PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 289 tys. ocen
7,4 10 1 289270
7,4 71 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall
katiaD_filmweb

moze misja?

ocenił(a) film na 8
MarooNoo

Też tak podejrzewam; możliwe że to kryptonim tajnej operacji.

ocenił(a) film na 9
robert_28

Wcześniej była chyba spekulacja na temat znaczenia tego słowa, że tu chodzi o upadek czy coś w tym stylu a potwierdzić to mają sceny z trailera gdzie jest scena w slow motion jak ktoś spada (zapewne Daniel Craig) :)

wesolyromekvlog

pozyjemy zobaczymy ;) jak znajde jakis news to sie z wami podziele :)

ocenił(a) film na 7
robert_28

Gdzieś na youtube był zwiastun Skyfall po włosku czy hiszpańsku i był tytuł tego zwiastuna taki :Operation Skyfall .Wiec tak jak mówicie ze może to być tytuł tajnej misji czy operacji .

ocenił(a) film na 5
katiaD_filmweb

wg mnie będzie tak:
Skyfall - nazwa posiadłości w której wychowywał się Bond, pewnie chodzi o tą chatkę puchatka która przewija się w trailerze, M i Bond patrzą na nią stojąc na pagórku obok starego Aston Martina, mgła, stare wspomnienia, pierwsze ciągnięcie za włosy dziewczynek, uciekanie z lekcji, posiadówy na trzepaku, zabawy w podchody, pierwsza zabita wiewórka z pistoletu z tłumikiem itd, to wszystko powróci, stare wspomnienia......
Skyfall - upadek agentów MI6 bo według trailera M zgubiła pendrive'a z nazwiskami agentów którzy działali pod przykryciem, byli osadzeni w organizacjach terrorystycznych na całym świecie i przez nią zginęli, pewnie tutuł filmu będzie miał tu jakiś dwojaki sens
- kim jest Silva (Javier Bardem) ? słyszałem że może być prawdziwym synem M, albo byłym agentem MI6

luki29

Slaby trolling :|

ocenił(a) film na 7
luki29

Też mi się tak wydaje, według strony filmowej MI6, Skyfall, to nazwa tego dworku w Szkocji, o ile się nie mylę chodzi własnie o Skyfall Lodge. Co do Silvy, wydaje mi się,żeby nie był synem M mimo,że padają słowa ''Mamsia była bardzo niegrzeczna'' , które można różnie interpretować. Natomiast tu się zgadzam,że mógłbyć dawnym agentem MI6. Słowo ''Mamusia'', którgo w trailerze użył Silva może oznaczać Anglię, jako kraj, który wysyłał go na misję. M mogła go w coś wpakować i dlatego pragnie zemsty, przebiera się w strój brytyjskiego policjanta, aby mieć z nią bezpośredni kontakt by ją załatwić Strój mógł mieć poprzez zabicie innego gliniarza, albo poprzez skorumpowanie, albo jakoś zdobyć. Tego nie wiem. Ja to tak interpretuje po swojemu. Czekam kiedy pojawi opis filmu, mam nadzieję,że jeszcze we wrześniu.

użytkownik usunięty
katiaD_filmweb

To po angielsku się nazywa spadające niebo

ocenił(a) film na 8

o, rly?

ocenił(a) film na 9

Spadające niebo? Hmmm... Poważnie? Jest to kryptonim misji, którą miał wykonać Bond. W jednej ze scen trailera 007 odpowiada na pytania jakiegoś gościa z MI6.
Agent - Skyfall?
Bond - Done
Oczywiście wszystkiego dowiemy się w filmie.

Valmont_3

juz się pojawiły przecieki w necie, ze to misja :)

RayBan

No misja.... :)))) Bravo geniuszu :)))

ocenił(a) film na 10

Kurczak mały? :P

SKYFALL to po Szwedzku ULEWA