Jak oglądałem jak ten zachwalają ten statek a potem ten czarnoskóry wchodzi na dziób tego statku i krzyczy ze szczęścia apotem dostaje nagle batem po d... i znów krzyczy tylko tym razem nie ze szczęścia oraz wyjeżdża ten napis "Amistad 2" normalnie się śmiechu zwijałem prawie 10 minut. Prawie się ze śmiechu nie polałem:-)
To była chyba najlepsza parodia "Titanica" jaką widziałem, zna ktoś jakieś inne filmy parodiujące w ten sposób inne filmy?
To nie parodia Titanica gamoniu tylko Amistada. Film z 1997 roku w reżyserii Spielberga.
Wiem że to była parodia Amistada zresztą oglądałem ten film, ale scena z wchodzeniem dziób statku z rozłożonymi jak skrzydła rękami jest z Titanica gdzie Leonardo DiCaprio i Kate Winslet tak właśnie robili przytulając się wzajemnie zresztą to nie pierwsza parodia tego typu Leslie Nielsen w "Szklanką po łapkach" zrobił podobny skecz.
Wiem, bo oglądałem oba, ale ta scena w której ten czarny dostał pejczem po prostu wymiata:-) choć parodia leslie nielsen też była niczego sobie zwłaszcza gdy walnoł głową w most podczas odgrywania tej "Titanicznej" scenki:-)