PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=698647}

Seria Niezgodna: Wierna

The Divergent Series: Allegiant
2016
6,1 75 tys. ocen
6,1 10 1 74882
4,0 8 krytyków
Seria Niezgodna: Wierna
powrót do forum filmu Seria Niezgodna: Wierna

Czytaliście najnowszą książkę Roth? Myślicie, że ktoś zekranizuje "Naznaczonych śmiercią"? Ta książka aż prosi się o przeniesienie na ekran.

Tomatoes

Czytałam świetna książka! Mam nadzieję, że ją zekranizują bo ma według mnie duży potencjał. Świat przestawiony jest bardzo oryginalny. Pasy piórzycy, zmieniające kolory szakwiaty - to musiałoby pięknie wyglądać na ekranie.

NatBad

Najchętniej obejrzałbym walkę Cyry na arenie, ale masz racje. Są też inne ciekawe rzeczy w tym świecie. :)

Tomatoes

Walka była ekscytująca, myślałam, że Cyra jej nie przetrwa szczerze mówiąc. Ciekawa jestem też jak pokazaliby nurt, w końcu to było coś widzialnego a nie tylko magiczna siła.

NatBad

To akurat nie byłoby trudne. Mogliby pokazać to po prostu jako cieniste wstęgi, tak jak w Harrym Potterze przy teleportujących się śmierciożercach. Albo jakoś inaczej - do zrobienia. :)

Tomatoes

Też myślę, że efekty specjalne to żaden problem. Pytanie tylko, kto mógłby zagrać Cyrę.

NatBad

Ja myślę, że powinni wykorzystać trailer książki

Tomatoes

Książka według mnie bardzo filmowa, miałam czasami wrażenie, że wręcz pisana z myślą o ekranizacji. Myślę, że byłoby ciekawie bo fabuła książki jest ciekawa i wciągająca.

AnnaS_88

Tylko nie wiem, czy aż taka hollywoodzka. Chociaż znowu myślę o Igrzyskach śmierci - z ekranizacjami poradzili sobie dobrze. Oby tylko nie spłycili postaci z "Naznaczonych" w ewentualnym filmie.

Tomatoes

Na pewno musieliby spłycić. Tak jak w każdej ekranizacji, dlatego książka zawsze będzie lepsza od filmu.

Tomatoes

Roth wykreowała tak niesamowity świat, że taki film stworzyłby ogromne pole do popisu reżyserowi. O ile, oczywiście znajdzie się jakiś kreatywny reżyser, któremu będzie zależało na czymś więcej niż tylko na kasie...