PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=594357}

Strażnicy Galaktyki

Guardians of the Galaxy
2014
7,5 269 tys. ocen
7,5 10 1 268728
7,1 74 krytyków
Strażnicy Galaktyki
powrót do forum filmu Strażnicy Galaktyki

Jeszcze zanim ogłoszono obsadę, mówiło się, że Strażnicy mają walczyć w Thanosem, który
pojawił się w scenie po napisach w "Avengers". Ale Thanosa w obsadzie nie ma. Teraz mówi się,
że będzie to Lee Pace, jako Ronan - Wielki Oskarżyciel, czyli rasa Kree. I tu pytanie - kim są
pozostali bad-guys? Czy myślicie, że głównym antagonistą będzie rasa Kree, a inni będą tylko
tłem, czy będzie kilku głównych antagonistów z różnych ras (Ronan, Nebula, Kolekcjoner) i jak
mogą być ze sobą powiązani?

ocenił(a) film na 8
taychelm

Obstawiałabym Nebulę i Kolekcjonera (tego drugiego szczególnie po scenie po napisach z nowego thora).

ocenił(a) film na 8
mg2212

No właśnie czytałem, że ma być Kolekcjoner po napisach w Thorze, tylko czy to oznacza od razu, że będzie odgrywał tę najbardziej znaczącą rolę. Z drugiej jednak strony domniemanym dziadkiem Nebuli jest Thanos. Może to będzie miało jakieś znaczenie dla fabuły? Na przykład: Thanos na razie w cieniu - jako gracz rozstawiający pionki, czyli Nebulę i Kolekcjonera, a Ronan na razie na pierwszym planie wśród antagonistów.

ocenił(a) film na 8
taychelm

Thanos ma się pojawić jako główny wróg dopiero w Avengers 3, więc w Guardians będzie na dalszym planie. Nebula została już nawet zapowiedziana jako villain, nie wiem jak z Ronanem.

ocenił(a) film na 10
mg2212

http://collider.com/guardians-of-the-galaxy-toys-spoilers/

mg2212

Samo to, że Thanos się pojawi strasznie mnie jara.

ocenił(a) film na 6
taychelm

ja tez wlasnie nie wiem co z thanosem, SPOILER
z tego co zrozumialam ze sceny po napisach to kolekcjoner sobie infinity gauntlet szykuje.albo szykuje ja dla thanosa. ale dlaczego loki zdecydowal sie oddac power gem ( bo to chyba to? ) kolekcjonerowi? nie mam pojecia. przeciez loki chcial uciec od thanosa, po co mu teraz 'pomaga'? chce sie zemscic? :d
marvel nigdy nie odpowiada na moje pytania, tylko z kazdym filmem dorzuca wiecej niewiadomych :D

ocenił(a) film na 10
Dochuu

thanos będze w filmie ;)

ocenił(a) film na 6
spawn_5

no bedzie,bedzie.....ale ta sprawa z power geme od lokiego to wciaz dla mnie wciaz zagadka xD

ocenił(a) film na 8
Dochuu

Może Loki, wiedząc że nie ucieknie przed potęgą Thanosa, chce mu się przypodobać. Coś jak "dam Ci power gem, ale nie karz mnie za porażkę z Mścicielami".

Dochuu

Nie rozumiem, kiedy oddał Power Geme?

The_Fallen

Aaaa chodzi o to, że Loki zmienia się w Odyna i rozkazuje? To by wyjaśniało czemu oddali Aeterhn Kolekcjonerowi.

ocenił(a) film na 6
The_Fallen

tak, chodzi mi o to. uwazam ze to loki-odyn kaze oddac kolekcjonerowi power gem.

Dochuu

W sumie to mogłoby mieć pewny sens. W Avengers w pewnej scenie gdzieś na początku gdy Loki dostaje berło jest ten sam tron który potem na końcu widać po napisach, na którym siedział Thanos, co może oznaczać. Może kolekcjoner też stoi po stronie Thanosa i kolekcjonuje dla niego artefakty by ten miał pełnie mocy Infinite Gauntlet,
Jeżeli tak to Wow!

ocenił(a) film na 6
The_Fallen

no tak, loki w avengers byl pod wladza thanosa. z tym ze ja myslalam ze on chce od niego uciec jak najdalej a nie dawac mu prezenty...? :\
raczej bankowo chodzi o infinity gauntlet, tessaract jest jednym z nich ( space gem?), power gem no i mind gem w berle lokiego.zostaly jeszcze trzy, pewnie je zobaczymy w gotg i thorze 3.

Dochuu

Od Thanosa nie da się uciec, tyle powiem ;)

ocenił(a) film na 6
The_Fallen

moze nie,ale po co samemu wracac? :) loki jest powszechnie uznany za martwego, mogl sie gdzies ukryc, miec swiety spokoj,cokolwiek....a tak igra z ogniem. chociaz chyba 'ten ty tak ma'

Dochuu

Thanos raczej i tak by go znalazł, on każdego znajdzie.

ocenił(a) film na 8
Dochuu

Już od zakończenia "Avengers" po sieci krąży teoria (najprawdopodobniej prawdziwa), że Loki cały czas pracuje dla Thanosa. Specjalnie dał się złapać, aby wrócić po Infinity Gauntlet, która jest (a przynajmniej była w Thorze 1) w Asgardzie.

ocenił(a) film na 7
taychelm

Ronan głównym przeciwnikiem. Nebula i Kolekcjoner jako 'wspomagający antagoniści' ; )

ocenił(a) film na 10
Morduch

A co z galactusem?? Kiedy w końcu będzie wrogiem? ;/

ocenił(a) film na 7
wolverine11

Z Galactusem jest ten problem, że do w miarę "urealnionego" universum kinowego Marvela, on po prostu nie pasuje. Postać, która pożera planety? Nie sądzę, aby ktokolwiek sie na to pisał skoro pomysł na "Planet Hulk" i "World War Hulk" też upadł.
P.S. Bardzo możliwe też, że prawa do postaci Galactusa należą do Fox'a(Silver Surfer należy, więc Galactus pewnie też)

ocenił(a) film na 9
Morduch

Wszystko związane z Fantastyczną Czwórką i Srebrnym Surferem należy do Foxa więc...