PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9364}

Sauna

1992
7,0 4,9 tys. ocen
7,0 10 1 4866
5,8 5 krytyków
Sauna
powrót do forum filmu Sauna

prawda

ocenił(a) film na 2

taka ze poza jakaś treścią film wykonany tragicznie dźwięk, ujęcia, plany??? jakie?? poza mocną
plejada aktorska cala reszta to dno, albo jak nie robić filmu. co do treści to osobny wątek ale nic nie
zmieni tego ze to techniczne szrot nad szroty

quil_2

Myślę, że Bajon chciał błysnąć przenosząc dyskusje z barów, ławek parkowych czy domowych uroczystości do sauny. Pomysł może i dobry, ale raczej dla pań.
Osobiście, wolałbym, żeby w tej saunie dyskutowały właśnie panie, bo oglądanie brzuchów znanych aktorów zupełnie mnie nie bawi, a nawet męczy.

quil_2

Sorry, naprawdę spłyciłem temat, a prawda jest taka, że tylko naprawdę męskie rozmowy mają sens. Dlatego przepraszam za brzuchy, są nieważne, wobec problemów, ba, PROBLEMÓW, które w tym filmie tylko dobrzy aktorzy są w stanie unieść. I unieśli.

ocenił(a) film na 3
voleon

i mamy dwie prawdy

quil_2

Raczej popi...ułki Pana Reżysera Bajona!
Pomijam ten drobiazg, że "reprezentatywni" przedstawiciele tylu różnych nacji, z niewiadomego powodu zgromadzeni w jednym miejscu, nie mają najmniejszych problemów z komunikowaniem się (wszyscy mówią bezbłędną polszczyzną, czy co?) i szczerym (?) wymienianiem myśli. Pomijam już ten szczegół, iż oni zawsze w tym samym gronie spotykają się rok po roku. No ale co oni konkretnie mówią? Ano, te pseudofilozoficzne mądrości, które Pan Scenarzysta Bajon im włożył w usta. Bo Pan Bajon lubi się wymądrzać o polityce, a jak!
Że niby w Polsce w 1956 roku zabłąkał się jakiś NRD-owski turysta w Trabancie? Powiedzieć na to: brednie - to jeszcze mało powiedzieć. I te, jakże głębokie dywagacje o tym, kto zabrał ręcznik . . .
I to "gwiazdorstwo" Polaka-Janka, którego cała reszta grupy zawsze wyczekuje . . .