PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10024961}

Stolik kawowy

La mesita del comedor
2022
6,1 2,8 tys. ocen
6,1 10 1 2767
6,1 7 krytyków
Stolik kawowy
powrót do forum filmu Stolik kawowy

Wybaczcie ogromny spoiler, ale chciałabym poznać Wasze opinie. Film na początku wydawał mi się intrygujący i naprawdę trzymający w napięciu, choć po klasyfikacji filmu spodziewałam się więcej humoru, a tymczasem dostałam dramat. Bardzo chciałam zobaczyć, jak główny bohater wyjaśni tę makabrę, jednak im dalej w las tym mój entuzjazm nieco malał. Trochę mi się dłużyło, a już najbardziej nie kupuję sposobu wypadku z dzieckiem- on upuścił to dziecko na szybę? I ta szyba odcięła mu głowę niczym gilotyna? Trochę to naciągane jak dla mnie... Co myślicie?
Mimo wszystko polecam. Oczywiście nie każdemu.

ocenił(a) film na 5
Paulaaa8

Zbyt dosłownie odbierasz obraz który ma byc przenośnią. Bo co sie dzieje gdy dziecku pod opiekę dasz dziecko ? Nieszczęście. Dlaczego Jezus i Maryja? Bo ona mu zawsze matkowała, wszystko wiedziała lepiej i robiła z niego ofiarę losu

maciekb80

Raczej Jesus i Maria czyli dwa popularne imiona hiszpańskie. Oczywiście w Polsce zawsze trafi się ktoś kto będzie się doszukiwać drugiego dna w imionach.

maciekb80

Nie skupiałabym się na biblijnych imionach. To że ktoś w opisie filmu uznał to za nie przypadkowe jednak niczego nie generalizuje

użytkownik usunięty
Paulaaa8

żadnego dramatu i makabry zwykły szajs

ocenił(a) film na 8

Widze ze wszedzie sie wpi*erdolisz z takim komentarzem. Bolec musi co ? XD

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
niemamksywki

taki jaki chcę aby był, i robi to nie zły szum tutaj, WY Znawcy !!!

ocenił(a) film na 8

Tak jak twój komentarz, profil i życie.

użytkownik usunięty
Sarin

taki jaki chcę aby był, i robi to nie zły szum tutaj, WY Znawcy !!!

ocenił(a) film na 8
Sarin

Pięknie powiedziane. Pozdrawiam

Paulaaa8

Moim zdaniem on po prostu rzucił dzieckiem o stolik bo nie był w stanie znieść jego płaczu. Zrobił to pod wpływem chwili (absolutnie nie tłumaczę jego zachowania) Jest pokazane jak bardzo nie był gotowy na to żeby zostać ojcem. Sam zresztą o tym mówił.On tego nie chciał i tu widzimy że nie można nikogo zmuszać do macierzyństwa czy ojcostwa. Jedni pokochają dziecko zaraz po urodzeniu a innym potrzeba czasu i pomocy specjalistów żeby do takich sytuacji jednak nie dochodziło.

ocenił(a) film na 7
kahamuha

Całkiem prawdopodobne,zachowanie,głównego bohatera, durny impuls i tyle choć dla wielu nie zrozumiały,pole do popisu dla psychologów i psychiatrów.

chimeryk

Ja mysle, ze on sie potknal czy cos w tym stylu.

ocenił(a) film na 7
madeleine_eng

Też mi to przyszło do głowy,tylko że później.

ocenił(a) film na 7
chimeryk

Sądząc po jego późniejszym zachowaniu myślę że to był wypadek...zważywszy na np jego łzy ,zdenerwowanie, skruchę. Po za tym starał się go uspokoić gdy płakał, a po wypadku był w ciężkim szoku.,i długo nie mógł się otrząsnąć...Owszem ukrywał to bo co miał zrobić...Nie wyobrażam sobie nawet takiej sytuacji, takiego bólu... Oczywiście możemy tylko dociekać,ale , cóż...

ocenił(a) film na 7
Agnieszka_Podrucka

Zgodzę się z tym że to mógłby być wypadek,to najbardziej prawdopodobny scenariusz,czemu dałem wyraz we wpisie na forum kilkanaście dni temu.Ale myślę że irracjonalne postępowanie i dwoistość ludzkiej natury,nie wyklucza celowego działania w przypadku ludzi którzy nie potrafią panować nad swoim zachowaniem i emocjami.Dlatego, bez względu na to czy był to wypadek lub celowe (irracjonalne) działanie bohatera, to jego późniejsze zachowanie było by podobne do tego opisanego przez Panią,choć sądzę że intensywność i sposób przeżywania był by inny,ale to tylko moje gdybanie.