PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10043044}
6,1 13 tys. ocen
6,1 10 1 13059
5,4 41 krytyków
Simona Kossak
powrót do forum filmu Simona Kossak

Postać Simony uproszczona bardzo. Nawet jeśli założyć, że to fragment jej życia z wczesnej młodości, to nic nie wskazuje. że to znana naukowczyni,badaczka.Że prowadziła wiele projektów ,audycji, ratowała zwierzęta w potrzebie,które wychowywały się w Dziedzince.
Ładne plenery, ujęcia zwierząt.Ale efekt psuje malowana świnka wietnamka robiąca za dziczego warchlaczka....Jak w Samych Swoich , tylko tu oszukany mial być przygłupi widz??
Polecam jako film rozrywkowy, a o Simonie film dokumentalny.

wiedzma76

Jaka ulga,że ktoś to też zauważył. Ma to być film o ekologii a świnka pigmejska gra pasiaka dzika, na początku filmu pokazane jest nasadzenie uschniętych sadzonek sosen w piasku (tak nie wygląda gleba w puszczy), zaganianie saren- ujęcie jak biegną przez łąkę tylko, że to były jelenie, pień ściętego drzewa komunikuje się z resztą - sorry, to nie Avatar. Ekosystem puszczy działa, zachodzi symbioza i mnóstwo innych procesów, ale nie w sposob pokazany w tym filmie.

wiedzma76

Obejrzałam, był fajny, ale potem mnie zastanowiło kim była ta Simona, bo jestem za młoda i ehh... Ten film to trochę profanacja jej osoby. Zwłaszcza scena z wsadzaniem ręki w kopiec, wtf

wiedzma76

Zauważyłem i nie wiem czy śmiać się czy płakać. Ale skojarzenia z Wiedźmą i Samymi Swoimi identyczne :) Pozdrawiam RM

ocenił(a) film na 4
wiedzma76

Naukowczyni? Nie ma takiego słowa.

viking_PL

Jest. Proszę sprawdzić w słowniku języka polskiego.

ocenił(a) film na 4
acanto

Z którego roku ten słownik?