Czytaliście najnowszą książkę Roth? Myślicie, że ktoś zekranizuje "Naznaczonych śmiercią"? Ta książka aż prosi się o przeniesienie na ekran.
Czytałam świetna książka! Mam nadzieję, że ją zekranizują bo ma według mnie duży potencjał. Świat przestawiony jest bardzo oryginalny. Pasy piórzycy, zmieniające kolory szakwiaty - to musiałoby pięknie wyglądać na ekranie.
Najchętniej obejrzałbym walkę Cyry na arenie, ale masz racje. Są też inne ciekawe rzeczy w tym świecie. :)
Walka była ekscytująca, myślałam, że Cyra jej nie przetrwa szczerze mówiąc. Ciekawa jestem też jak pokazaliby nurt, w końcu to było coś widzialnego a nie tylko magiczna siła.
To akurat nie byłoby trudne. Mogliby pokazać to po prostu jako cieniste wstęgi, tak jak w Harrym Potterze przy teleportujących się śmierciożercach. Albo jakoś inaczej - do zrobienia. :)
Książka według mnie bardzo filmowa, miałam czasami wrażenie, że wręcz pisana z myślą o ekranizacji. Myślę, że byłoby ciekawie bo fabuła książki jest ciekawa i wciągająca.
Tylko nie wiem, czy aż taka hollywoodzka. Chociaż znowu myślę o Igrzyskach śmierci - z ekranizacjami poradzili sobie dobrze. Oby tylko nie spłycili postaci z "Naznaczonych" w ewentualnym filmie.
Na pewno musieliby spłycić. Tak jak w każdej ekranizacji, dlatego książka zawsze będzie lepsza od filmu.