PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=818530}

Sharon Tate

The Haunting of Sharon Tate
2019
3,3 1,8 tys. ocen
3,3 10 1 1784
1,2 4 krytyków
Sharon Tate
powrót do forum filmu Sharon Tate

Interesowala mnie historia morderstwa tych ludzi , dlaczego kto ,nie widze tez w tym filmie zadnej parodi , ciekawi mnie tylko z kad ktos mogl wiedziec co widzi Sharon w krotkim czasie przed jej smiercia , czy gdzies to zapisala ?Aktorzy tez bardzo dobrze zagrali ja polecam film

Basiam1980

Nikt nie wiedział włącznie z Sharon co stanie się tamtej nocy, a te jej niby "wizje" to tani chwyt żeby zrobić z tego horror. Film mija się z prawdą.

lonelyheart

Szczegolnie tez ta scena z wanna pelna krwi , skoro tego nie bylo w jakims przedsmiertnym zapisie czy innych wizji to jaki to ma cel w tym filmie , to tylko ubarwia fabule kosztej zmarlej , ja bym nie chciala zeby mi ktos tak wymyslala co widzialam, mowilam ,robilam. Tez rozmowy miedzy pozostalymi , to moze podwodowac konflikt bo zyjacy moga miec pretensje ze gdyby nasza ... nie sluchala waszej i waszego ... to by zyla . To kij w mrowisko po czasie.

ocenił(a) film na 6
lonelyheart

Kto powiedział, że to dokument?

rogos01

To nie jest dokument, to jest dramat, i to w najgorszym tego slowa znaczeniu. Jak mozna z prawdziwej tragedii (ktora wydarzyla sie dopiero 50 lat temu, rodziny ofir wciaz zyja) robic kiepskiej jakosci horror.

ocenił(a) film na 6
lonelyheart

Skoro to nie dramat, ani film biograficzny, tylko produkcja luźno oparta na prawdziwych wydarzeniach, to można z tym zrobić wszystko :)

rogos01

Niby mozna ale czy powinno? Ja uwazam ze to zerowanie na tragedii.

ocenił(a) film na 5
lonelyheart

Horror to zrobili mordercy. Może miej pretensje do nich. Ich dzieło było nie mniej krwawe. Film mija się z prawdą i jest to oczywiste, bo nie dotyczy pojedynczych szczegółów tylko całego przebiegu zdarzeń i ten, kto zna przebieg prawdziwych zdarzeń, od razu to zauważy. A co powiesz w takim razie na miotacz ognia u Tarantino? Czy jeśli sławny reżyser to już nie profanacja?

ocenił(a) film na 7
Basiam1980

Akurat z tego filmu nie dowiemy się jak ta tragiczna historia wyglądała naprawdę, ale sam film mi się podobał. Nie rozumiem hejtu internautów. Przecież film jest jedną z form sztuki i twórcy mają prawo do własnej wizji wydarzeń, choćby była ona nie do przyjęcia. W ten sposób sztuka przekracza granice tego, co konwencjonalne. Owszem, dla wybitnego reżysera była to tragedia życiowa i być może gdyby film miał inny tytuł nie "The Haunting of Sharon Tate" tylko "The Haunting", to nie wywołałby tylu kontrowersji i fali hejtu.