PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=335332}
8,2 37 tys. ocen
8,2 10 1 36774
7,6 13 krytyków
Samsara
powrót do forum filmu Samsara

Udało mi się wypatrzeć ciekawą migawkę- kiedy akcja przenosi się na mury, które otacza wojsko- jest tam graffitti (czarne barwy, malunki przedstawiają jakieś powykrzywiane twarze), zaś pomiędzy nimi widnieje czerwony napis w języku polskim: "Tom dzięki. Jest gorąco, jestem potwornie zmęczony" :) Ujęcie trwa ułamek sekundy...

Ps. film piękny, 10/10... zmusza do refleksji nad całym sensem obecnej cywilizacji zachodu... Polecam!

nuerha85

Cywilizacji zachodu?

ocenił(a) film na 10
theworst

Tak, zachodu. Głównie- bo nie wliczam w to japończyków, którzy wzory amerykańskie kopiują lub powielają, oczywiście w swój własny, specyficzny sposób. Dla mnie ten film był dużą krytyką "amerykanizacji". I podejrzewam, że nie jestem jedyną osobą której takie wnioski się nasunęły. Pozdr!

nuerha85

A właśnie. Ja zdążyłam tylko przeczytać "jest gorąco". Dzięki za całość :)

ocenił(a) film na 10
nuerha85

Jeszcze 'nie ma gołębi'. Szkoda, że ukazuje nas to jako społeczeństwo wiecznie narzekające na wszystko..

nuerha85

ja zapamietalem cos w stylu "jest goraco, jestem zmeczony, chce mi sie spac"

nuerha85

http://img546.imageshack.us/img546/8827/beztytuuwdk.png

ocenił(a) film na 10
theworst

Dzięki! :)

ocenił(a) film na 10
nuerha85

a następne ujęcie to strażnik na wieżyczce wyglądający na sennego. chyba także ziewa. mam cichą nadzieję że Ron zdawał sobie sprawę z tego co tam pisze. (interpretuje to tak: jak są gołębie to spać mu się nie chce bo sobie do nich postrzela)

ocenił(a) film na 10
auralboy

Dobre, podoba mi się! :)

ocenił(a) film na 8
nuerha85

Wcześniejsze dzieło Frieckego poświęca trochę więcej czasu na Polski akcent. Mianowicie jest kilka ujęć z obozu zagłady w Oświęcimiu.

ruffio_filmaniak

Są tam też zdjęcia kręcone w hucie w Bytomiu.

ocenił(a) film na 10
nuerha85

i tam jest też napis "BUKA" i jej podobizna :D Polacy i ich poczucie Humoru :D

ocenił(a) film na 10
nuerha85

i flaga Polski też jest ;)

nuerha85

.................................

ocenił(a) film na 10
nuerha85

Ja tam widzę "Nie ma gołębi" :) Hahahaha umarłam jak zobaczyłam ten napis w takiej patetycznej scenie. Brakuje tylko "Tu byłem - Józek".