających się w postaci drugoplanowe i epizodyczne musi reprezentować przynajmniej dwie spośród tych grup: kobiety, mniejszości rasowe, osoby LGBTQ+, osoby z niepełnosprawnością fizyczną lub intelektualną, niedosłyszące.

Główny wątek fabuły filmu musi być związany z przynajmniej jedną spośród tych grup: kobiety, mniejszości rasowe, osoby LGBTQ+, osoby z niepełnosprawnością fizyczną lub intelektualną, niedosłyszące

Salmonella

jeszu jaki ty zyee bunny jestes

Salmonella

tak to do rodzicow mozesz sie odnosic, a kity z Kremla wsadzic w swoj propagandowy zadek

johnny_klaus

Setki stron w necie https://naekranie.pl/aktualnosci/oscary-akademia-zmienia-standardy-kwalifikacji- nowe-wymagania-dotyczace-roznorodnosci-1599635587

Salmonella

szcze na to i na przekrecone newsy w stylu Russia Today, panial?

Salmonella

tak bo akurat twórcy tego filmu liczyli że będą tym filmem pretendować do Oskarów - ty tak serio

Tibn

Nie wiem na co liczyli twórcy filmu ale rozumiem, że ty wiesz?

Salmonella

nie bardziej niż ty pisząc swoje kocopoły

Tibn

Kocopoły to właśnie twój wysryw, ja wrzucam oficjalne rzeczy :)

Salmonella

czyli kopiuj wklej zero własnej inwencji czyli brak mózgu

Ken_ROY

Normalny biały człowiek nie powinien oglądać tego szajsu, a lewusy nie są normalnymi białym ludźmi.

citizenexceed

noo jak ty jestes tym normalnym bialym, to upadek bialej rasy jest kwestia czasu

master_of_vinyl_donuts

Jestem normalnym białym człowiekiem, Europejczykiem, a nie chorym z nienawiści lewusem nienawidzącym cywilizacji tegoż właśnie człowieka.

ocenił(a) film na 7
citizenexceed

Jesteś przykładem zdegenerowania obecnego społeczeństwa. Jesteś przykładem jak brak edukacji wpływa na możliwość manipulacji i wpajania propagandy.

citizenexceed

odwaznie jak na wyznawce komuchow w komzach