PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467339}

Sierota

Orphan
2009
7,1 92 tys. ocen
7,1 10 1 92132
6,4 18 krytyków
Sierota
powrót do forum filmu Sierota

Na tvn o 22 35.

ocenił(a) film na 10
Spiderman_filmaniak

ehh, obejrzałbym po raz kolejny ten świetny film, ale strasznie późno się kończy :(

dovio

ja oglądam :)

ocenił(a) film na 8
Spiderman_filmaniak

oglądam pierwszy raz;P

Spiderman_filmaniak

nie moje klimaty więc nie oceniam, ale muszę zapytać: co za świry wymyślają scenariusze do tego typu filmów? :)))))

Spiderman_filmaniak

oglądamy po raz 2 :p

użytkownik usunięty
Spiderman_filmaniak

Właśnie oglądam. Przyznaję, że film jest dobry, ale postacie typu Esther, czyli małe, nawiedzone dziewczynki (jak np. w "Przypadku 39") baaaaardzo mnie denerwują! Przez cały film mam ochotę im coś zrobić! Nie dla mnie takie filmy, więc nawet nie ocenię, bo nie chcę zaniżać średniej :)

Mam to samo. Gdybym mogła weszłabym w telewizor i zajeba** żywcem! =P
Ale pomimo tego film jest genialny, oglądam 4 raz! ;)

użytkownik usunięty
KLAUDIA92

4 raz? Oj niee... Dla mnie za dużo nerwów :)

Ten film ma w sobie '' to coś'' co przyciąga ;) Za każdym razem trzyma mnie w napięciu chociaż wiem jak się skończy. ;)

KLAUDIA92

Dziś oglądałem po raz 1 i normalnie rewelacyjny. Klimat super i te napięcie a tej sierotce też bym rozpier***ił łeb, tylko szkoda tego jej chłopa ale niedowiarek chyba sam sobie zasłużył!

Kobra83

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahaha, RACJA!

Spiderman_filmaniak

Oglądam 2 raz :) SPOILER .........................Czy ktoś wie jak nazywa się ta choroba? bo chciałam o tym poczytać a zapomniałam nazwy :)

Sorella_filmaniak

Przejrzyj fora, znajdziesz odpowiedź.

KLAUDIA92

Ok mam :) dzięki, i przepraszam za "zaśmiecanie" :)

Sorella_filmaniak

też poszukuję, również oglądałam po raz drugi ,fakt póżno się kończy ,ale wazne ze go puścili ;p

ocenił(a) film na 8
nitishia

no w sumie całkiem niezły film szczególnie że w ostatnich latach wiało nudą w gatunku , same nudy lub odświeżone remake.

Sorella_filmaniak

znalazłam!
nazwa z filmu : Hypopituitarism, spolszczenie to ponoć Choroba Glińskiego-Simmondsa, ale pierwsze to na pewno to ;]

nitishia

Choroba Glińskiego-Simmondsa to nie to ;)

ocenił(a) film na 7
Spiderman_filmaniak

obejrzałam i powiem szczerze, że mam mieszane uczucia z jednej strony film dobry i trzymał mnie do końca w napięciu ale z drugiej nie był jakimś przełomem filmowym. Scenariusz typowy jak dla tego typu filmów. Napewno urzekła mnie gra aktorska obu dziewczynek. Fenomenalnie zagrały

ocenił(a) film na 8
Estemi

Mi się bardzo podobał. Dawno nie widziałem tak wciągającego thrillera. Ciekawy wątek z dziewczynką, która nie jest naprawdę dzieckiem- spodziewałem się banału typu "to demon". Cały czas trzyma w napięciu. Ale przede wszystkim zaskoczyła mnie pozytywnie obsada, a Isabelle Fuhrman - rewelacja. Nie znałem dziewczyny- po filmie byłem pewien że miała wtedy z 18 lat chociaż. A tu szok- 12 latka wówczas! Szok.

ocenił(a) film na 7
felis5

to prawda warto obejrzeć dla samej odtwórczyni roli głównej, wielka dojrzałośc na ekranie, ale świetnie zagrała też ta mała blondynka, one obie były najlepsze w tym filmie.

ocenił(a) film na 8
Spiderman_filmaniak

Myślałam, że nie dotrwam do końca. Zawsze najciekawsze filmy puszczane są o nieludzkich porach. Ale warto było. Film tak wciągający, pomijając reklamy, że nie dałoby się chyba na nim usnąć. Maxine - śliczna dziewczynka. Role rodziców też bardzo fajne zagrane i przede wszystkim realistyczne. No a rola Esther to już w ogóle mistrzostwo.

ocenił(a) film na 9
Schokolade

Mi się bardziej Esther podobała jako dziewczyna.Szkoda że była starsza i psychiczna

ocenił(a) film na 8
Spiderman_filmaniak

W sensie już po tym jak zdjęła te bandaże itd? Nie wiem czy dałabym radę obejrzeć drugi raz :)

ocenił(a) film na 9
Schokolade

Jak pierwszy raz się pokazała w sieroćincu i domu,jak zdieła bandaże wyglądała żle :)

ocenił(a) film na 10
Spiderman_filmaniak

Jednak obejrzałem i nie żałuje. Film po prostu Rewelacja, trzymający w napięciu i z zaskakującym zakończeniem. 10/10 :)

ocenił(a) film na 9
Spiderman_filmaniak

Ja oglądałem 2 raz.

ocenił(a) film na 7
Spiderman_filmaniak

nie sądziłem że to napiszę, ale muszę przyznać że to niezły film ;)
jako thriller wypada znakomicie!
obadałem wczoraj na tvn ten film
trzymał w napięciu do samego końca
szkoda że nie ma wersji bluray w pl
czasami przypominał mi odrobinę film pt .''Synalek'' z młodym Culkinem aka Kevin
ale tutaj było troszkę bardziej brutalnie
zdziwiła mnie rol tej wrednej gówniary, ta młoda aktorka zagrała baaaardzo dobrze!