No właśnie, oglądałem wczoraj Sinister i powiem wam, że nie było takiej sceny, która tak naprawdę skłoniłaby mnie do własnych przemyśleń, w nocy spałem spokojnie ;D. Chciałbym pooglądać taki naprawdę straszny horror. Co polecacie ?
tylko jesli ktos lubi horrory z ,,jump'' scenami typu skrzypiace szafki i stukajace drzwi. Mnie obecnosć wynudzila bo cala groza się na tym opierała.
Jeszcze mi się przypomniał film Nieodebrane Połączenie. W którym była bardzo konkretna finałowa scena w opuszczonym szpitalu. Pamiętam że oglądałem to pierwszy raz w warszawskiej Kinotece i jak wracałem z grupką dziewczyn to nieźle się baliśmy.
Mnie osobiście przestraszył dość mocno czwarty stopień, jeżeli oczywiście ogląda się w odpowiednich warunkach i się człowiek trochę nakręci
Sinister jest wg mnie cienkie, jestem swiezo po seansie i naprawde bez rewelki. Myslalam, ze bedzie lepsze. O niebo lepsze jest i polecam OBECNOSC. To jest fajny film, jesli kogos interesuja duchy i takie paranormalne akcje. Ja sie az poryczalam. CO CI POLECIC NAPRAWDE? NA YT WEZ SOBIE OBCZAJ EGZORCYZMY ANNELIESE MICHEL. To jest cos prawdziwego wyjetego z zycia... Jak puscilam fragment kolezance, nie chciala dalej ogladac i kazala mi to wylaczyc. Oczywiscie no kazdy woli cos innego. Ja z racji, ze obejrzalam sporo horrorow, bo od dawien dawna lubie chyba najbardziej ten wlasnie gatunek filmu, to wole filmy w/w typu sily nadprzyrodzone, duchy, nawiedzania. Wyskakujaca geba przed kamere juz tak nie straszy. Oczywiscie jest masa filmow, jesli nie znasz o polecam BLAIR WITCH PROJECT. Stary film, jeden z pierwszych jesli nie debiut wsrod filmow kreconych kamera "z reki", za tym poslzi tworcy PA. Atmosfera total masakra... Naprawde polecam ci ten filmik z YT, jesli obejrzysz to chetnie przeczytam, jakie wrazenia... Mysle, ze nic tak naprawde czlowieka nie rpzeraza, jak fakt starcia sie z diablem i ogolnie wszystkie "ozdoby" temu towarzyszace, glosy wydobywajace sie z ust mlodej kobiety itp... To moze naprawde napsuc krwi w trakcie seansu! Ja sie zabieram na dniach przy wolnej chwili obejrzec w koncu ten film sama, na spokojnie, bez znajomych i bez wrzaskow... :D. Mam nadzieje, ze mi pikawa nie siadzie i nie bede wzywac karetki :D. Mimo, iz wiem,czego sie spodziewac, juz raz widzialam ten film, to nadal sie boje. Mnie to przeraza...
Najstraszniejszze horrory jakie oglądałem w życiu? Hmmmm...
10. Udręczeni (2009)
9. Apartament/APT (2006)- azjatycki
8. Kobieta w Czerni (2012)
7. Ju-On (2000)
6. Egzorcyzmy ER (2005)
5. Przypadek 39 (2009)
4. Delikatna (2005)
3. Egzorcysta (1973)
2. Naznaczony (2011)
1. Shutter- Widmo (2004, wersja azjatycka)
Takie moje TOP10 najstraszniejszych horrorów. Co nie oznacza, że najlepszych, bo gdybym miał wybrać najlepsze na liście znalazły by się takie pozycje jak: Lśnienie, Coś, Demon- Historia Prawdziwa, Dziwny Lokator, Plaga, Droga Śmierci, Gothika i kilka innych, które może nie są aż tak straszne, ale atmosfera i klimat był niesamowity.
Chcesz obejrzeć naprawdę straszny horror. Znam tylko jeden, który wywarł na mnie wrażenie. Noroi - przykład mistrzostwa japońskiej szkoły horroru. Jest to jeden z tych ryjących banie więc wrażeń zapewni na pare dni.
"Lśnienie" - uwielbiam.
"Shutter" - wersja tajlandzka czy tam azjatycka, nie wiem konkretnie.
No i właśnie "REC" 1 .
A sentyment mam do "The Blair Witch Project".
Po zwiastunie wydawał sie straszny ale po obejrzeniu nie był juz taki straszny, ale świetny film
Czwarty stopień, ewentualnie Obecność. Przy odpowienim klimacie można nieźle sie nakręcić.
1.Egzorcyzmy Emily Rose
2. Widmo
3.Obecność
4. Paranormal Activity (Taa, śmiejcie się, była 23, ja sama w domu i oglądam PA - nieźle zryło mi banie)
5. REC
A z takich popieprzonych mega to Martyrs i Srpski film, ale to dla hardcorowców;)
The fourth kind
Hide and seek
El Orfanato
The Conjuring
Za klimat wyróżniłbym jeszcze The Others.
Na The Blair Witch Project zasnąłem, a oglądałem go kiedy wielu ludzi było przekonanych, że to film na faktach ze znalezionej kamery.
Podobał mi się film "Zejście". Ciemno w pokoju, dźwięk na kinie domowym.
Jedyny, który faktycznie mnie ruszył to był HOSTEL ponieważ na koniec uświadamia widzowi, że to wszystko jest możliwe...
Martyrs. Skazani na śmierć. - jeśli lubisz krawe horrory.
Jeżeli nie, naznaczony 1 i 2.
Co polecamy? To zależy czy po horrorze oczekujesz, żeby straszył Cię wyskakującymi nagle pokracznymi mordami, hektolitrami krwi i latajacymi flakami, czy chcesz, żeby straszyl kilkamtem, nastrojem, tym czymś więcej, czymś nieobecnym... Jeśli wybierasz opcję drugą to polecam "Kobietę w czerni" i pierwsze "Blair Witch Project". Polecam oglądać nocą, na słuchawkach, w samotności... Po seansie wyprawa do toalety może być niezwykle trudna... ;)
1.Obecnosc
2.Cos (1982)
3.Shutter Widmo (wersja Azjatycka)
4.Amityville
5.Paranomal Activity