PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=559553}
5,2 7,4 tys. ocen
5,2 10 1 7403
3,0 2 krytyków
Stalingrad
powrót do forum filmu Stalingrad

O filmie dowiedziałem się dzisiaj, po tel. zniesmaczonego kolegi, który ledwo wyszedł z kina. Wg
niego gniot straszny.
Uwielbiam filmy wojenne, 9 kompania była całkiem, całkiem. Jestem ciekaw czy kolejne rosyjskie
dzieło utrzyma poziom poprzednika i czy warto tracić czas na to nowe cudo :)

Produkcja niemiecka z 93r była rewelacyjna, a jak się spisali nasi wschodni "sąsiedzi" ?

ocenił(a) film na 7
szymi82s

Uprzedzam, że to nie jest film o Bitwie o Stalingrad jako całości, lecz kilkudniowa historia rozgrywająca się podczas niej.

ocenił(a) film na 1
szymi82s

lepiej zapuścić film z 93 niż iść do kina na to "cudo"...zawiodłem się...myślałem że przy tym budżecie zobaczę bitwę o Stalingrad prawie na żywo...a mamy melodramat w jednym budynku pośród ruin...polecam fanom kina SF, nie polecam zainteresowanym II WŚ

ocenił(a) film na 3
mati8482

ten film był tak absurdalnie zły ,że nie wiem co powiedzieć.Oglądanie dla mnie filmów wojennych to męka ,zawsze drażnią mnie kartonowe udawane czołgi , złe mundury czy dystynkcje .
Ale w tyj superprodukcji poziom kichy jest nie do przyjęcia.
9 Kompania - perełka
Okręt-mistrzostwo
Bestia -perła z lamusa
ale to coś.
Mam cichą nadzieję że Putin kiedy zobaczył ten film to zorganizował mała wycieczkę na białe niedźwiedzie dla scenarzysty i producenta a
reżyser dostał 5 lat łagru .

ocenił(a) film na 1
Sepp06

"Mam cichą nadzieję że Putin kiedy zobaczył ten film to zorganizował mała wycieczkę na białe niedźwiedzie dla scenarzysty i producenta a reżyser dostał 5 lat łagru "

Myślę że na budżet filmu zrzucili się oligarchowie, film zrobili tanim kosztem (efekty specjalne obrobili co najwyżej na pentiumie I ), a resztą kasy podzielili się ze wspomnianym :) W Polsce ten system dystrybucji kasy będzie się nazywał Inwestycje Polskie czy jakoś tak :D