PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=780590}

Siedem dni

Entebbe
2018
5,7 3,5 tys. ocen
5,7 10 1 3481
5,8 5 krytyków
Siedem dni
powrót do forum filmu Siedem dni

jak kilka lat pozniej Izrael napadl na Liban zeby zlikwidowac OWP, skonczylo sie tak ze powstal Hesbollah. Nie trzymam niczyjej strony ale nie robmy ofiary z agresora i faszysty. USA chce od nich systemy rakietowe i przeciwrakietowe kupowac, maja wlasne konstrukcje czolgow ktore sa jednymi z najlepszych na swiecie - merkawa 4 i nie tylko, w armii sluza kobiety a sluzba wojskowa jest obowiazkowa. Takze to watpliwe dzielo stylizowane na lata 70 naprawde pokazuje tylko jedna strone medalu i to w bardzo naiwny sposob.

Jaka stronę?

Nie trzymam niczyjej strony, ale... i tu możemy zakończyć tą dyskusję.

użytkownik usunięty
CyganFilip

nie jest to zadna dyskusja jak do tej pory. po prostu mierza mnie podwojne standardy. kiedy ruski bija ukraincow nacjonalistow i mordercow swoja droga to wszyscy krzycza jacy to rosjanie sa zli. nikt nie przeczy ale ukraincy nie sa lepsi. to samo z zydami gdy strzelaja dzieciom w glowe wszystko cacy troche pogadaja w wiadomosciach i jakos to usprawiedliwia. gdy muzlmanie odwala jakas jadke to sa zlem wcielonym. moze i sa ale zydowski narod nie jest lepszy co przyznal wlasnie trybunal w hadze.

Dobra, ale co to ma do filmu? Okej, możesz napisać, że strasznie przekłamany; wiem, co czujesz, bo mnie też to wkurza w przypadku filmów związanych z moją pasją. Ale gadanie o zbrodniach Izraela zostaw sobie na dyskusje i portale związane z prawami człowieka czy społecznymi, a tu oceń film i napisz, czemu jest według ciebie "wątpliwym dziełem". Swoją drogą, on nie jest stylizowany na lata 70-te, tylko fabularnie prezentuje prawdziwe wydarzenia z tamtego czasu. Czy prawdziwie? Pewnie nie za bardzo; Bruhl zresztą ostatnio zagrał w kilku filmach, które sporo mijały się z prawdą. Ale to nie znaczy, że filmy były złe; trzeba po prostu pamiętać, że to nigdy nie jest dokument.
PS. Jeśli w tytule chodzi ci o "Liban" z 2009, to dzięki; dość rzadko widuję filmy o czołgistach, a lubię takie i ten mnie skusił :-)

użytkownik usunięty
CyganFilip

film jest nudny i plaski, gloryfikuje zydowska strone. Co ma to o czym pisze wspolnego . Brat obecnego zbrodniarza premierka -zolnierzyka- moge tak pisac bo uznal to miedzynarodowy trybunal - z rodzinki Netanjahu byl dowodca i jako jedyny zginal z oddzialu zydowskiego. Amina izrealici sami wyszkolili i wspierali dlatego mieli do niego osobiste dojscia dyplomatyczne. To ze ich zdradzil, no coz. Dalem 4 a wiec i tak nie jest najgorzej, skoro film ma srendnia ocene nieco ponad 5. Generalnie filmow ktorym daje ocene ponizej 6 nie polecam bo to strata czasu. Ciesze sie ze Liban moglem polecic , nie jest to moze film wybitny ale przynajmniej nie stanowi zydowskiej propagandy a nalezy pamietac ze cale hollywood i czesc hlameryki niestety uprawie tego typu praktyki. Swoja droga spora czesc zydowskiego spoleczenstwa tez przeciwstawia sie zbrodniczym praktykom i propagandzie, bo u Zydow jest jeszcze gorzej niz u nas czyli 3 Zydow 5 opinii.