Pewnie lepszym filmem, byłby Polski wojenny, gdyby takowy był, ale nie ma.. są dwa z 2021 roku, ale oba żałosne.. Po za tym, ja w tym filmie nie widziałem "propagandy", tylko patriotyzm, co jest raczej normalne, gdyż każdy kraj, robi patriotyczne filmy wojenne.. ale co ja tobie będę tłumaczył, osobie która najwyższe oceny daje bajkom..?? może do wojennych filmów, musisz jeszcze dorosnąć?
Ebola powiedział prawdę. Obejrzyj sobie dokument pt. Majdan, zobaczysz jak usa podjudzało ukrów, by ci gnębili Rosjan na ziemiach ukraińskich. Ten film jest zafałszowany, a prawda jest zupełnie inna. Nie piszę tego bo sikam z radości gdy widzą Putina, Putin to bezwzględny morderca, jak zresztą każdy przywodca byłego ZSRR, do którego Putin pragnie powrócić, jednak historia już napisała wydarzenia w Dombasie i Majdanie. Problem jest taki, że banderowców nie zmienisz, tak jak zarzynali Polaków, tak robili ze swoimi.
Ale ja wcale nie twierdze, że film ukazuje prawdę, tylko że jest patriotyczny, podobnie zresztą, jak każdy Hollywoodzki film wojenny.. Amerykanie, również w swoich filmach bardzo często mijają się z prawdą i przedstawiają zafałszowany obraz historii, a pomimo tego, filmy te są zawsze wysoko oceniane, a nawet nagradzane.. więc skąd taka krytyka, co do tego akurat filmu? Czy chodzi tylko o to, że to produkcja z UA a tamte są z USA?? To trochę rasistowskie podejście, jak dla mnie.. Ja nie wnikam w wiarygodność tego filmu, oceniam go pod względem miodności, akcji itd. i uważam, że jest on zrobiony dość dobrze i całkiem przyjemnie spędziłem na nim czas. Oglądając filmy tego typu, oczekuję przede wszystkim, że będę się dobrze bawił i ten film spełnił moje oczekiwania. A co do historii w nim zawartej, no cóż.. wiadomo, że to fikcja, ale przecież to nie jest żaden dokument, czy film oparty na faktach.
ale zadziwia jak ten typek wyżej broni filmiku propagandowego nt. skrajnego nacjonalizmu ukraińskiego, natomiast przeszkadza mu film o polski wojenny, typowe wytresowanie wymużdzonego polactwa, "Dmowski beee, Bandera nazista super !!", nie rozumiem tego narodu i już nigdy nie zrozumiem.