ehh, obejrzałbym po raz kolejny ten świetny film, ale strasznie późno się kończy :(
nie moje klimaty więc nie oceniam, ale muszę zapytać: co za świry wymyślają scenariusze do tego typu filmów? :)))))
Właśnie oglądam. Przyznaję, że film jest dobry, ale postacie typu Esther, czyli małe, nawiedzone dziewczynki (jak np. w "Przypadku 39") baaaaardzo mnie denerwują! Przez cały film mam ochotę im coś zrobić! Nie dla mnie takie filmy, więc nawet nie ocenię, bo nie chcę zaniżać średniej :)
Mam to samo. Gdybym mogła weszłabym w telewizor i zajeba** żywcem! =P
Ale pomimo tego film jest genialny, oglądam 4 raz! ;)
Ten film ma w sobie '' to coś'' co przyciąga ;) Za każdym razem trzyma mnie w napięciu chociaż wiem jak się skończy. ;)
Dziś oglądałem po raz 1 i normalnie rewelacyjny. Klimat super i te napięcie a tej sierotce też bym rozpier***ił łeb, tylko szkoda tego jej chłopa ale niedowiarek chyba sam sobie zasłużył!
Oglądam 2 raz :) SPOILER .........................Czy ktoś wie jak nazywa się ta choroba? bo chciałam o tym poczytać a zapomniałam nazwy :)
no w sumie całkiem niezły film szczególnie że w ostatnich latach wiało nudą w gatunku , same nudy lub odświeżone remake.
znalazłam!
nazwa z filmu : Hypopituitarism, spolszczenie to ponoć Choroba Glińskiego-Simmondsa, ale pierwsze to na pewno to ;]
obejrzałam i powiem szczerze, że mam mieszane uczucia z jednej strony film dobry i trzymał mnie do końca w napięciu ale z drugiej nie był jakimś przełomem filmowym. Scenariusz typowy jak dla tego typu filmów. Napewno urzekła mnie gra aktorska obu dziewczynek. Fenomenalnie zagrały
Mi się bardzo podobał. Dawno nie widziałem tak wciągającego thrillera. Ciekawy wątek z dziewczynką, która nie jest naprawdę dzieckiem- spodziewałem się banału typu "to demon". Cały czas trzyma w napięciu. Ale przede wszystkim zaskoczyła mnie pozytywnie obsada, a Isabelle Fuhrman - rewelacja. Nie znałem dziewczyny- po filmie byłem pewien że miała wtedy z 18 lat chociaż. A tu szok- 12 latka wówczas! Szok.
to prawda warto obejrzeć dla samej odtwórczyni roli głównej, wielka dojrzałośc na ekranie, ale świetnie zagrała też ta mała blondynka, one obie były najlepsze w tym filmie.
Myślałam, że nie dotrwam do końca. Zawsze najciekawsze filmy puszczane są o nieludzkich porach. Ale warto było. Film tak wciągający, pomijając reklamy, że nie dałoby się chyba na nim usnąć. Maxine - śliczna dziewczynka. Role rodziców też bardzo fajne zagrane i przede wszystkim realistyczne. No a rola Esther to już w ogóle mistrzostwo.
Mi się bardziej Esther podobała jako dziewczyna.Szkoda że była starsza i psychiczna
W sensie już po tym jak zdjęła te bandaże itd? Nie wiem czy dałabym radę obejrzeć drugi raz :)
Jak pierwszy raz się pokazała w sieroćincu i domu,jak zdieła bandaże wyglądała żle :)
Jednak obejrzałem i nie żałuje. Film po prostu Rewelacja, trzymający w napięciu i z zaskakującym zakończeniem. 10/10 :)
nie sądziłem że to napiszę, ale muszę przyznać że to niezły film ;)
jako thriller wypada znakomicie!
obadałem wczoraj na tvn ten film
trzymał w napięciu do samego końca
szkoda że nie ma wersji bluray w pl
czasami przypominał mi odrobinę film pt .''Synalek'' z młodym Culkinem aka Kevin
ale tutaj było troszkę bardziej brutalnie
zdziwiła mnie rol tej wrednej gówniary, ta młoda aktorka zagrała baaaardzo dobrze!