PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=323143}

Straszny film 5

Scary Movie 5
2013
4,7 57 tys. ocen
4,7 10 1 57469
3,1 17 krytyków
Straszny film 5
powrót do forum filmu Straszny film 5

napewno Paranormal Activity", "Czarny łabędź", "Igrzyska śmierci", "Incepcja", "Oszukać przeznaczenie" i powieści "50 twarzy Greya i jeszcze jakieś

marcino241984

jeszcze jednym z głównych wątków jest "Mama"

ocenił(a) film na 4
marcino241984

Służące.

iwa633

Scena z ciastem z kupą? ;-)

ocenił(a) film na 4
spokowap

Taaaa :)

ocenił(a) film na 8
marcino241984

Była jeszcze "Genzea Planety Małp".

ocenił(a) film na 8
marcino241984

jeszcze Martwe zło :)

ocenił(a) film na 6
marcino241984

"Dom w głębi lasu". A w którym momencie "Igrzyska śmierci"?

ocenił(a) film na 3
Madx

jest fragment horroru Naznaczony. Również nie mogę skojarzyć w którym momencie była paradia Igrzysk śmierci.

ocenił(a) film na 7
marcino241984

moment z pudłem skojarzył mi sięz filmem sinister

ocenił(a) film na 6
marcino241984

nędznicy

ocenił(a) film na 5
vogelsang_2

paranormal activity !!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 5
Reznik

tylko którą część ?:))

ocenił(a) film na 4
Reznik

dwójka, ponieważ była służąca, którą wygnali za palenie kadzidła :D a moment z pudłem to faktycznie film Sinister, również mi się od razu skojarzyło :)

ocenił(a) film na 3
Masters3

Tak, dokładnie. Sinister ;P

ocenił(a) film na 5
marcino241984

Najłatwiej jeszcze się domyśleć,że sparodiowali ,,Dom w głębi lasu''-w tym filmie parodia tego filmu skupiała się na całej fabule.

ocenił(a) film na 8
JackRobertkokos

nie, parodia skupiała się na mama.

W którym momencie były igrzyska śmierci, oszukać przeznaczenie i nędznicy ? :D

ocenił(a) film na 5
izabella385

Nie widziałem żadnych momentów z tych trzech filmów co żeś napisał.Po oczach aż biło,że film też skupiał się na filmie pt ,,Dom w głębi lasu'' no i może na ,,Mamie'' ale nie oglądałem tego filmu więc nie wiedziałem.

ocenił(a) film na 8
JackRobertkokos

film skupiał się na mamie i paranormal activity, nawet dom był taki jak w II części

ocenił(a) film na 5
izabella385

Nie chodzi mi o ten dom tylko o ten co był na początku prawie filmu oraz pod koniec co Ci nastolatkowie zaczęli sobie obcinać kończyny :D

ocenił(a) film na 8
JackRobertkokos

no ok, to dom w głębi lasu, ale nie na tym się film skupiał najbardziej

izabella385

To akurat nie był "Dom w Głębi Lasu" tylko "Martwe Zło", chyba że to był jakiś mix :P Ale wątpię bo 3/4 motywów z tymi dzieciakami ma odpowiedniki w filmie (jedna laska na odwyku, skórkowa książka ze szwami, czytanie klątwy która "przywołuje" tego ducha z lasu który leci pół godziny i potem dzieciaki wariują etc etc) Obejrzyjcie a będziecie wiedzieć o czym mówię :P

ocenił(a) film na 8
ThePIT

oglądałam oba ;)
Poza tym na początku filmu było przytoczone 'Dom w głębi lasu', pewnie było to połączone tak jak Mama i Paranormal acitivity, które dobrze ze sobą zmieszali :D

izabella385

Było przytoczone bo "Dom w głębi lasu" to sam w sobie już parodia popularnych horrorów, w strasznym filmie to tylko nawiązanie, tak naprawdę to cały film najbardziej skupia się na filmach "Mama", "Paranormal activity" i "Evil Dead" którego de facto remake wyszedł w tym roku.

ocenił(a) film na 4
JackRobertkokos

"Może" na Mamie? Hmm - chyba raczej przede wszystkim na Mamie.

ocenił(a) film na 5
armal84

Chodziło mi bardziej,żeby poprzedni użytkownik domyślił się o jaki film mi chodziło,a wy tylko z tą ,,Mamą'' mi wyjeżdżacie.

ocenił(a) film na 4
ocenił(a) film na 3
Icanthelpit

Głównie Mama, Parnaormal Activity, Geneza Planety Małp, Czarny Łabędź, Martwe Zło, Incepcja, 50 twarzy Greya, Dom w głębi lasu.

ocenił(a) film na 4
marcino241984

z seriali "Jeden gniewny Charlie". I nie jestem pewna czy tu już naciągam za bardzo, ale ten taniec z początku to z utworu Shakiry - "Did it again"

ocenił(a) film na 3
knowakova

To w którym momencie były "Igrzyska Śmierci" ? Ja zauważyłam jeszcze nawiązanie do Piątku 13go z 2009, kiedy Snoop i McMiller szukają pola marychy- taki sam motyw był w powyższym reboocie ^ !