Witam, nie wiecie czy może gdzieś w sieci krąży już oficjalny zwiastun Skyfall z polskimi napisami? Niestety moja angielszczyzna nie pozwala mi go zrozumieć w pełni :)
Dawno mnie tu nie było :)
Zwiastun "Skyfall" w porównaniu do słabego teasera jest wręcz genialny. Myślę że dostaniemy Bonda klasy CR, który będzie czymś więcej niż tylko efektownym kinem akcji. Elementów czysto Bondowskich także będzie więcej; nowy Q, klasyczny Aston Martin czy też słynne powitanie. Jeżeli w film będzie wplecione jeszcze "James Bond theme" to chyba odlecę :)
Właśnie czekałem na twoją opinie Robercie . Tak jak mówisz ,ten drugi dłuszy zwiastun jest po prostu wyśmienity .Jest też wiencej elementów czysto Bondowskich ,nowy Q ,klasyczny Aston Martin ,no i wreście Bond przedstawia się jako :Bond ,James Bond .Mam nadzieje ze tej kwesti nie usuną ,bo w tym drugim miedzynarodowym zwiastunie ona jest ,a w tym drugim ale oficjalnym zwiastunie tego nie ma .Ciekawe też czy bedzie ten słynny strzał na początku jak się zaczyna film ,i czy bedzie wiencej humoru ?
Sam Craig zapewniał o większej ilości humoru, ale bardziej czarnego, co widać w dialogach pomiędzy Bondem a Silvą.
Powitanie Bonda będzie na 100%. Nie wierzę że usuną tę scenę po dostaniu się jej do naszej ogólnej świadomości po premierze zwiasuna. Nie odważą się :) Potwierdza się także że budżet "Skyfall" jest faktycznie mniejszy od 4 ostatnich filmów serii.
Niby na IMDB widnieje 200 milionów zielonych, to faktycznie wynosi on ok. 135 milionów ( wg. wikipedii 150 mln). Także rozmachem (ale nie to jest najważniejsze) nie pobije poprzedników; poza zamachem w metrze, paroma wybuchami, będzie jedna duża scena akcji; sekwencja pociągowa (motocykle z trailera też wchodzą w jej część) gdzie Bond pozoruje swoją śmierć; prawdopodobnie będzie to już na początku filmu.
Co do gunbarrela sam jestem ciekaw, ale przeczucie mam, że będzie na samym początku, jak za starych czasów.
No to naprawdę zapowiada się pasjonująco !!! Podobały mi się w tych zwiastunach niektóre teksty Bonda np Pewni ludzie będą chcieli nas zabić ,My zabijemy ich pierwsi ! albo dialog Bonda miedzy Silvą .:Kazdy ma jakieś hobby ,Silva :A jakie jest twoje ? Bond -Powstać z Umarłych !!! Ciekawe w jakim celu to się odnosiło ?
czarny humor? mi sie z kolei słowa " Pewni ludzie będą chcieli nas zabić ,My zabijemy ich pierwsi" nie podobały :]
Jeszcze fajna była scena w której Bond wychodzi z opresji w akcji z pociagu i poprawia sobie mankiet koszuli ,to takie klasyczne nawiązanie do starych Bondów np Brosnan jadać czołgiem po Petesburgu poprawiał sobie krawat ,gdy miał chwile wytchnienia . Wszystko Robercie idzie w dobrą stronę !!!
na podstawie tego trailera http://www.escapistmagazine.com/videos/view/movie-trailers/6105-Skyfall-Trailer
James Bond: It's gone
M: You both know what’s at stake here?
Eve: There isn't much road left
M: Take the bloody shot
Lew: Arghhh
M: What do you say about a man like that?
Gareth Mallory: Three months ago, you lost the drive containing the identity of every agent embedded in terrorist organizations across the globe
James Bond: 007 reporting for duty
M: Where the hell have you been?
James Bond: Enjoying death
Gareth Mallory: I have only one question, why not stay dead, there is no shame in saying you lost the stone
Tekst na laptopie: Think on your sins
James Bond: They were targeting her. They wanted her to see it
(prawdopodobnie Bill Tanner ale nie jestem pewny): Welcome to the new MI6
Q: I'm your Quartermaster
James Bond: You must be joking
Q: The Walther PPK/S has a nine-millimeter short. It's been coded to your palmprint so only you can fire it. Less of a random killing machine, more of a personal statement.
James Bond: Q
Q: 007
James Bond: I want to meet your employer
Sévérine: How much do you know about fear?
James Bond: All there is
Sévérine: Not like this. Not like him
Silva: Just look at you, chasing spies
Silva: England, MI6
Silva: She sent you up to me, knowing you're not ready, knowing you would likely die. Mommy was very bad.
Silva: The two survivors
Silva: This is what she made us
James Bond: Everyone needs a hobby...
Silva: So what's yours?
James Bond: Resurrection.
Skyfall
tłumaczenie PL: http://www.escapistmagazine.com/videos/view/movie-trailers/6105-Skyfall-Trailer
James Bond: Zginęło
M: Oboje wiecie co jest tutaj stawką?
Eve: Kończy się droga
M: Oddaj cholerny strzał
Lew: Arghhh
M: Co powiesz o takim człowieku?
Gareth Mallory: Trzy miesiące temu straciłaś dysk zawierający tożsamość każdego agenta osadzonego w organizacjach terrorystycznych na całym świecie
James Bond: 007 melduje się na służbę
M: Gdzie byłeś do cholery?
James Bond: Cieszyłem się śmiercią
Gareth Mallory: Mam tylko jedno pytanie, dlaczego nie pozostałeś martwy, nie ma w tym wstydu mówiąc że straciłeś... stone (?)
Tekst Na laptopie: Pomyśl o swoich grzechach
James Bond: Namierzali ją. Chcieli, żeby to zobaczyła
(?): Witamy w nowym MI6
Q: Jestem twoim zaopatrzeniowcem
James Bond: Chyba żartujesz
Q: Walther PPK/S dziewięć milimetrów. Był kodowany do twoich lini papilarnych, tylko ty możesz z niego strzelać. Mniej jako losowa maszynka do zabijania, więcej jako prywatne zobowiązanie.
James Bond: Q
Q: 007
James Bond: Chcę spotkać się z twoim pracodawcą
Séverine: Ile wiesz o strachu?
James Bond: Wszystko co jest
Séverine: Nie tak jak to. Nie tyle co on
Silva: Spójrz na siebie, ganiasz szpiegów
Silva: Anglia, MI6
Silva: Ona cię przysłała do mnie, wiedząc, że nie jesteś gotowy, wiedząc, że prawdopodobnie zginiesz. Mamusia była bardzo zła.
Silva: Dwóch rozbitków
Silva: To jest to co nam zrobiła
James Bond: Każdy potrzebuje hobby ...
Silva: Więc jaki jest twoje?
James Bond: Zmartwychwstanie.
Skyfall
w trailerach pojawia się jeszcze słowo [Q]uartermaster
http://en.wikipedia.org/wiki/Quartermaster
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kwatermistrz
http://en.wikipedia.org/wiki/Q_(James_Bond)
Nowe plakaty: http://www.mi6-hq.com/sections/articles/bond_23_poster_uk_characters.php3?s=bond 23&id=03240
Jak Wam się podobają ? :)
jestem troche zawiedziony wrogiem Bonda którego gra Javier Bardem, myślałem że to będzie przeciwnik z krwi i kości taki ekscentryczny milioner, może jakiś najemnik, fanatyk Ferrari, pięknych kobiet, wielkich posiadłości, Włochy itd... a tu jakiś upadły fanatyk dzieł sztuki z utlenionym kolorem włosów :/