PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=323143}

Straszny film 5

Scary Movie 5
2013
4,7 57 tys. ocen
4,7 10 1 57469
3,1 17 krytyków
Straszny film 5
powrót do forum filmu Straszny film 5

Bardzo Dobry

ocenił(a) film na 8

Co wy ludzie mówicie. Ten film nie był aż tak najgorszy ale też nie był najlepszy z całej serii. było się z czego pośmiać np. Podobały mi się niektóre przyspieszone sceny przypominały mi skecze z "Benny Hill", ale były też sceny żałosne ale były tylko dwie: jedzenie z gównem (humor klozetowy), i ta impreza czajników albo co to było jak dla mnie zbędna scena. A tak ogólnie to ocena 8/10.

ocenił(a) film na 7
BDZ64

mnie osobiście impreza "odkurzaczy do basenu" się strasznie podobała xD patrząc na to z perspektywy Paranormal Activity. Ogólnie zgadzam się że film nie był taki zły. 3 i 4 były dużo gorsze

BDZ64

Według mnie najsłabszy z serii.

3 może 4 sytuacje dość śmieszne z całego filmu a to na 1:25h za mało.

Na prawdę liczyłem na więcej po twórcach filmu.

Część 3 i 4 na 100% były lepsze.

ocenił(a) film na 6
BDZ64

Party na basenie było niezłe. I tych dwóch ćpunków, z rekinem, co się bardzo przydał :D

ocenił(a) film na 7
BDZ64

Ja tam nie rozumiem negatywnych opinii, wiadomo, że film to żadne kino wysokich lotów, bo i nie takie było założenie twórców, ale był całkiem zabawny, poza tym dobrze sparodiowano wciągnięte do fabuły horrory i całkiem zgrabnie połączono je w fabularną całość. Zresztą nie wiem, może ocena zależy też od tego, czy ktoś oglądał "oryginalne" filmy, do których odwołuje się ta część? Na pewno przed obejrzeniem "piątej i ostatniej części czteroczęściowej trylogii" ;) jak się reklamuje Straszny Film 5, warto obejrzeć przede wszystkim horror "Mama", poza tym "Paranormal Activity", "Incepcję", "Martwe Zło" i "Czarnego Łabędzia". I coś jeszcze, nie wiem, do czego odwoływały się te fragmenty z inteligetnymi małpami. Moim zdaniem całkiem zgrabna parodia.

ocenił(a) film na 8
Gothabella

Małpy odwoływały sie do "Genezy planety małp":)

ocenił(a) film na 6
Gothabella

Oczywiście Dom w głębi lasu też jest nawiązanie w SM5 :) tylko nie wiem do czego było nawiązanie ze Snoop Doogiem i tym kolesiem z nim szedł ? jak ktoś wie to niech rzuci filmem

BDZ64

Dlatego ze trzeba mieć jakąś wiedzę na temat filmu i kinematografii, aby wiedzieć czego dotyczy dana parodia. Żaden humor klozetowy, a parodia sceny z filmu Służące (2011) notabene nominowanego do Oscarów plus 1 Oscar.