O filmie dowiedziałem się dzisiaj, po tel. zniesmaczonego kolegi, który ledwo wyszedł z kina. Wg
niego gniot straszny.
Uwielbiam filmy wojenne, 9 kompania była całkiem, całkiem. Jestem ciekaw czy kolejne rosyjskie
dzieło utrzyma poziom poprzednika i czy warto tracić czas na to nowe cudo :)
Produkcja niemiecka z 93r była rewelacyjna, a jak się spisali nasi wschodni "sąsiedzi" ?
Uprzedzam, że to nie jest film o Bitwie o Stalingrad jako całości, lecz kilkudniowa historia rozgrywająca się podczas niej.
lepiej zapuścić film z 93 niż iść do kina na to "cudo"...zawiodłem się...myślałem że przy tym budżecie zobaczę bitwę o Stalingrad prawie na żywo...a mamy melodramat w jednym budynku pośród ruin...polecam fanom kina SF, nie polecam zainteresowanym II WŚ
ten film był tak absurdalnie zły ,że nie wiem co powiedzieć.Oglądanie dla mnie filmów wojennych to męka ,zawsze drażnią mnie kartonowe udawane czołgi , złe mundury czy dystynkcje .
Ale w tyj superprodukcji poziom kichy jest nie do przyjęcia.
9 Kompania - perełka
Okręt-mistrzostwo
Bestia -perła z lamusa
ale to coś.
Mam cichą nadzieję że Putin kiedy zobaczył ten film to zorganizował mała wycieczkę na białe niedźwiedzie dla scenarzysty i producenta a
reżyser dostał 5 lat łagru .
"Mam cichą nadzieję że Putin kiedy zobaczył ten film to zorganizował mała wycieczkę na białe niedźwiedzie dla scenarzysty i producenta a reżyser dostał 5 lat łagru "
Myślę że na budżet filmu zrzucili się oligarchowie, film zrobili tanim kosztem (efekty specjalne obrobili co najwyżej na pentiumie I ), a resztą kasy podzielili się ze wspomnianym :) W Polsce ten system dystrybucji kasy będzie się nazywał Inwestycje Polskie czy jakoś tak :D