PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631143}
6,8 127 tys. ocen
6,8 10 1 126556
6,1 27 krytyków
Sinister
powrót do forum filmu Sinister

No właśnie, oglądałem wczoraj Sinister i powiem wam, że nie było takiej sceny, która tak naprawdę skłoniłaby mnie do własnych przemyśleń, w nocy spałem spokojnie ;D. Chciałbym pooglądać taki naprawdę straszny horror. Co polecacie ?

dawid10809

zmierzch jako horrror ma u mnie 5 ale jako romansidło m,a 8

zawpork

Obecność

smiles

NAJSTRAszniejszy według mnie Widmo. MEGA straszny horror

ocenił(a) film na 7
mikolajfcb

Ale ten oryginalny?

tomiszczak

niewiem , wiem że jest to wersja tajlandzka :P

ocenił(a) film na 6
mikolajfcb

tajlandzka czyli oryginalna :) dobry film.

ocenił(a) film na 6
smiles

tylko jesli ktos lubi horrory z ,,jump'' scenami typu skrzypiace szafki i stukajace drzwi. Mnie obecnosć wynudzila bo cala groza się na tym opierała.

ocenił(a) film na 7
zawpork

Jeszcze mi się przypomniał film Nieodebrane Połączenie. W którym była bardzo konkretna finałowa scena w opuszczonym szpitalu. Pamiętam że oglądałem to pierwszy raz w warszawskiej Kinotece i jak wracałem z grupką dziewczyn to nieźle się baliśmy.

ocenił(a) film na 9
zawpork

Mnie osobiście przestraszył dość mocno czwarty stopień, jeżeli oczywiście ogląda się w odpowiednich warunkach i się człowiek trochę nakręci

ocenił(a) film na 6
zawpork

Sinister jest wg mnie cienkie, jestem swiezo po seansie i naprawde bez rewelki. Myslalam, ze bedzie lepsze. O niebo lepsze jest i polecam OBECNOSC. To jest fajny film, jesli kogos interesuja duchy i takie paranormalne akcje. Ja sie az poryczalam. CO CI POLECIC NAPRAWDE? NA YT WEZ SOBIE OBCZAJ EGZORCYZMY ANNELIESE MICHEL. To jest cos prawdziwego wyjetego z zycia... Jak puscilam fragment kolezance, nie chciala dalej ogladac i kazala mi to wylaczyc. Oczywiscie no kazdy woli cos innego. Ja z racji, ze obejrzalam sporo horrorow, bo od dawien dawna lubie chyba najbardziej ten wlasnie gatunek filmu, to wole filmy w/w typu sily nadprzyrodzone, duchy, nawiedzania. Wyskakujaca geba przed kamere juz tak nie straszy. Oczywiscie jest masa filmow, jesli nie znasz o polecam BLAIR WITCH PROJECT. Stary film, jeden z pierwszych jesli nie debiut wsrod filmow kreconych kamera "z reki", za tym poslzi tworcy PA. Atmosfera total masakra... Naprawde polecam ci ten filmik z YT, jesli obejrzysz to chetnie przeczytam, jakie wrazenia... Mysle, ze nic tak naprawde czlowieka nie rpzeraza, jak fakt starcia sie z diablem i ogolnie wszystkie "ozdoby" temu towarzyszace, glosy wydobywajace sie z ust mlodej kobiety itp... To moze naprawde napsuc krwi w trakcie seansu! Ja sie zabieram na dniach przy wolnej chwili obejrzec w koncu ten film sama, na spokojnie, bez znajomych i bez wrzaskow... :D. Mam nadzieje, ze mi pikawa nie siadzie i nie bede wzywac karetki :D. Mimo, iz wiem,czego sie spodziewac, juz raz widzialam ten film, to nadal sie boje. Mnie to przeraza...

ocenił(a) film na 6
zawpork

Najstraszniejszze horrory jakie oglądałem w życiu? Hmmmm...
10. Udręczeni (2009)
9. Apartament/APT (2006)- azjatycki
8. Kobieta w Czerni (2012)
7. Ju-On (2000)
6. Egzorcyzmy ER (2005)
5. Przypadek 39 (2009)
4. Delikatna (2005)
3. Egzorcysta (1973)
2. Naznaczony (2011)
1. Shutter- Widmo (2004, wersja azjatycka)

Takie moje TOP10 najstraszniejszych horrorów. Co nie oznacza, że najlepszych, bo gdybym miał wybrać najlepsze na liście znalazły by się takie pozycje jak: Lśnienie, Coś, Demon- Historia Prawdziwa, Dziwny Lokator, Plaga, Droga Śmierci, Gothika i kilka innych, które może nie są aż tak straszne, ale atmosfera i klimat był niesamowity.

ocenił(a) film na 6
zawpork

Chcesz obejrzeć naprawdę straszny horror. Znam tylko jeden, który wywarł na mnie wrażenie. Noroi - przykład mistrzostwa japońskiej szkoły horroru. Jest to jeden z tych ryjących banie więc wrażeń zapewni na pare dni.

użytkownik usunięty
Mongoose

Noroi bardzo dobry paradokument, też polecam.

ocenił(a) film na 7
zawpork

Straszny film 5

ocenił(a) film na 5
TheAmazingPudding

"Lśnienie" - uwielbiam.
"Shutter" - wersja tajlandzka czy tam azjatycka, nie wiem konkretnie.
No i właśnie "REC" 1 .
A sentyment mam do "The Blair Witch Project".

ocenił(a) film na 8
zawpork

Po zwiastunie wydawał sie straszny ale po obejrzeniu nie był juz taki straszny, ale świetny film

ocenił(a) film na 6
zawpork

Session 9, mistrz klimatu

plone

Jak sobie przypomnę to krzesło na środku obdartego korytarza.... brrrrrr. horror naprawdę dobry.

ocenił(a) film na 8
zawpork

Obejrzyj horror MAMA.

ocenił(a) film na 7
aproxx

Czwarty stopień, ewentualnie Obecność. Przy odpowienim klimacie można nieźle sie nakręcić.

zawpork

1.Egzorcyzmy Emily Rose
2. Widmo
3.Obecność
4. Paranormal Activity (Taa, śmiejcie się, była 23, ja sama w domu i oglądam PA - nieźle zryło mi banie)
5. REC

A z takich popieprzonych mega to Martyrs i Srpski film, ale to dla hardcorowców;)

ocenił(a) film na 7
zawpork

The fourth kind
Hide and seek
El Orfanato
The Conjuring
Za klimat wyróżniłbym jeszcze The Others.

zawpork

Na The Blair Witch Project zasnąłem, a oglądałem go kiedy wielu ludzi było przekonanych, że to film na faktach ze znalezionej kamery.
Podobał mi się film "Zejście". Ciemno w pokoju, dźwięk na kinie domowym.
Jedyny, który faktycznie mnie ruszył to był HOSTEL ponieważ na koniec uświadamia widzowi, że to wszystko jest możliwe...

ocenił(a) film na 9
zawpork

Martyrs. Skazani na śmierć. - jeśli lubisz krawe horrory.
Jeżeli nie, naznaczony 1 i 2.

zawpork

Co polecamy? To zależy czy po horrorze oczekujesz, żeby straszył Cię wyskakującymi nagle pokracznymi mordami, hektolitrami krwi i latajacymi flakami, czy chcesz, żeby straszyl kilkamtem, nastrojem, tym czymś więcej, czymś nieobecnym... Jeśli wybierasz opcję drugą to polecam "Kobietę w czerni" i pierwsze "Blair Witch Project". Polecam oglądać nocą, na słuchawkach, w samotności... Po seansie wyprawa do toalety może być niezwykle trudna... ;)

hezron

Hahaha, bardziej to drugie :), rozwalił mnie twoj komentarz.

zawpork

"Inni" z Nicole Kidman i "Omen" klasyk

ocenił(a) film na 5
zawpork

Babadook

ocenił(a) film na 5
zawpork

Naznaczony ;)

ocenił(a) film na 6
zawpork

Oryginalny Omen.

zawpork

Lśnienie

ocenił(a) film na 3
zawpork

1.Obecnosc
2.Cos (1982)
3.Shutter Widmo (wersja Azjatycka)
4.Amityville
5.Paranomal Activity

ocenił(a) film na 7
zawpork

Dla mnie obecność była fajna, nie tylko przez toże momentami była straszna ale przez fabułe ;)